Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Antonie Solomon
Antonie Solomon
 > Sumar
Știri recente
21 Jan
12am
5 Jan
1am
5 Aug
3pm
Listele România Curată 2012
"
Traseism
In 2004 a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat. La al treilea mandat a candidat din partea UNPR, dup ace a fost exclus din PDL. Acum s-a inscris in PP-DD si candideaza pentru un post de senator.
Averea candidatilor
Are doua terenuri si doua apartamente in Craiova. Mai detine o casa de vacanta in localitatea Leamna si cinci spatii comerciale in Craiova. Salariile familiei pe ultimul an au fost de 28.000 de lei la care se adauga 322.000 de lei venituri din chirii.
Afaceri si contractele cu statul
Potrivit presei locale si auditorilor Curtii de Conturi in mandatul de primar al lui Antoinie Solomon primaria Craiova ar fi incheiat o serie de contracte vpaguboase pentru instiytutie. Astfel in proiectul Parcul Lunca Jiului, proiect în valoare de 44,8 milioane de lei, au fost semnalate nereguli în derularea contractului de execuţie a lucrării “Amenajarea Parcului Lunca Jiului” prin suplimentarea preţului contractului fără organizarea unei licitaţii deschise.
În vara anului 2009, Primăria Craiova achiziţiona un sistem de “iluminat festiv” pentru sărbătorile de iarnă şi pascale, pentru care a plătit peste un milion de euro. În cazul acestei achiziţii, inspectorii Camerei de Conturi Dolj au descoperit că estimarea valorii contractului de achiziţie a sistemului de iluminat s-a făcut “exclusiv” pe baza preţurilor practicate de firma care şi-a adjudecat licitaţia. Camera de Conturi Dolj a sesizat şi Agenţia Naţională de Monitorizare şi Reglementare a Achiziţiilor Publice, “în vederea luării măsurilor legale care se impun”.
O altă lucrare aflată în programul de investiţii al Primăriei Craiova, în perioada 2008-2011, se referă la amenajarea unui complex de agrement acvatic – “Craiova Water Park”, în valoare de peste 65,9 de milioane de lei, fără TVA. Anunţul de participare la lucrările de execuţie a parcului acvatic a fost publicat în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) la începutul lunii februarie 2012. De asemenea, peste 80 de milioane de lei sunt investiţi în realizarea unui Centru Multifuncţional într-una din zonele periferice ale Craiovei. Pentru realizarea Parcului acvatic şi a Centrului Multifuncţional, Primăria Craiova a contractat un împrumut bancar de 20 de milioane euro.De altfel, potrivit documentelor oficiale care fac referire la datoria publică, Primăria Craiova trebuie să returneze către BRD, până în 2026, un credit de 70 de milioane de lei, precum şi un împrumut de 20 milioane de euro pe care trebuie să-l acopere până în 2031, acordat de Hypo Noe Gruppe Bank din Austria, ambele contractate pentru “investiţii publice de interes loc.
Condamnari si arestari
A fost arestat preventiv pe 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la acţionarul principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu.
A fost eliberat din arest pe 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati, iar la scurt timp si-a reluat atributiile de primar, care ii fusesera suspendate.
"

Nici un comentariu pentru “Antonie Solomon”

Lasa un comentariu



Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.