Candidat:
Salaj pentru
Cam. Deputaților
poziția 1 pe lista de partid
din partea
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD).
Integritate
* În octombrie 2015, Agenția Naționala de Integritate (ANI) sesizează DNA in legătură cu un conflict de interese administrativ: deputatul Iuliu Nosa este acuzat că a incheiat in legislatura 2008 -- 2012 un contract civil și un contract individual de muncă prin care și-a angajat fiul in funcția de consilier in cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractelor incheiate, fiul său a obținut venituri salariale in cuantum total de 35.971 de lei, la care se adaugă indemnizația pentru creșterea copilului pe care a primit-o timp de un an, incepand cu data de 20 martie 2012. ([http://www.agerpres.ro/justitie/2015/10/14/ani-conflict-de-interese-administrativ-si-penal-in-cazul-a-32-de-actuali-sau-fosti-parlamentari-09-00-39](http://www.agerpres.ro/justitie/2015/10/14/ani-conflict-de-interese-administrativ-si-penal-in-cazul-a-32-de-actuali-sau-fosti-parlamentari-09-00-39))
* Deputatul Iuliu Nosa nu recunoaște conflictul de interese: „Am comunicat ANI că fiul meu, Nosa Ionuț, a fost angajat al Camerei Deputaților, contractul fiind semnat de Camera Deputaților, mai precis de către Juridic și secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu. Din punctul meu de vedere, nu vreau să invinovățesc pe nimeni, insă nici nu consider că m-aș afla, potrivit acestei situații, in vreun conflict de interese".
* În aprilie 206 Curtea de Apel Cluj a anulat Raportul de evaluare incheiat de ANI in cazul lui Iuliu Nosa. ANI a făcut recurs in 21 iunie 2016, recurs care va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, cauza aflandu-se in acest moment in procedură de filtru, nefiind alocat un prim termen de judecată. ([http://alegeri-parlamentare.ro/stiri-parlamentare-judete/salaj/deputatul-iuliu-nosa-si-ar-putea-lua-adio-de-la-un-nou-mandat/](http://alegeri-parlamentare.ro/stiri-parlamentare-judete/salaj/deputatul-iuliu-nosa-si-ar-putea-lua-adio-de-la-un-nou-mandat/))
Atac la adresa statului de drept
Actiuni contra statului de drept, conform[
www.romaniacurata.ro](http://www.romaniacurata.ro):
* A votat amendamentele la legea privind sancționarea faptelor de corupție prin care se elimina din randul faptelor penale acordarea creditelor cu incălcarea normelor de creditare și folosirea acestora in alt scop decat cel declarat.
* A votat in 2006 proiectul de lege prin care procurorii șefii sunt propuși de Consiliul Suprem al Magistraturii in loc de Ministrul Justiției
* A votat in marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din randul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
* Nu a semnat Pactul pentru Statul de Drept 2008 propus de 16 organizații nonguvernamentale prin care parlamentarii se angajau că nu vor opera schimbări la conducerea DNA, ANI și a Parchetului de pe langă ICCJ, căva fi adoptat noul Cod Penal și va fi redactat cel de Procedură Penală. Pactul a fost propus in urma unui raport al Comisiei Europene care critica lipsa de voință politică impotriva corupției.([ http://www.hotnews.ro/stiri-politic-4786124-parlamentarilor-cere-semneze-pactul-pentru-statul-drept.htm](http://http://www.hotnews.ro/stiri-politic-4786124-parlamentarilor-cere-semneze-pactul-pentru-statul-drept.htm))
Istoric Politic
* **Partidul Social Democrat (PSD)**
* prim-vicepreședinte PSD Sălaj - 2004 - prezent
* președinte PSD Sălaj - 2000 - 2004
* **Partidul Democrației Sociale din Romania (PDSR)**
* vicepreședinte PDSR Sălaj - 1996 - 1999
* membru PDSR - 1992 - prezent
* **Frontul Salvării Naționale (FSN), Frontul Democrat al Salvării Naționale (FDSN)**
* membru FSN, FDSN - 1990 - 1992