Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Liviu Marian Pop, candidat S Maramures alegeri 2016
Liviu Marian Pop
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
  • Maramures pentru Senat
  • poziția 2 pe lista de partid
  • din partea PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD).
  • Atac la adresa statului de drept
    * În martie 2015, a votat impotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova in vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității pentru că Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul in care este acuzat că a incasat ilegal 3 milioane și jumatate de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
    Controverse
    * Ministrul Liviu Pop a desființat CNATDCU cu o zi inainte de inceperea verificării suspiciunii de plagiat a lui Victor Ponta și a trimis Corpul de Control la CNATDCU. ([http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12651755-live-text-liviu-pop-ministrul-interimar-educatiei-ajuns-consiliul-national-atestare-diplomelor-unde-discuta-acuzatiile-plagiat-cazul-ponta.htm](http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12651755-live-text-liviu-pop-ministrul-interimar-educatiei-ajuns-consiliul-national-atestare-diplomelor-unde-discuta-acuzatiile-plagiat-cazul-ponta.htm))
    Istoric Politic
    * **Partidul Social Democrat (PSD)** * Membru

    Listele România Curată 2012
    "
    Averea candidatilor
    In declaratia de avere depusa in 2012, Liviu Pop a trecut un apartament de 95 mp in Baia Mare, obtinuta la schimb cu o casa nefinisata de 278 de metri patrati, construita in regie proprie cu sotia sa.
    Liviu Pop are datorii la banci de 60.000 de euro si a avut venituri de 187.000 lei, din activitatea de profesor si secretar general al FSLI.
    Incompatibilitate
    In luna noiembrie 2012, ANI a sesizat Parchetul General in legatura cu savarsirea de catre Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a infractiunii de conflict de interese, precum si de abuz in serviciu contra intereselor publice.
    Liviu Pop este acuzat ca a emis un ordin de ministru prin care profesorilor li se retine automat din salariu cotizatia sindicala, fapt care ar fi avantajat FSLI, pe care Pop a condus-o inainte de a fi ministru al Educatiei.
    "

    Nici un comentariu pentru “”

    Tag-uri din presă
    care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU  ministrul delegat pentru Dialog Social  ministrul interimar al Educatiei 
    Date de contact
    Flux RSS   Declarații
    Alte legături


    Harta politicii
    a apărut în

    hartapoliticii.ro © 2008-2012

    Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.