"
Averea candidatilor
Detine un teren de 500 mp în Slănic Moldova şi o casă în Bucureşti, achiziţionată la sfârşitul anilor `90. Hrebenciuc nu are maşină, conform documentului, însă are două ceasuri în valoare de 14 mii de euro şi tablouri de 6.000 de euro. Deţine 6688 lire sterline intr-un cont.
Sotia lui, director in cadrul companiei nationle Nuclearelectrica a castigat anul trecut 142 994 lei
Veniturile lui Hrebenciuc provin, potrivit declaratiei, din salariul de deputat de 55 488.
Potrivit declaratiei de Interese nu este actionar la nicio firma inregistrata de pe teritoriul Romaniei
Afaceri si contractele cu statul
Numele lui a fost asociat in mai multe scandaluri politico-economice, dar nu se poate stabili nicio legatura directa intre afacerile derulate de Viorel Hrebenciuc si statul roman.
Cel mai mediatizata afacere cu bani publici este legata de albumul “Eterna si fascinanta Romanie”.
În martie 1995, între Departamentul de Informaţii Publice al Guvernului, reprezentat atunci de către Viorel Hrebenciuc – în calitate de secretar general al Guvernului, Mihai Unghianu – secretar general adjunct al Guvernului, şi Nicolae Dan Fruntelată – secretar de stat al Informaţiei Publice, şi firma franceză Groupe Saintonge Edition, controlată de omul de afaceri Adrian Costea, cu cetăţenie română şi franceză, a fost semnat un contract pentru editarea unui album foto despre România, denumit “Eterna şi Fascinanta Românie”, care să fie distribuit în 144 ţări cu scopul atragerii investitorilor străini. Contractul a fost sponsorizat de fosta Bancă Română de Comerţ Exterior-Bancorex, cu 5,79 milioane de dolari.
Pe 16 octombrie 2012 Viorel Hrebenciuc, Mihai Unghianu şi Dan Fruntelată au câştigat în prima instanţă, procesul în care BCR le cerea restituirea a circa şase milioane de dolari, bani daţi de bancă, în 1995, pentru editarea albumului “Eterna şi Fascinanta Românie”.
Viorel Hrebenciuc a obţinut o locuinţă în 1993, pe vremea când era secretar general al guvernului. Apartamentul a fost repartizat de Guvernul României la data de 21 aprilie 1993, cu adresa 15/694, în aceeaşi zi fiind încheiat şi contractul de închiriere numărul 28.150 între Viorel Hrebenciuc şi ICRAL Herăstrău. Locuinţa se află pe Calea Victoriei, are cinci camere plus alte dependinţe şi o suprafaţă de peste 200 de metri pătraţi.
Funcții inainte de 1989
1982-1989 – Consiliul judeţean Bacău, inspector de specialitate;
Membru al CJ al PCR Bacau
"