Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc

A patra putere în stat

Este presa, nu? Păi atunci merită analizată. :-)

Am început acum să analizez știrile și separat pe pe fiecare ziar în parte. Pentru moment am adăugat doar Academia Cațavencu și Gândul, și deși forma în care sunt afișate acum informațiile astea nu e prea finisată, am zis că mai bine să fie, decât deloc.

Scopul meu final este să văd cât se abate fiecare ziar de la medie, cărui personaj și cărui partid acordă mai mult spațiu.

Știți de vreun raport de monitorizare a presei unde să îmi pot verifica rezultatele? Știu că există agenții de monitorizare a presei, dar nu știu sigur ce date publică și cât de des.

Primul rezultat de care nu știam: printr-un ziar normal trec doar 5% din știrile publicate în fluxul de știri Mediafax. :-) Cool.

7 Responses to “A patra putere în stat”

  1. O întrebare: ce e mai exact Mediafax? Știrile care le publică sunt obținute prin agregea unui număr de ziare sau toate articolele sunt orginale? Ce încerc să pricep e cam care ar trebui să fie relația de incluziune dintre un ziar (cum e Cațavencul sau Gândul) și ei. Nu s-ar putea ca un ziar să aibe și știri care nu se regăsesc la Mediafax? :P

  2. Vivi says:

    Mediafax este agenție de știri, furnizează fluxuri de știri, cam cam Associated Press sau Reuters.

  3. bbedexe says:

    Din cate am observat eu, Mediafax are legatura cu ProTv (MediaPro).
    De http://www.paginademedia.ro stii ?

  4. Vivi says:

    MediaFax este într-adevăr parte a grupului MediaPro, dar este agenție de știri și nu ziar de opinie.
    Nu înțeleg ce sugerezi cu paginademedia.ro. Pare să fie un blog despre media.

  5. Mulțumesc pentru link! Văd că zice:

    “În plus, Mediafax este agregator de informaţie din presa scrisă şi audio-vizuală din întreaga ţară, fiind primul furnizor român de servicii profesionale de monitorizare a presei, fotografie de stock de la furnizori externi şi conţinut video pentru telefonul mobil.”

    Deci Mediafax cam este o umbrelă peste tot ce mișcă în presa din Ro.

  6. Vivi says:

    Din câte am văzut eu, deși scrie asta, nu sunt agregator de știri precum hotnews. Uitându-mă în fluxul de știri nu am găsit nici o știre preluată dintr-o altă sursă.

  7. Adinel says:

    @Razvan
    “Deci Mediafax cam este o umbrelă peste tot ce mișcă în presa din Ro.”
    Mediafax, precum alte agentii de stiri nu sunt umbrele pentru tot ce misca in presa, ci doar presa intrun alt format. Au proprii jurnalisti care sunt distribuiti catre fiecare eveniment major din tara sau afara pe fiecare ramura societala (politic, cultural etc). Isi fac banii prin vanzarea de abonamente catre oricine si da acces partial sau total la resurse, fie pe flux, fie pe documenare (sunt la fel ca stirile numai ca sunt mult mai mari si pe un anumit subiect – un fel de referate media). In acelasi timp au produse care ti se aduc la sediu/acasa (cd lunar + documente). Din cate stiu eu sunt doua tipuri: mari si consacrate (Mediafax, Newsin, AGERPRES) si mici, de obicei axate pe transcrierea emisiunilor tv (ce se intampla seara ajunge in pragul “liderului” politic dimineata devreme). Ar fi mai multe de spus insa am release azi, asa ca munci :D

Leave a Reply





hartapoliticii.ro © 2004-2009
Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații.
Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.