Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Nicolae Nasta, candidat S Covasna alegeri 2016
Nicolae Nasta
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Covasna pentru Senat
 • poziția 1 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR (ALDE).
 • Integritate
  * În 2015, DIICOT a inculpat doi oameni de afaceri pentru organizare de grup infracțional, evaziune fiscală și spălare de bani prin mai multe firme. În una dintre firmele prin care s-au inregistrat ori declarat achiziții fictive in perioada 2008-2014 era acționar și Nicolae Nasta cu 50%. De asemenea, Nicolae Nasta a imprumutat unul dintre inculpați cu 250 de mii de euro. ([Sursă](http://www.evz.ro/evaziune-de-opt-milioane-de-euro-concesionarul-lacului-cernica-si-un-sponsor-al-lui-sorin-oprescu-retinuti-de-diicot.html))
  Atac la adresa statului de drept
  * În martie 2015, a votat impotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova in vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității pentru că Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul in care este acuzat că a incasat ilegal 3 milioane și jumatate de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
  Istoric Politic
  * **Alianta Liberalilor si Democratilor** (ALDE),** **2014 - prezent * Secretar general * **Partidul Național Liberal** (PNL), ? - 2014