Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Marcela Anamaria Papici, candidat S Satu Mare alegeri 2016
Marcela Anamaria Papici
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Satu pentru Senat
 • poziția 1 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR (ALDE).
 • Integritate
  * 2016 - Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări intr-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvarșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise in perioada 2008-2016. Ţinta procurorilor a fost și Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare, condus de Maria Papici, intr-un dosar care vizează acordarea unor contracte din bani publici unor firme de partid apropiate de ALDE. ([Sursă](http://www.justitiecurata.ro/ce-se-ascunde-in-spatele-perchezitiilor-dna-la-satu-mare-clientelism-media-politic-si-relatii-neprincipiale-cu-institutiile-de-stat-lista-alde-aruncata-in-aer/)) * Presa locală a acuzat-o pe Marcela Papici s-a aflat in conflict de interese după ce Transurban - operatorul de transport public- a oferit gratuit și fără aprobarea Consiliului de Administrație spațiu publicitar agenției de turism la care aceasta era asociată. ([Sursă](http://transilvaniareporter.ro/satu-mare/transurban-marcela-papici-autobuze-gratuitati-penale-pentru-viceprimarul-marcela-papici/))
  Controverse
  * Marcela Papici a fost asociat și administrator al agenției de turism Simbolife pană să devină viceprimar. Simbolife a caștigat la sfarșitul anului 2012 de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Operațional Regional, o finanțare nerambursabilă de 116.399 lei pentru dotarea firmei cu mobilier și echipamente IT. * Simbolife a caștigat bani și din afacerile făcute cu clubul sportiv al Primăriei Satu Mare. CSM a cumpărat bilete pentru cele trei deplasări din 2012 din cupele europene prin agenția Simbolife plătind in total aproximativ 15.000 de euro. Banii incasați de Simbolife de la CSM Satu Mare au reprezentat peste o treime din cifra de afaceri a agenției pe 2012. Marcela Papici este și președintele Comitetului Director al CSM Satu Mare. * O altă firmă la care Marcela Papici a fost asociată, iar soțul administrator, Bio Sal Satu Mare, a caștigat, tot pe Programul Operațional Regional, un proiect in valoare de 804.907,02 lei.
  Istoric Politic
  * **Alianta Liberalilor si Democratilor din Romania **(ALDE) * **Partidul Național Liberal **(PNL) - exclusă in anul 2014 * Președinte a Organizației Municipale a Femeilor Liberale