Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc

Candidați prezidențiale + top mențiuni în presă = fun

A fost un weekend foarte productiv și duminică am mai adăugat o ceva la Harta Politicii: o pagină despre alegerile prezidențiale.

Nu am adăugat pagina asta pentru că aș crede că ar putea face o diferență, dimpotrivă, are jenant de puține informații despre candidați.

În principal am simțit nevoia să încep să adun informații despre Băsescu și ceilalți câțiva oameni care sunt în presă și nu sunt deputați, senatori și nici n-au candidat în trecut la alegeri parlamentare.

În al doilea rând, mă mâncau degetele să văd cum se asociază prezența candidaților în presă cu procentele din sondaje și mai ales cu rezultatele finale ale alegerilor. De aceea pagina despre alegeri este în principal o listă de știri și topul mențiunilor în Mediafax din ultimele 10 zile.

Dacă credeți că s-au strecurat ceva greșeli în topul meu de mențiuni în presă, vă rog să îmi spuneți.

Poate cineva care se pricepe la politică are și ceva sugestii despre ce fel de statistici sau date ar fi utile de văzut, în forma actuală este doar o dovadă a felului de lucruri care se pot face.

5 Responses to “Candidați prezidențiale + top mențiuni în presă = fun”

  1. George says:

    Eu nu sunt expert, dar ai putea sa te inspiri din http://obama-mccain.info/index-obama-mccain.php. Eventual s-ar merita sa faci un poll prin care sa decizi care sunt cele mai importante probleme ale Romaniei la ora actuala si sa prezinti punctul de vedere al fiecaruia dintre candidati pentru fiecare din ele.

  2. Vivi says:

    Nu prea știu cum aș putea face asta automat, dar în mod cert ar fi interesant dacă am putea. Ar fi cool dacă am putea extrage din știri poziția oricărui politician despre diverse subiecte. Mi-e teamă însă că nu e o problemă rezolvabilă trivial…

  3. George says:

    Poti crea categorii gen sanatate, invatamant si incerca sa folosesti ceva gen wordnet (http://www.racai.ro/wnbrowser/) sa desemnezi categoria.

    Apropo, ai un typo in titlu prezindentiale -> prezidentiale

  4. Max says:

    Cred că pe Becali nu îl cheamă Gigi…

  5. Vivi says:

    Ai dreptate. :-) Îl cheamă George însă presa îl menționează ca Gigi așa că am decis să schimb și eu asta. Vezi Gigi Becali vs. George Becali.

Leave a Reply





hartapoliticii.ro © 2004-2009
Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații.
Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.