Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Şerban Nicolae, candidat S Bucuresti alegeri 2016
Şerban Nicolae
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
  • Bucuresti pentru Senat
  • poziția 2 pe lista de partid
  • din partea PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD).
  • Atac la adresa statului de drept
    * Acuză DNA că a incălcat Constituția prin comunicatul de presă in care a anunțat acuzațiile impotriva fostului premier, Victor Ponta. Afirmă: " Comunicatul Direcției Naționale Anticorupție nr. 1164/VIII/3 din 6 septembrie 2016 conține afirmații inadmisibile intr-o societate democratică (...) continuarea unei asemenea practici profund incompatibile cu rolul unui organ de ancheta penala intr-un stat democratic, tolerarea ori ignorarea acesteia, sunt inacceptabile intr-un stat bazat pe valori constitutionale fundamentale." (scrisoare adresată președintelui Iohannis, 7 septembrie 2016, [http://www.dcnews.ro/erban-nicolae-scrisoare-deschisa-klaus-iohannis-ofenseaza-nepermis-istoria-romaniei_490823.html](http://www.dcnews.ro/erban-nicolae-scrisoare-deschisa-klaus-iohannis-ofenseaza-nepermis-istoria-romaniei_490823.html)) * A votat impotriva ridicării imunității lui Gabriel Oprea, acuzat de Direcția Națională Anticorupție de ucidere din culpă in cazul Bogdan Gigină. * Este inițiator al unui proiect de lege de modificare a legii avocaturii care oferea avocaților imunitate de facto pentru anumite fapte penale și ducea la nulitatea unor probe in dosare de corupție deja instrumentate de DNA. Conform proiectului de lege, procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise intre client și avocat, și nici a "suporturilor de sunet, imagine și date", adică a calculatoarelor sau telefoanelor mobile aparținand avocaților. Una din modificările introduse face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de indată că impotriva lor s-a dispus măsura interceptării. Un alt amendament depus prevedea că avocații nu răspund dacă nu denunță fapte de corupție despre care află in exercitarea profesiei. ([Sursă](http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20973726-alerta-comisia-juridica-din-camera-deputatilor-discuta-proiect-modificare-legii-avocaturii-care-ofera-avocatilor-imunitate-dna-criticat-proiectul-lege-dupa-trecut-senat-motiv-duce-nulitatea-unor-probe.htm))
    Controverse
    * Candidează pe listele organizației PSD București deși este mebru al organizației PSD Mehedinți deoarece, [conform presei](http://- http://m.adevarul.ro/news/politica/titus-corlatean-Serban-nicolae-candidati-modelul-agamita-dandanache-cei-doi-cazuri-speciale-psd-incalca-regulile-1_57ee4f825ab6550cb8250a36/index.html), nu este agreat de conducerea organizației Mehedinți.
    Istoric Politic
    * **Partidul Social Democrat (PSD)**

    Listele România Curată 2012
    "
    Datorii catre stat
    In 2003, in virtutea functiei de consilier prezidential, a obtinut o locuinta de la RA-APPS, pe care a refuzat sa o elibereze dupa ce nu a mai fost consilier prezidential. In 2011, RA-APPS il da in judecata si solicita evacuarea, dar nu din apartamentul de 100 metri patrati, ci din locul de parcare situat la demisolul blocului din str. Mihai Eminescu.
    Serban Nicolae apare pe lista datornicilor catre RA-APPS, alaturi de multi alti fosti demnitari care au refuzat sa mai plateasca chiriile dupa ce Regia le-a majorat, in 2008, pentru a le aduce cat de cat aproape de nivelul pietei.
    Averea candidatilor
    Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Şerban Nicolae a are o casa in Ilfov in suprafata de 490 mp, un teren agricol de 1.650 mp si unul intravilan de 550 mp, bijuterii, obiecte de arta si cult evaluate la 25.000 euro, un imprumut acordat casei sale de avocatura in suma de 300.000 lei si un alt imprumut dat TEMPUS Grup-IPURL de 100.000 lei.
    Serban Nicolae mai declara ca a luat in anul 2012 un imprumut de la o persoana fizica de 200.000 euro.
    La capitolul venituri, Serban Nicolae a trecut un salariu de 14.400 lei luat de la casa sa de avocatura, 29.500 lei reprezentand “prestatii avocatiale” si 81.674 lei ca “prestatii insolventa”  de la Prime Insolv Practice-IPURL.
    Detine 95% din SCP Serban Nicolae si Asociatii – societate de avocati si 100% din actiuni la TEMPUS Grup-IPURL- societate de insolventa.
    "
    Rezultate alegeri, Noiembrie 2008
    Rezultate S4 Bucuresti

    Candidat Partid Voturi
    Anca-Daniela Boagiu PD-L 24854, câștigător
    Şerban Nicolae PSD+PC 19248, cu 5607 ar fi depășit pe primul clasat
    Vlad Ion Naicu PNL 8646, cu 16209 ar fi depășit pe primul clasat
    Daniel Fuciu PNG-CD 6675, cu 49746 ar fi obținut 50%+1
    Aurel Cristea PRM 2534, cu 58028 ar fi obținut 50%+1
    Constantin Nicolae Hațeganu PVE 843, cu 61410 ar fi obținut 50%+1
    László Kováts UDMR 295, cu 62506 ar fi obținut 50%+1

    Nici un comentariu pentru “Nicolae Şerban”

    Lasa un comentariu

    Date de contact
    Flux RSS   Declarații
    07 Feb
    2018
    : Mulţumesc, domnule preşedinte. Grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat din Camera Deputaţilor şi Senat nu fac propuneri pentru componenţa acestei comisii. Mulţumesc.  
    11 Oct
    2017
    : Mulţumesc, domnule preşedinte. Doamnelor şi domnilor colegi, Propunerile vin în urma demisiei a doi colegi senatori. De aceea, şi propunerile pe care le facem vizează doi senatori. Astf... 
    11 Oct
    2017
    : Mulţumesc, domnule preşedinte. Doamnelor şi domnilor colegi, Vă propun să adăugăm la ordinea de zi un punct. Este o chestiune oarecum de natură tehnică, în sensul în care vă propun... 
    08 Feb
    2017
    : Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Încep cu o veste bună pentru noi toţi. Curtea Constituţională, sesizată de Preşedintele României, domnul Iohannis Klaus Werner, şi de... 
    08 Feb
    2017
    (din sală): Şi mai ales comisioanele private!  
    Alte legături


    Harta politicii
    a apărut în

    hartapoliticii.ro © 2008-2012

    Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.