Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc

Turismul electoral de peste hotare

Ca român din diaspora, mă simt și eu pic atacat, de frate-miu și de Adrian Năstase, amândoi “acuzând” diaspora că ei au decis votul.

Pe lângă absurditatea ideii că românii de aici ar trebui să aibă mai puțin de spus pentru că ei “nu mai știu cum stau lucrurile”, mă amuză mult următorul citat de pe blogul lui Năstase:

Ce control avem insa in afara acestor spatii, care nu sunt sub jurisdictia statului roman? Deplasarea cu autocare pentru turisti electorali poate ca nu este sanctionata in tarile respective.

Poate se referă la avioane electorale, că din New York mai greu poți ajunge cu autocarul între secții. :-)

Să știi că n-au altceva mai bun de făcut românii din afara țării decât să se dea cu autocarul ca să îl voteze pe Băsescu de mai multe ori.

Noi și cei de la comunele și satele izolate din România, unde tot Năstase spune că se practică de fapt turismul electoral (spre deosebire de urban unde, spune el, procentul este mult mult mai mic). :-) Ne-a făcut și țărani cu ocazia asta. :-) Not that there’s anything wrong with it.

Încep să mă simt un pic ca Lăpușneanu, cu al lui “dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”.

5 Responses to “Turismul electoral de peste hotare”

  1. Liviu says:

    Cei 130-140.000 români din diaspora care au votat au decis alegerile la fel de mult ca oricare alt grup de 130-140.000 de români care au votat la secţiile din interiorul graniţelor româniei. Dacă majoritatea diasporei era pe fus orar invers decît sunt, probabil aceste discuţii nici nu apăreau.

  2. Irina says:

    Păi bineînţeles că au “acuzat” diaspora că a decis votul, nici nu era greu, la cum au fost prezentate lucrurile…
    - Rezultatele exit poll-urilor au fost strigate sus şi tare şi foarte mulţi au “uitat” să precizeze şi cam cât e marja de eroare pentru fiecare sondaj (cel puţin eu n-am găsit-o pe unde am citit rezultatele, pe net). Şi nici n-a zis nimeni că e cam strâns rezultatul şi ar fi mai bine să se aştepte numărătoarea oficială.
    - Rezultatele din diaspora au fost prezentate ultimele şi cu numărul exact de voturi pentru unul sau pentru altul. De aici până la “diaspora a hotărât” e numai un pas.

  3. Liviu says:

    Relax.
    Politicienii mai “vorbeste” si ei prostioare – a avut de ales intre (1) a-si asuma esecul si a felicita invingatorul sau (2) a gasi un alt vinovat. Domnul Nastase a ales sa injure diaspora.

    Btw, mi se pare un pic cam aiurea denumirea generica de “diaspora”; as prefera sa se foloseasca in loc “romanii din afara tarii” sau ceva echivalent. “Diaspora” suna a limbaj de lemn parca.

  4. Clujenii n-ar trebui sa mai aiba drept de vot…

    Dupa interesantele rasturnari de situatie din turul 2 al alegerilor prezidentiale 2009, am vazut tot mai des discutat subiectul “Dreptul romanilor din strainatate la vot”. S-a trezit o pleiada de analisti si politicieni cu viziuni complet n…

  5. Zee says:

    “Pe lângă absurditatea ideii că românii de aici ar trebui să aibă mai puțin de spus pentru că ei “nu mai știu cum stau lucrurile”,”

    De ce ar trebui sa mai aiba vreo relevanta votul cuiva care nu a mai calcat in tara de peste 15 ani?

Leave a Reply





hartapoliticii.ro © 2004-2009
Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații.
Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.