Este Vicepreşedinte al:
* Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară
* Delgaţiei pentru relaţiile cu India
Şi membru supleant în:
* Comisia pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor
* Delegaţia pentru relaţiile cu Belarus
Gradul de prezenţă la lucrările în plen: 63 din 71, sau 89%. Gradul de prezenţă la lucrările de comisie (numai cele unde este membru titular): 10 din 10, sau 100%.
Lui Magor Imre Csibi i s-au atribuit 0 rapoarte, şi 2 avize, primul referitor la un dialog activ cu cetăţenii cu privire la problematicile europene, iar al doilea la armonizarea standardelor produselor alimentare. Domnul Csibi a semnalat Institutului European pentru Democraţie Participativă – QVORUM faptul că, imediat după încheierea perioadei monitorizate, domnia sa a primit în mod oficial calitatea de raportor pe propunerea privind „Institutuirea unui cadru privind stabilirea cerinţelor în materie de proiectare ecologică”.
Magor Imre Csibi a depus un număr de 185 amendamente, calitatea acestora fiind una bună, iar subiectele abordate fiind, spre exemplu: poluarea atmosferică, sisteme de transport inteligente şi ecologice, definirea Zonelor Verzi din oraşe, un sistem de etichetare standardizat, reducerea emisiilor de CO2 produse de vehiculele utilitare uşoare, spaţiile naturale sau protecţia biodiversităţii).
Magor Imre Csibi are o adresă de email disponibilă public şi un website bidirecţional pe care îl actualizează în mod regulat. Website-ul prezintă activitatea domniei sale, articole de presă, proiectele parlamentare, precum şi o prezentare personală a programului din cadrul Parlamentului European. Pe În plus, utilizatorul poate să se alăture proiectelor prezentate pe site sau să semneze petiţii pentru diversele iniţiative prezentate.
Per ansamblu, se poate spune despre calitatea intervenţiilor domnului Magor Imre Csibi că a fost una bună, intervenţiile fiind în general bine formulate şi documentate. Principalele teme abordate de Magor Imre Csibi pe parcursul mandatului de europarlamentar au fost:
* protecţia mediului: despăduririle şi combaterea exploatării ilegale de cherestea, protejarea spaţiilor verzi, piaţa emisiilor de carbon
* sănătatea alimentară a consumatorilor, în general, şi cea a copiilor şi adolescenţilor, în special
* discriminarea etnică
* migraţia ilegală
Partenerii sociali sau categoriile sociale ale căror interese le-a apărat Magor Imre Csibi, aşa cum reiese din datele disponibile public, sunt: întreprinderile mici și mijlocii, copii şi adolescenţii, industria agroalimentară, organizaţiile de pacienţi, profesorii de sport.
Diverse: Magor Csibi a organizat şi un concurs pe eficienţa energetică şi trei audieri publice (pe etichetarea eficientă a produselor alimentare în lupta împotriva obezităţii, pe moştenirea culturală a Balcanilor şi pe directiva europeană privind grădinile zoologice). Magor Csibi a participat la delegaţia Parlamentului European pentru observarea alegerilor din Nepal. Magor Csibi a primit premiul “Una cu natura” oferit de către Greenpeace, WWF şi Salvaţi Delta, odată cu celebrarea Zilei Mondiale a Mediului.
Pe baza acestor observaţii şi a informaţiilor disponibile din surse publice, putem concluziona că domnul eurodeputat Magor Imre Csibi a avut o contribuție medie la stimularea democraţiei participative.
(
citește întreg textul despre Magor-Imre Csibi...
)
Acesta este concluzia Raportului Qvorum asupra activitatii individuale a europarlamentarilor (2008-2009). Mai multe detalii despre acest studiu
pe site-ul Qvorum.