Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc

Un nou experiment: harta politicii își dorește să fie utilă comunității de chibiți politici

Am implementat zilele astea bazele unui nou experiment pe harta politicii: crearea unei comunități care să adauge și să comenteze articole legate de politică și legate de politicienii din România.

Un pic de context

Misiunea hărții politice este să fie un punct de plecare pentru orice fel de informații despre fiecare politician, un compendiu exhaustiv. De aceea harta încearcă să absoarbă cât mai multe informații și să creeze sens din ele.

Dar deși încercăm să facem tot posibilul să facem asta automatizat, multe din informațiile acestea, multe link-uri și comentarii pertinente la adresa diverșilor politicieni se găsesc în presa locală sau pe bloguri politice mai mult sau mai puțin ușor de găsit.

Astfel de resurse pot fi găsite și adăugate numai cu ajutorul unei comunități

De aceea am implementat un nou experiment.

În primul rând, o pagină globală dedicată împărtășirii și comentării a link-uri adăugate de comunitate și votate de comunitate ca fiind importante (sau nu).

Apoi, pe pagina fiecărui colegiu electoral, am adăugat de asemenea o secțiune pentru adăugare de link-uri relevante acelui colegiu.

Cum ajută asta comunitatea de chibiți politici?

În acest moment mulți bloggeri, mulți analiști și chibiți postează analize foarte interesante și utile la ei pe blog, dar acestea se pierd în timp.

Pe măsură ce postează noi și noi mesaje, vechile link-uri se pierd în pagina a doua și a treia a blogurilor lor, fiind extrem de greu de descoperit de potențiali alegători.

Harta îi ajută aducând aceste analize pe pagina fiecărui colegiu, lăsând comunitatea să decidă cât de utile sau obiective sunt.

Cum ne asigurăm că aceste link-uri sunt relevante

Fiecare link este moderat automat pentru a asigura faptul că menționează politicieni din colegiul respectiv. Orice link care nu menționează politicieni într-un anumit colegiu nu va apărea pe pagina respectivă.

La fel și global, orice link care nu menționează politicieni este respins.

Faptul că sunt comentarii adăugate la fiecare link, comentarii care pot fi votate ca relevante sau nu, ar trebui să asigure un oarecare punct balansat de vedere și să evite spam-ul sau comentariile inepte care, sper, vor fi votate în jos de către comunitate.

Nu în ultimul rând, este un experiment

Ca multe alte lucruri pe care harta le-a făcut de-a lungul timpului, ăsta este un experiment.

M-am gândit mult la avantaje și dezavantaje, am preferat să îl lansez așa, să vedem ce se întâmplă și să îl adaptăm din mers.

Dacă aveți păreri, opinii, sau sugestii, spuneți.

2 Responses to “Un nou experiment: harta politicii își dorește să fie utilă comunității de chibiți politici”

  1. Codru Vrabie says:

    Vivi, vezi c’a mai aparut in seara asta si http://alege.digi24.ro/

  2. Vivi says:

    Cool. Am văzut azi că și Mediafax în sfârșit a adăugat o secțiune pentru alegerile astea http://politicieni.mediafax.ro/politicieni/alegeri2012/

    Alegeri.tv încă este în urmă și nu are candidații pe site.

    Este normal ca site-urile media să aibă pagini dedicate, așa s-a întâmplat și în 2008, problema principală (și motivul pentru care harta există) este că site-urile astea dedicate cum e cel de la Digi vor dispărea imediat după alegeri.

Leave a Reply





hartapoliticii.ro © 2004-2009
Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații.
Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.