Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Vasile Varga, candidat D Braila alegeri 2016
Vasile Varga
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: Voiam doar fac o precizare. Cu adevărat, în prima etapă Monitorul Oficial a fost reticent, dar în urma discuţiilor avute la comisie am ajuns cumva la un consens. Deci lucrurile sunt cumva echilibrate, s-au păstrat Partea I şi Partea a II-a cu obligativitate la publicare gratuită şi s-a prelungit termenul de punere în aplicare. Iniţial legea era cu aplicare imediată, lucru imposibil practic, având în vedere trebuie -şi pregătească din punct de vedere administrativ şi tehnic procedura Regia Autonomă. Ştiţi există termene cu privire la orice tip de licitaţii, motiv pentru care termenul s-a stabilit de comun acord, inclusiv cu iniţiatorul, 1 iunie. Deci practic suntem acum într-o etapă în care proiectul este echilibrat, aplicabil, corect în raport cu cerinţele europene şi are şi consensul din perspectiva Monitorului Oficial. Mulţumesc.
27 Sep 2016  Sursa: stenograme parlament
2.
: Domnule preşedinte, Domnilor colegi, Vorbim practic de un raport suplimentar asupra acestui Proiect de Lege care modifică Legea nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României. Camera Deputaţilor, Senatul au parcurs procedura legală şi constituţională, Consiliul Legislativ a avizat favorabil, există şi amendamente. Practic, în urma dezbaterilor, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu majoritate de voturi, propună plenului Camerei Deputaţilor un raport suplimentar de adoptare a Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, cu amendamentele admise în Anexa 1 la raport. În funcţie de obiectul şi conţinutul reglementării, iniţiativa legislativă face parte din categoria legilor ordinare.
27 Sep 2016  Sursa: stenograme parlament
3.
: Domnule preşedinte, Domnilor colegi, Raportul nu este gata. În schimb, există câteva probleme semnalate de colegii de la Monitorul Oficial. În primul rând, o problemă legată de intrarea în vigoare. Propunerea pe care v-o formulăm noi, cei de la comisie, se întoarcă la Comisia juridică, cu un termen de o săptămână, rămână pe ordinea de zi şi săptămâna viitoare venim cu raportul modificat, în sensul introducerii unui termen de aplicare necesar Monitorului, se organizeze activitatea din perspectiva noii reglementări. Dacă sunteţi de acord, v- ruga supuneţi votului.
20 Sep 2016  Sursa: stenograme parlament
4.
: Pe prima poziţie.
20 Sep 2016  Sursa: stenograme parlament
5.
: Domnule preşedinte, Domnilor colegi, Este o propunere, practic, de suplimentare a ordinii de zi de astăzi de la plen cu Pl-x 315/2016. Vorbim de Propunerea legislativă privind măsurile necesare implementării proiectului de dezvoltare pe teritoriul României a acelui sistem de transport cunoscut mai simplu sub numele de BRUA. Rapoartele s-au dat ieri în comisiile de specialitate. Există consens politic. Ar fi important intre astăzi pe ordinea de zi. mulţumesc.
20 Sep 2016  Sursa: stenograme parlament
6.
: Domnule preşedinte, Doamnelor şi domnilor colegi, Voi prezenta, cu voia dumneavoastră, raportul asupra Proiectului de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe. Am fost sesizaţi în conformitate cu art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. PL-x-ul are nr. 292/2016. Senatul a fost primă Cameră sesizată, a respins proiectul de lege în şedinţa din 21 iunie 2016. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Obiectul de reglementare este cel consacrat, respectiv abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2016. Proiectul de lege stabileşte următoarele domenii de reglementare: finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică; afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură, dezvoltare rurală, sănătate, comunicaţii, societate informaţională, transporturi, administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat, prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege. În urma dezbaterilor, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât cu unanimitate de voturi propună plenului Camerei Deputaţilor spre dezbatere şi adoptare un raport de adoptare a Proiectului de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, cu amendamente admise, redate în anexa 1 la prezentul raport... iar în anexa 2 vor fi prezentate şi regăsiţi amendamentele respinse. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare şi, evident, urmează a fi adoptat, în conformitate cu prevederile art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată. mulţumesc.
22 Jun 2016  Sursa: stenograme parlament
7.
: Domnule preşedinte, Voiam propun prelungirea programului de lucru, pentru a putea dezbatem şi cele două proiecte de lege care au fost solicitate astăzi în Biroul permanent, respectiv abilitarea Guvernului şi cea care vizează regulamentele europene.
22 Jun 2016  Sursa: stenograme parlament
8.
: Grupul ALDE îl propune pe domnul deputat Dorinel Ursărescu facă parte din această comisie. mulţumesc.
08 Jun 2016  Sursa: stenograme parlament
9.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Domnilor colegi, Grupul ALDE susţine acest proiect, aşa cum susţine întreg pachetul privind achiziţiile publice. Şi nu o reluăm cuvântul la fiecare pachet în parte, ele au fost discutate, cumva ţinându-se cont de ceea ce prevede un proiect, atunci când am discutat celelalte proiecte. Vreau doar mulţumesc colegilor din Comisia juridică şi colegilor de la Comisia pentru industrii, domnului vicepreşedinte Nica şi domnului Cupşa, domnului preşedinte Iancu şi celorlalţi care au fost prezenţi, reprezentanţilor Guvernului şi, nu în ultimul rând, celor care au lucrat concret şi direct pe text - refer la staff, atât de la Comisia pentru industrii, cât şi de la Comisia juridică. Efectiv, s-a stat până seara târziu sau chiar a doua zi, aici, la Parlament, încercând se producă textul pe care dumneavoastră îl veţi vota astăzi. mulţumim şi felicităm.
18 Apr 2016  Sursa: stenograme parlament
10.
: Doamnelor şi domnilor colegi, Grupul parlamentar ALDE a susţinut acest demers legislativ şi prima dată când a trecut prin proceduri parlamentare şi cu a doua ocazie. Am avut opinii, am formulat amendamentele, unele au trecut, altele nu. Respectând valoarea democraţiei care se impune prin vot, am ajuns, iată, la un final care credem noi aduce un strop de echilibru în raportul dintre actori: bancă, debitor, creditor, deponent. Ştim nu este o lege perfectă, ştim este perfectibilă, dar este un act de curaj al Parlamentului şi îi felicit pe toţi cei care au contribuit la aceasta. mulţumim. (Aplauze.)
13 Apr 2016  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Vasile Varga”

Lasa un comentariu

Date de contact
Flux RSS   Declarații
06 Jun
2018
: "Verificarea provenienţei banilor trimişi din străinătate în România nu trebuie să facă victime colaterale" De la bun început trebuie să declar că sunt un politician care nu comentea... 
30 May
2018
: Mulţumesc. Stimaţi colegi, Cele două comisii au fost sesizate spre dezbatere în fond cu această propunere legislativă. Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil, dar cu observaţii ... 
30 May
2018
: Domnule preşedinte, Până să ajungem la amendamentele respinse, vreau să fac o erată foarte clar: membrii Comisiei juridice au hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea la PL-x 469/2... 
30 May
2018
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Într-adevăr, Comisia a fost sesizată spre dezbatere în fond cu cele două proiecte de lege. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat in... 
29 May
2018
: Cele trei comisii au fost sesizate spre dezbatere în fond cu această propunere legislativă, propunere care iniţial a fost respinsă de Senat şi are un aviz favorabil de la Consiliul Legisla... 
Alte legături


Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.