"
Condamnari si arestari
Fost prefect de Ialomita, Cazacu a fost trimis in judecata de DNA, in iunie 2008, pentru trafic cu terenuri, “determinare de fals intelectual” si abuz in serviciu contra intereselor publice, alaturi de fosta sefa a Cadastrului din judet, Elena Braila. Cei doi sunt acuzati ca au determinat punerea in posesie, a unei suprafete totale de 225,35 ha teren in zona Urziceni si Manasia, judetul Ialomita, teren apartinand ADS si reprezentand cele mai valoroase suprafete cu deschidere la DN2A E60, unui grup de cinci persoane aflate in relatii apropiate cu inculpatii.
Procesul dureaza de patru ani si inca nu a ajuns la o concluzie. Dar numele lui Marinica Cazacu mai apre si intr-un alt dosar, de contrabanda cu motorina. O firma a inchiriat de la el un depozit de carburanti unde a desfasurat o ampla actiune de contrabanda cu motorina, in valoare de circa 65 de milioane de euro.
Averea candidatilor
In declaratia de avere depusa in octombrie 2012, Marinica Cazacu a mentionat un apartament in Urziceni, o casa in comuna Ion Roata si o casa de vacanta in Maneciu, judetul Prahova, trei terenuri agricole de peste 130 hectare, un teren forestier de 1,5 ha, trei terenuri intravilan de peste 25.000 mp. Mai are in proprietate un autoturism Volkswagen Touareg si un ATV, 10.000 USD intr-un cont bancar, dar si un credit la BCR de 59.000 lei. La capitolul venituri a trecut un salariu de 114.000 lei primiti ca director adjunct la Posta Romana si 1.975 lei de la Ministerul Comunicatiilor si 1.140 lei pentru calitatea de consilier local, iar sotia, Valentina Cazacu, a primit salarii de la doua societati comerciale (SC Ciril Com SRL Ion Roata si SC Bob Trans SRL Urziceni) de 16.317 lei si 1.697 lei.
Sotii Cazacu au mai castigat in anul 2011 suma de 75.000 lei din agricultura, iar Valentina Cazacu alti 3.500 lei din prestari servicii.
Afaceri si contractele cu statul
Fostul prefect, Cazacu Marinică este acuzat de DNA ca a determinat in mandatul sau de prefect punerea in posesie a unor rude sau a unui grup de persoane aflate în relații apropiate de afaceri, în detrimentul altor persoane fizice: ”Marinică Cazacu, folosindu-se de funcţia de prefect şi de autoritatea ce-i revenea și în calitate de președinte al Comisiei județene de fond funciar Ialomița, i-a determinat pe primarii localităţilor Manasia şi Urziceni să semneze, fără vinovăţie, două adrese deja redactate, să procedeze la antedatarea acestora și înregistrarea retroactivă, înscrisuri ce au devenit oficiale și în aparenţă emise de primăriile Manasia și Urziceni, fiind predate ulterior de inculpatul Cazacu Marinică la OCPI Ialomița” (Rechizitoriul DNA, trimis in judecata).
"