Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Vasile Varga, candidat D Braila alegeri 2016
Vasile Varga
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Braila pentru Cam. Deputaților
 • poziția 2 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL (PNL).
 • Integritate
  * Într-un [articol din 28 octombrie 2016](http://obiectivbr.ro/content/ast%C4%83zi-la-raport-vasile-varga), Vasile Varga face un raport al activității sale parlamentare. Dedică un intreg paragraf votului din marțea neagră, subliniind că el a votat impotriva amnistiei și grațierii in ședința Comisiei juridice, prin care "PSD a incercat să impună un vot favorabil [...] care ar fi aruncat Romania intr-o etapă de feudalism democratic" . Vasile Varga uită să spună că, in marțea neagră, in plen a votat cot la cot cu deputații PSD pentru modificarea Codului penal.
  Atac la adresa statului de drept
  * A votat in marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din randul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
  Controverse
  * [Conform informațiilor din presa locală](http://www.infobraila.ro/2015/07/exclusiv-deputatul-liberal-vasile-varga-colectie-de-dosare-penale-la-parchetul-general/), Vasile Varga a fost vizat de procurori in mai multe anchete penale privind cazuri de persoane inșelate de cămătari și care și-ar fi pierdut casele după ce au semnat acte la biroul notarial al lui Vasile Varga. Vasile Varga a fost acuzat de inșelăciune, fals intelectual, uz de fals și abuz in serviciu. Niciun dosar nu s-a soldat cu condamnare sau trimitere in judecată, ele fiind inchise de procurori, inclusiv pe motiv de prescripție a răspunderii penale.
  Istoric Politic
  * **Partidul Național Liberal (PNL),** 2000-prezent

  Listele România Curată 2012
  "
  Afaceri si contractele cu statul
  Intr-o sedinta a consiliului local Braila, colega sa la acea vreme in PNL Simona Draghincescu i-a recomandat lui Vasile Varga sa nu mai voteze cand e vorba de proiectele de hotarare privind concesionarea terenurilor aflate in domeniul privat al Municipiului Braila, stiut fiind faptul ca respectivele contracte s-au incheiat la biroul notarial unde Varga este actionar.
  Averea candidatilor
  Deţine 6 loturi de teren intravilan, cu menţiunea că este proprietar exclusiv doar la trei dintre ele, însemnând aproape 800 mp. În restul cazurilor este coproprietar, alături de fiica sa. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la capitolul clădiri, unde Varga este proprietar exclusiv la 2 case de locuit şi un spaţiu comercial, în timp ce casa de vacanţă şi alte două spaţii comerciale le împarte cu fiica sa. În completare, la capitolul bunuri mobile, liberalul a trecut o ambarcaţiune cumpărată în 2009 şi un Mercedes achiziţionat în 2011. Are o colecţie de obiecte de artă dobândite în perioada 1972 – 2005, în valoare de 10.000 euro, plus bijuterii în valoare de 30.000 euro.
  Lichidităţile – însemnând carduri, conturi curente, depozite bancare plus fonduri de investiţii -, însumează peste 1,8 milioane lei, 35.000 euro şi circa 6.000 de dolari. Are venituri din activitatea de notar în cuantum de aproape 1,3 milioane de lei, plus peste 190.000 lei din închirieri de spaţii comerciale. Veniturile declarate de Varga sunt completate şi de indemnizaţii, prin aproximativ 213.000 lei.
  Este cabinet Notarial Vasile Varga & Asociatii.
  "