Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Liviu Marian Pop, candidat S Maramures alegeri 2016
Liviu Marian Pop
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Maramures pentru Senat
 • poziția 2 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD).
 • Atac la adresa statului de drept
  * În martie 2015, a votat impotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova in vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității pentru că Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul in care este acuzat că a incasat ilegal 3 milioane și jumatate de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
  Controverse
  * Ministrul Liviu Pop a desființat CNATDCU cu o zi inainte de inceperea verificării suspiciunii de plagiat a lui Victor Ponta și a trimis Corpul de Control la CNATDCU. ([http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12651755-live-text-liviu-pop-ministrul-interimar-educatiei-ajuns-consiliul-national-atestare-diplomelor-unde-discuta-acuzatiile-plagiat-cazul-ponta.htm](http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12651755-live-text-liviu-pop-ministrul-interimar-educatiei-ajuns-consiliul-national-atestare-diplomelor-unde-discuta-acuzatiile-plagiat-cazul-ponta.htm))
  Istoric Politic
  * **Partidul Social Democrat (PSD)** * Membru

  Listele România Curată 2012
  "
  Averea candidatilor
  In declaratia de avere depusa in 2012, Liviu Pop a trecut un apartament de 95 mp in Baia Mare, obtinuta la schimb cu o casa nefinisata de 278 de metri patrati, construita in regie proprie cu sotia sa.
  Liviu Pop are datorii la banci de 60.000 de euro si a avut venituri de 187.000 lei, din activitatea de profesor si secretar general al FSLI.
  Incompatibilitate
  In luna noiembrie 2012, ANI a sesizat Parchetul General in legatura cu savarsirea de catre Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a infractiunii de conflict de interese, precum si de abuz in serviciu contra intereselor publice.
  Liviu Pop este acuzat ca a emis un ordin de ministru prin care profesorilor li se retine automat din salariu cotizatia sindicala, fapt care ar fi avantajat FSLI, pe care Pop a condus-o inainte de a fi ministru al Educatiei.
  "

  Nici un comentariu pentru “”

  Tag-uri din presă
  care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU  ministrul delegat pentru Dialog Social  ministrul interimar al Educatiei 
  Date de contact
  Flux RSS   Declarații
  Alte legături


  Harta politicii
  a apărut în

  hartapoliticii.ro © 2008-2012

  Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.