Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Cristiana Anghel, candidat D Caras-severin alegeri 2016
Cristiana Anghel
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
  • Caras-severin pentru Cam. Deputaților
  • poziția 1 pe lista de partid
  • din partea PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR (ALDE).
  • Atac la adresa statului de drept
    * Inițiator al unui proiect de lege menit sa reincrimineze insulta și calomnia ([http://goo.gl/XdfDgZ](http://goo.gl/XdfDgZ)) * Unic inițiator al unui proiect de lege care prevedea ca pedepsele de pană la doi ani să fie grațiate ([http://www.mediafax.ro/social/senatoarea-pc-cristiana-anghel-propune-lege-de-gratiere-a-pedepselor-de-pana-la-2-ani-de-inchisoare-12806954](http://www.mediafax.ro/social/senatoarea-pc-cristiana-anghel-propune-lege-de-gratiere-a-pedepselor-de-pana-la-2-ani-de-inchisoare-12806954)), 2014 * Inițiator al unui proiect de lege pentru a modifica statutul judecătorilor și procurorilor, in sensul că magistrații vor fi dați automat in judecată de Ministerul Finanțelor pentru a acoperi prejudiciul in cazul in care Romania pierde procese la CEDO ([http://www.jurnalistii.ro/gafele-senatoarei-cristiana-anghel-avocata-penalilor-in-parlament/](http://www.jurnalistii.ro/gafele-senatoarei-cristiana-anghel-avocata-penalilor-in-parlament/)) * Împreuna cu doi senatori PSD propune un amendament la Codul Penal și cel de procedură penală, prin care "măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice", inlocuind sintagma "suspiciuni rezonabile", ceea ce ar fi făcut imposibilă dispunerea arestării preventive. * Proiect de lege depus in iunie 2015 care modifica un singur articol din legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, astfel incat persoanele condamnate definitiv sa fie sanctionate cu interdictia de a mai ocupa timp de trei ani aceeasi functie care a generat starea de incompatibilitate sau conflict de interese, nu orice tip de functie publica * 2015 - S-a aflat printre cei 255 de deputați și senatori care au semnat un proiect de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor. * În martie 2015, a votat impotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova in vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității pentru că Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul in care este acuzat că a incasat ilegal 3 milioane și jumatate de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni ([http://ro.blastingnews.com/politica/2015/03/cine-sunt-35-din-cei-67-de-senatori-care-l-au-salvat-de-la-arest-pe-dan-sova-00325895.html](http://ro.blastingnews.com/politica/2015/03/cine-sunt-35-din-cei-67-de-senatori-care-l-au-salvat-de-la-arest-pe-dan-sova-00325895.html))
    Controverse
    Este cunoscută pentru diverse declarații și atitudini ieșite din comun: * „Cine e MCV? Știe cineva din această sală cine e, ca persoană fizică, cu nume și prenume, acest MCV? Știe cineva ce interese sunt in spatele acestui MCV? Știe cineva ce bani, mii de euro, sunt in spatele acestui MCV? Ce vrea MCV? Să fim o masă amorfă. Dar noi suntem depozitarii suveranității poporului roman" * „Nu Dan Voiculescu m-a adus in Parlament, ci Dumnezeu" * "Guvernul Cioloș nu este un guvern romanesc. Dacă pană acum am venit imbrăcată normal, astăzi am venit imbrăcată in negru din cauza guvernului" * Cu ocazia protestelor ciobanilor la Parlament pentru a protesta privind legea care interzice prezența a mai mult de un caine in jurul turmelor: „Eu n-am votat legea asta! Uită-te pe internet!". Totuși, un cioban i-a rupt foile din mană. Reacția senatoarei a fost promptă „Era un agitator, nu era cioban. Agitatorul a luat foile si le-a rupt si i-am zis aluia ca e prost. Era un agitator prost. Era spalat, era orasean, avea geacă neagră și nu mirosea a oaie. Mirosea a parfum, ca mine. Ciobanii nu miros a parfum" ([http://www.b1.ro/stiri/eveniment/esti-prost-cristiana-anghel-a-reactionat-violent-cand-unul-dintre-ciobanii-care-protesteaza-la-parlament-i-a-rupt-in-fata-foile-cu-un-proiect-de-lege-agricultor-prosti-suntem-toti-ca-acceptam-asa-ceva-video-134286.html](http://www.b1.ro/stiri/eveniment/esti-prost-cristiana-anghel-a-reactionat-violent-cand-unul-dintre-ciobanii-care-protesteaza-la-parlament-i-a-rupt-in-fata-foile-cu-un-proiect-de-lege-agricultor-prosti-suntem-toti-ca-acceptam-asa-ceva-video-134286.html)) * A fost rugată să iasă din sală, in timpul discursului susținut de premierul Dacian Cioloș in plenul Senatului, cu privire la evacuarea sediilor trustului Intact. Cristiana Anghel a vociferat, de mai multe ori, in timpul discursului ținut de Dacian Cioloș, astfel că premierul i-a atras atenția și a rugat-o să il asculte. Cu toate acestea, ea a continuat. În aceste condiții, șeful Senatului a rugat chestorii să o scoată din sală ([http://www.ziare.com/bucuresti/stiri-actualitate/scandal-in-senat-cristiana-anghel-data-afara-din-plen-5963701](http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Fbucuresti%2Fstiri-actualitate%2Fscandal-in-senat-cristiana-anghel-data-afara-din-plen-5963701&h=RAQHOmORN)).
    Istoric Politic
    * **Partidul Conservator (PC)**, 2012 - 2015 * **Alianța Liberalilor și Democraților din Romania (ALDE)**, 2015 - prezent

    Nici un comentariu pentru “”



    Harta politicii
    a apărut în

    hartapoliticii.ro © 2008-2012

    Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.