Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Florea Voinea, candidat S Dolj alegeri 2016
Florea Voinea
 > Sumar
Știri recente
6 Mar
8pm
6 Nov
3pm
25 Oct
3pm
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Dolj pentru Senat
 • poziția 1 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR (ALDE).
 • Atac la adresa statului de drept
  * A votat impotriva ridicării imunității lui Gabriel Oprea, acuzat de Direcția Națională Anticorupție de ucidere din culpă in cazul Bogdan Gigină - conform [hotnews.ro](http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21300276-numele-24-senatori-care-votat-impotriva-urmaririi-penale-lui-gabriel-oprea.htm) * În martie 2015, a votat impotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova in vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității pentru că Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul in care este acuzat că a incasat ilegal 3 milioane și jumatate de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni. - conform [gandul.info](http://www.gandul.info/politica/cine-sunt-cei-67-de-senatori-care-l-au-scapat-pe-sova-de-justitie-gandul-a-identificat-pe-inregistrarea-video-35-dintre-ei-14055591) > "**justiție kafkiană, intr-un absurd carnagiu de război fratricid"**
  Controverse
  * Lider al Uniunii Tineretului Comunist (UTC) și absolvent al facultății "Ștefan Gheorghiu" (școala politică comunistă), Florea Voinea iși echivalează după revoluție studiile la Universitatea București * A luat cu imprumut de la o persoana fizică suma de 880.000 euro in 2008, conform [gandul.info](http://www.gandul.info/politica/cel-mai-mare-imprumut-dat-de-un-senator-340-000-euro-cel-mai-mare-imprumut-luat-880-000-euro-11191431) * Florea Voinea și-ar fi declarat deschis, conform [stiripesurse.ro](http://www.stiripesurse.ro/senator-face-aluzii-explozive-la-adresa-dna_953896.html), criticile la adresa DNA, ale cărei acțiuni acțiuni le consideră > "**justiție kafkiană, intr-un absurd carnagiu de război fratricid"**
  Istoric Politic
  * **Partidul Alianța Liberalilor și Democraților** (ALDE) * Membru ALDE 2016 * **Partidul Social Democrat (PSD)** * Membru PSD * **Partidul Conservator** * Membru PC (Partidul Conservator) * **Partidul Umanist Roman** (PUR) * Membru PUR * **Uniunea Tineretului Comunist **(UTC) * Secretar al Comitetului Central al U.T.C. * Presedinte Tineret Partidul Comunist Roman Dolj, (U.T.C) Conform presei locale Dolj, [Cuvantul Libertății](http://www.cvlpress.ro/27.10.2016/senatorul-florea-voinea-de-la- maglavit-si-mirajul-politicii/), fostul senator PSD Florea Voinea ar fi părăsit partidul pentru că o rezoluție a congresului PSD din octombrie 2015 interzicea fostelor cadre de conducere din PCR și UTC să participe la alegerile parlamentare din 2016.

  Listele România Curată 2012
  "
  Traseism
  Pana in 2005 a fost deputat din partea PUR. Tot atunci a trecut la PSD.
  Averea candidatilor
  Are doua terenuri in Mogosoaia, o casa in aceeasi localitate si un apartament in Bucuresti. Bijuteriile sala valoreaza 30.000 de euro si are in banca 137.000 de lei.
  Sustine ca a imprumutat o persoana fizica cu 880.000 de euro. Nu si-a trecut in declaratia de avere veniturile realizate, nici el, nici sotia, angajata a BNR.
  Sustine ca primeste o anumita suma de bani de la Romaqua Group, unul dintre principalii producători de apă minerală și băuturi răcoritoare din România , fara sa precizeze suma sau serviciul prestat pentru aceasta firma.
  "