Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Liviu Dragnea, candidat D Teleorman alegeri 2016
Liviu Dragnea
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Teleorman pentru Cam. Deputaților
 • poziția 1 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD).
 • Integritate
  * Liviu Dragnea a fost **condamnat** **definitiv** in aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraude comise la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din funcție, in iulie 2012. ([Sursă](http://www.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-condamnat-la-doi-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-in-dosarul-referendumului-lider-psd-suntem-inmarmuriti-15269354)) * În iulie 2016, Liviu Dragnea a fost **trimis in judecată** de DNA intr-un dosar in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu și la fals intelectual, cauză in care este cercetat alături de fosta sa soție, Bombonica Prodana. ([Sursă](http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21160059-liviu-dragnea-trimis-judecata-dna.htm))
  Atac la adresa statului de drept
  * Liviu Dragnea a fost relativ reținut in atacurile la adresa DNA. Însă in iunie 2016, după ce a fost audiat la DNA și a fost pusă in mișcare acțiunea penală, Liviu Dragnea a acuzat-o pe Kovesi că instrumentează dosare la comandă politică, declarand ironic: "Chiar astăzi de ziua președintelui Iohannis este un cadou frumos. Chiar luni pe 7 iunie s-a pus in mișcare acțiunea penală. Bineințeles că nu are nicio legătură cu alegerile locale și cu rezultatul acestor alegeri." ([Sursă](http://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-prima-reac-ie-dupa-ie-ire-de-la-dna-atac-la-kovesi-i-iohannis_1138523.html))
  Controverse
  * Liviu Dragnea deține o avere impresionantă, nejustificată de veniturile sale, in atenția publică fiind in special domeniul său de aproximativ 7000 mp din Alexandria, Teleorman, cu 1500 mp la sol construcții (conform declarației de avere), piscină și teren de tenis ([https://goo.gl/AvYazH](https://goo.gl/AvYazH)) * Conform investigațiilor de presă, Liviu Dragnea controlează firma Tel Drum care primește in exclusivitate contractele de asfaltări și lucrări de infrastructură in județul Teleorman. Firmă a fost privatizată la un preț sub-evaluat in timpul mandatului său de Președinte al Consiliului Județean Teleorman, iar acționariatul este alcătuit din persoane apropiate lui Dragnea. ([https://goo.gl/5uedY7](https://goo.gl/5uedY7)) * Firma TelDrum, controlată de Liviu Dragnea, catigă contracte cu bani publici de sute de milioane de lei anual. În anul 2011, in urma unor licitații trucate, atribuite de Consiliul Județean Teleorman firmei TelDrum, Comisia Europeană penalizează Consiliul cu 2,5 milioane de lei. Începand din anul 2012, odată cu venirea lui Liviu Dragnea la guvern, firma TelDrum caștigă contracte cu instituțiile publice in toată țara. ([https://goo.gl/wbz6Q0](https://goo.gl/wbz6Q0)) * Conform declarațiilor unui martor in dosarul "Referendum" (in care Liviu Dragnea a fost condamnat) acestuia i s-a propus o sumă de 100 000 Euro in schimbul retragerii denunțului impotriva lui Liviu Dragnea. ([https://goo.gl/avNuX7](https://goo.gl/avNuX7)) * În timp ce ocupa funcția de Președinte al consiliului Județean, in 2008 acesta a fost pus sub invinuire de DNA intr-un dosar privind accesarea ilegală de fonduri europene insă dosarul a fost inchis cu NUP de către procurori. * În 2008 Liviu Dragnea a depus o plangere la Judecătoria Alexandria cerand sistarea apariției Gazetei de Sud-Est, pe motiv că aceasta publică informații calomnioase ce-i afectează dreptul de a fi ales intr-o funcție publică. Plangerea a fost respinsă de către instanță. ([http://adevarul.ro/locale/alexandria/antecedentele-dragnea-vrut-interzica-aparitia-unui-ziar-teleorman-motiv-era-defaimat-sunt-cunoscut-om-gospodar-onest-responsabil-1_56bc733b5ab6550cb8aec9ec/index.html](http://adevarul.ro/locale/alexandria/antecedentele-dragnea-vrut-interzica-aparitia-unui-ziar-teleorman-motiv-era-defaimat-sunt-cunoscut-om-gospodar-onest-responsabil-1_56bc733b5ab6550cb8aec9ec/index.html)) * Liviu Dragnea: "...romanii trebuie să se hotărască dacă in loc de o alimentare cu apă preferă un denunț, dacă in loc de o școală preferă un dosar sau in loc de o paine mai bună preferă niște cătușe" ([http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/liviu-dragnea-romanii-trebuie-sa-se-hotarasca-ori-paine-ori-catuse-528590](http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/liviu-dragnea-romanii-trebuie-sa-se-hotarasca-ori-paine-ori-catuse-528590))
  Istoric Politic
  * **Partidul Social Democrat**, 2001 - prezent * Președinte al Partidului Social Democrat, 2015 - prezent * Președinte Executiv al PSD, 2013 - 2015 * Secretar General al PSD, 2010 - 2013 * Președinte al Organizației Județene PSD Teleorman, membru in Biroul Permanent Național (BPN) al PSD, 2005 - 2012 * Președinte Executiv al Organizației Județene Teleorman a Partidului Social Democrat (PSD), membru in Biroul Executiv Central, 2001 - 2005 * **Partidul Democrat**, 1995 - 2001 * Vicepreședinte al Organizației Județene Teleorman a Partidului Democrat (PD)

  Listele România Curată 2012
  "
  Averea candidatilor
  3 terenuri intravilane in Alexandria si Turnu Magurele, 1 casa in Alexandria, 1 apartament si 1 spatiu comercial in Turnu Magurele, 1 autoturism Skoda Superb, 1 autoutilitara Dacia Logan.
  Are in conturi 12.326 USD si 97.120 RON.
  Are de incasat suma de 180.000 EUR reprezentand creante la SC HOTEL TURRIS SA, firma in care sotia sa, Bombonica Dragnea, este actionar majoritar cu 95,34%.
  Afaceri si contractele cu statul
  In iunie 2011, Comisia Europeana a decis intreruperea platilor pentru proiectele finantate din fonduri structurale in cadrul Axei 2 a Programului Operational Regional – REGIO. Decizia a venit in urma unui audit al Comisiei Europene in urma caruia s-au descoperit probleme in derularea a doua proiecte derulate de Consiliul Judetean Teleorman, care vizau reabilitarea a două drumuri judetene, DJ 506 şi DJ 70. Ambele contracte, in valoare totala de 166 de milioane de lei, au fost atribuite de CJ Teleorman (presedinte Liviu Dragnea) societatii comerciale Tel Drum SA. Aceasta societate apartinuse initial CJ Teleorman, dar fusese privatizata in 2001, la scurt timp dupa ce Dragnea devenise presedinte. Societatea Tel Drum a fost cumparata de un prieten din copilarie al lui Liviu Dragnea care a vandut-o ulterior, dupa numai cateva luni, lui Mugurel Sorin Gheorghies si Liviu Lucian Dobrescu, fosti colegi de facultate cu Liviu Dragnea, la Politehnica. Presa locala si centrala a speculat in repetate randuri ca firma Tel Drum este in realitate controlata chiar de Dragnea, actionarii oficiali fiind doar de fatada.
  In ultimii 5 ani, SC Tel Drum SA aproape ca detinut monopolul lucrarilor de infrastructura din judetul Teleorman, fiind beneficiara a peste 100 de contracte finantate din bani publici, a caror valoare insumata depaseste 700 milioane de lei.
  Datorii catre stat
  HOTEL TURRIS SA – 35.908.458 RON – s-a inceput procedura de executare silita.
  "

  Nici un comentariu pentru “”

  Tag-uri din presă
  presedintele PSD 
  Date de contact
  Flux RSS   Declarații
  27 Mar
  2018
  Şedinţa s-a încheiat la ora 11,47.  
  27 Mar
  2018
  : Doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori, Am încheiat intervenţiile din partea grupurilor parlamentare. Supun votului dumneavoastră Declaraţia Parlamentului pentru celebrarea Unirii B... 
  27 Mar
  2018
  : Vă mulţumesc. Din partea deputaţilor neafiliaţi există o solicitare de intervenţie. Vă rog, domnul Victor Ponta.  
  27 Mar
  2018
  : Vă mulţumesc. Îl invit la tribună pe domnul deputat Varujan Pambuccian, reprezentantul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.  
  27 Mar
  2018
  : Vă mulţumesc. Din partea Grupurilor parlamentare ale PMP, îl invit la tribună pe domnul deputat Eugen Tomac.  
  Alte legături


  Harta politicii
  a apărut în

  hartapoliticii.ro © 2008-2012

  Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.