Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Eugen Durbaca, candidat D Galati alegeri 2016
Eugen Durbaca
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Galati pentru Cam. Deputaților
 • poziția 1 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR (ALDE).
 • Integritate
  * Articolul publicat de [gandul.info](http://beta.gandul.info/stiri/presedintele-cj-galati-eugen-durbaca-si-a-albit-cazierul-prin-quot-ratacirea-quot-unui-dosar-256939) face cunoscute ilegalitățile lui Eugen Durbacă. Conform articolului, actualul senator a fost condamnat in 1992 la mai mulți ani de inchisoare de către un complet al Judecătoriei Galați. Pedepsele totalizau 5 ani și jumătate, cea mai mare fiind de 3 ani pentru "abuz in serviciu contra intereselor publice". Cazierul domnului senator a fost insă salvat de grațierea lui Iliescu și de dispariția dosarului de recurs. De asemenea, in articol este prezentată afacerea conservatorului Eugen Durbacă privind aprovizionarea cu benzină a firmelor municipalității și ale Consiliului Județean Galați, acestea caștigand anual miliarde bune că unic furnizor de carburanți către firmele municipalității. * Eugen Dubarcă, aspirant la un loc de deputat in Galați, cercetat pentru instigare la abuz in serviciu ([Sursă](http://www1.gandul.info/stiri/presedintele-cj-galati-eugen-durbaca-si-a-albit-cazierul-prin-quot-ratacirea-quot-unui-dosar-256939))
  Atac la adresa statului de drept
  * În martie 2015, a votat impotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova in vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității pentru că Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul in care este acuzat că a incasat ilegal 3 milioane și jumatate de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni. * A votat impotriva ridicării imunității lui Gabriel Oprea, acuzat de Direcția Națională Anticorupție de ucidere din culpă in cazul Bogdan Gigină
  Controverse
  * Conform unui articol publicat in presă locală, Eugen Durbacă este unul dintre parlamentarii gălățeni cu cea mai slabă activitate in Parlamentul Romaniei. Se remarcă faptul că nu are nici o declarație politică, nici o intrebare adresată vreunui ministru sau prim-ministrului, o singură interpelare, nici o moțiune semnată și doar opt luări de cuvant in plen ([Sursă](http://www.viata-libera.ro/politica-administratie/62674-galati-viata-libera-cotidian-politica-de-weekend-eugen-durbaca-galateanul-cu-cea-mai-slaba-activitate-in-parlament)) * Eugen Durbaca este acuzat de presa locală ca a instrumentat achizitia de terenuri pentru benzinăriile sale ([Sursă](http://stiridegalati.ro/jaf-cu-terenurile-orasului-cum-si-a-construit-durbaca-cele-trei-benzinarii-din-galati/))
  Istoric Politic
  * **Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)**,din 2015, in urmă fuziunii dintre Partidul Conservator și Partidul Liberal Reformator * **Partidul Conservator (PC)** * **Partidul Umanist Roman (PUR)** * **Partidul Democrat (PD)** * **Alianța pentru Romania (ApR)** * **Partidul Democrației Sociale din Romania (PDSR)** * **Partidul Democrat Agrar (PDAR)** * **Partidul Socialist al Muncii (PSM)** * **Uniunea Stangii Democratice (USD)**

  Listele România Curată 2012
  "
  Funcții inainte de 1989
  1983 – 1984 director Santierul Naval Galati Potrivit presei locale in 1984 figura ca membru in Comitetul judetean al PCR.
  Traseism
  De la PSD a trecut la PC apoi la PP-DD. In preajma alegerilor generale a revenit in PC.
  Averea candidatilor
  Are un teren si doua apartamente in Galati si 106.000 de lei in conturi si titluri de stat in valoare de 129.000 de lei. Impreuna cu sotia castiga 129.000 de lei din salariu de la CJ  si pensii.
  "

  Un comentariu pentru “Eugen Durbaca”

  1. LA PENSIE TATAIE :) ))

  Lasa un comentariu

  Date de contact
  Flux RSS   Declarații
  21 Dec
  2016
  : (Cu mâna pe Constituţie şi Biblie rosteşte jurământul scris.) Eu, Durbacă Eugen, deputat ales în Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, Jur credinţă patriei mele România; Jur ... 
  Alte legături


  Harta politicii
  a apărut în

  hartapoliticii.ro © 2008-2012

  Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.