Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Emil Musat
Emil Musat
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: Da, nu avem aceeaşi înţelegere, este clar. Mulţumesc.
15 Dec 2015  Sursa: stenograme parlament
2.
: Regulamentul şedinţelor comune nu prevede explicaţia de vot, domnule preşedinte?
15 Dec 2015  Sursa: stenograme parlament
3.
: Şi mi s-a părut e un raport dezechilibrat. Mulţumesc foarte mult.
15 Dec 2015  Sursa: stenograme parlament
4.
: Şi am explicat de ce. era de 15 ori mai mare bugetul decât al Senatului României...
15 Dec 2015  Sursa: stenograme parlament
5.
: Domnule preşedinte, era explicaţia votului meu, am votat împotrivă.
15 Dec 2015  Sursa: stenograme parlament
6.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Trăim într-o lume în care politicienii nu mai fac politică şi se bat cu pumnul în piept nu o fac şi se laudă cu asta. În schimb, sunt la putere şi la modă profesioniştii şi experţii. Înainte de a intra în Parlamentul României cu asta m-am ocupat vreo 20 de ani: am predat Ştiinţe Sociale şi Politice şi Istorie. Şi voiam anunţ voturile mele de la instituţiile de forţă, toate, de astăzi, nu au fost întâmplătoare. Prin votul democratic al Parlamentului României, am trecut de la un stat care măcar se voia democratic, dacă nu era întru totul, la un stat poliţienesc. Vi se pare foarte dur asta şi este foarte dur, dar am avut curiozitatea adun sumele alocate instituţiilor de forţă, pe de o parte, şi altor categorii de instituţii, pe de alta. Am aici toate sumele. Şi am ajuns la o concluzie care mi se pare absolut îngrijorătoare: instituţiile de forţă, în România, au de 3 ori mai mulţi bani alocaţi decât educaţia naţională şi cultura, luate la un loc, iar, iau la întâmplare, Serviciul Român de Informaţii are de 14 ori şi jumătate...
15 Dec 2015  Sursa: stenograme parlament
7.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Îmi fac datoria informez dezbaterea şi adoptarea proiectului de buget în această formulă este ilegitimă din punct de vedere democratic. Cu o lună în urmă a fost învestit un Guvern de tehnicieni, în baza unui program de 11 pagini, presupus program de administrare. Proiectul de buget propus de Guvern schimbă major priorităţile pentru care acest Parlament a primit votul cetăţenilor şi Guvernul votul de învestitură şi schimbă angajamentele noastre, pe care le avem în special în Uniunea Europeană, şi refer la Strategia UE 2020. Are părţi pozitive: atât sumele la venituri, cât şi cele la cheltuieli sunt mai mari, de asemenea, ne asumăm un deficit mai mare. Dar - ca înţelegeţi la ce refer şi de ce spun este ilegitim! -, în totalul cheltuielilor din 2014, educaţia naţională reprezenta 8%, conform datelor Eurostat. Dacă vor fi realizate cifrele acestui buget, ponderea, în total, a cheltuielilor pentru educaţie va ajunge la 4,1%, într-un stat care este departe de a îndeplini obiectivul asumat, foarte modest, de exemplu, de reducere a abandonului şcolar. Rolul Parlamentului în orice democraţie, stimaţi colegi, este acela de a stabili destinaţiile mari ale bugetului de stat, priorităţile şi programele care vor fi finanţate. Nu este... Este cel de a împărţi tortul, cum le place unora spună, nu de a pune bombonele pe fiecare felioară, cam ceea ce s-a întâmplat la comisie. Deci din punct de vedere al procedurii, domnule preşedinte, art. 49 nu se poate aplica, acela reprezentanţii grupurilor vor vorbi în numele grupurilor, întrucât, din cauza procedurii de urgenţă aplicate, dezbaterea în grupuri nu a avut loc. Mulţumesc foarte mult.
14 Dec 2015  Sursa: stenograme parlament
8.
: Stimaţi colegi, La sfârşitul şedinţei de azi dimineaţă, am sesizat o eroare materială, şi anume o eroare de calcul în Anexa nr. 7 - "Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2013 şi a estimării pe anii 2013-2016." Argumentul era , la această anexă, repartizarea sumelor se face conform legii, şi anume conform formulei de la art. 33 alin. (2) din Legea finanţelor publice locale. Guvernul a ales propună drept sumă totală de repartizat aceeaşi sumă care a existat şi în bugetul de anul trecut. Ca urmare a aplicării formulei, au rezultat variaţii foarte mari între judeţe. Astfel, un număr de judeţe au fost penalizate cu procente foarte mari din suma pentru echilibrare, în timp ce, un număr mai mic de judeţe au primit în plus. Am încercat fac o comparaţie şi am sesizat s-a produs, din păcate, o eroare de calcul, care face ca se ia de la săraci şi se dea la bogaţi, dacă-mi permiteţi această formulare mai puţin precisă, zicem aşa. În aceste condiţii, solicitasem recalcularea sumelor, astfel încât, fără suplimentarea bugetului, se ajungă la o repartizare corectă. Despre importanţa echilibrării bugetelor locale nu trebuie vorbesc. Majoritatea dintre dumneavoastră este foarte conştientă de câtă importanţă au, mai ales în acele zone care nu pot acopere decât 30-40% din cheltuieli, pe baza impozitelor surselor proprii de venit.
07 Feb 2013  Sursa: stenograme parlament
9.
: Mulţumesc mult.
06 Feb 2013  Sursa: stenograme parlament
10.
: Deci, faţă de anul trecut s-a înregistrat o migraţie spre sud a populaţiei României într-un ritm strigător la cer! (Aplauze.)
06 Feb 2013  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Musat Emil”

Lasa un comentariu



Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.