Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Eusebiu-manea Pistru-popa, candidat D Arad alegeri 2016
Eusebiu-manea Pistru-popa
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Arad pentru Cam. Deputaților
 • poziția 2 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL (PNL).
 • Integritate
  * [Un document al ANI din 2014](http://www.aradon.ro/deputatul-pistru-nu-sunt-incompatibil-o-dovedesc-documentele-ani/1611814), pe care Pistru-Popa il face public in 2016, arată că acuzațiile conform cărora s-ar fi aflat in situație de incompatibilitate au fost nefondate.
  Controverse
  * [Societatea la care Pistru-Popa era acționar unic, SC Auto Technic SRL Arad, a fost cercetată sub aspectul săvarșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani ](http://www.livearad.ro/exclusiv-firma-deputatului-pistru-este-implicata-in-dosarul-pavaleanu/)(400.000 euro) in dosarul Păvăleanu (fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului) * Soția, Geanina Pistru-Popa, consilier municipal Arad, a fost găsită [incompatibilă de către ANI ](http://www.aradon.ro/geanina-pistru-declarata-incompatibila-de-ani/1593967)in noiembrie 2015 pentru că in perioada cand era consilier local, societatea la care era acționar unic, SC Auto Technic SRL Arad, a incheiat contracte cu S.C. Compania de Transport Public S.A. Arad și S.C. Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi S.A. Aceasta a reclamat ANI in instanță, dar [acțiunea a fost respinsă](http://specialarad.ro/geanina-pistru-a-mai-pierdut-o-lupta-cu-ani-tribunalul-i-a-respins-actiunea-si-pa-functii-politice/), cu drept de recurs in 15 zile.
  Istoric Politic
  * **Partidul Național Liberal (PNL)**

  Listele România Curată 2012
  "
  Nepotism
  Sotia Geanina Pistru este  presedinta organizatiei de femei PDL Arad si consilier local in Arad din partea PDL.
  Averea candidatilor
  Conform declaraţiei sale de avere, deţine unsprezece terenuri, trei locuinţe, bijuterii, depozite în bănci şi acţiuni la câteva firme. În 2011, a vândut un teren cu suma de 203.000 de euro. Pistru a mai încasat, anul trecut, 755.000 de lei dividende de la firma Autotehnic SRL, unde este asociat unic.  Anul trecut, a încasat un salariu de 48.588 de lei de la Ministerul Transporturilor.Pistru mai deţine un depozit bancar de 100.000 de euro şi unul de 10.000 de dolari, bijuterii în valoare de 20.000 de euro şi ceasuri în valoare de 5.000 de euro, acestea din urmă fiind dobândite în 2011.
  Afaceri si contractele cu statul
  Este asociat unic la firma Autotehnic SRL, dealer Opel.  Mai este asociat cu 50 la sută la firmele Autotehnic Asigurări SRL şi Trans Expert SRL dealer Hyundai si land Rover.
  DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI ARAD a cumparat in 2008 de la firma SC Autotehnic SRL autoturisme in valoare cde 42005 lei
  Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale le-a plătit lui Eusebiu si Geanina Pistru aproape 150.000 de euro pe două terenuri aflate în vecinătatea austostrăzii Arad-Timişoara. Cei doi au cumpărat cele două terenuri, în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi fiecare, în 2006, cu 3 ani înainte de vânzare. Atunci, Eusebiu Pistru era directorul Autorităţii Rutiere Române din Arad.
  Sponsori ai partidelor police
  Firma Autotehnic SRL care este proprietatea secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, a donat către PDL in 2010 bunuri în valoare de 102884 lei, adică aprox. 25 000 de euro
  "