Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Cristina-mădălina Prună, candidat D Bucuresti alegeri 2016
Cristina-mădălina Prună
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Stimaţi colegi, O.U.G. nr. 109/2011 stabileşte nişte reguli importante pentru guvernanţa corporativă şi a fost un progres semnificativ în stabilirea unor standarde de management profesionist pentru companiile de stat. Mai sunt progrese de făcut, dar paşii erau într-o direcţie bună. Deoarece O.U.G. nr. 109 face controlul politic mai dificil, dumneavoastră, actuala majoritate, v-aţi gândit exceptaţi zeci de companii, mai întâi la Senat, apoi aţi mărit lista la Camera Deputaţilor. Orice motiv a fost bun pentru dumneavoastră, fie a fost vorba despre companii de apărare, fie a fost vorba despre instituţii de credit sau despre companiile de apă, aşa cum bine a spus colegul de la PNL. Aţi găsit un motiv de exceptare din orice. Şi, ca fie circul complet, iniţial lista propusă includea o singură companie, şi anume ANM, dar, treptat, aţi adăugat zeci de companii şi apoi v-aţi folosit de un nou tertip, şi anume aţi dat posibilitatea Guvernului excepteze orice companie, printr-o simplă hotărâre de Guvern. Deci ne-am putea aştepta ca până la urmă toate companiile de stat fie exceptate de la OUG nr. 109. Ce pot spun este am putea ne luăm adio de la numirile profesioniste la aceste companii de stat, şi viitorul este unul întunecat şi sumbru, pentru urmează numiţi, practic, acoliţii dumneavoastră de partid şi familiile acestora în conducerile companiilor de stat. Şi, stimaţi colegi, constat cu tristeţe şi dezamăgire nu ajunge distrugeţi justiţia, aşa cum o faceţi zilele acestea şi instituţia Parlamentului, dar acum aţi pus jugul şi pe companiile de stat. dau câteva exemple dintre companiile pe care le exceptaţi, companii importante, în care stau securitatea energetică a României, precum Transgaz, Transelectrica, Romgaz, Hidroelectrica - ştim foarte bine a avut probleme până nu demult. Nu interesează veţi duce la sapă de lemn şi puţinele companii de stat care mai funcţionează şi ne veţi duce pe toţi într-o criză uriaşă. Acesta este practic singurul lucru care mai interesează, şi anume cum scoateţi şi stoarceţi cât mai mulţi bani în cadrul acestei guvernări care, oricum, s-a dovedit dezastruoasă. vrea reamintesc am votat acum două zile sau ieri creşterea subvenţiilor la partide. Deci aveţi suficienţi bani angajaţi noi oameni la partid şi nu trebuie -i angajaţi în aceste companii de stat. USR va vota împotriva acestui proiect de lege şi vreau aduc aminte mandatul dumneavoastră este scurt, mai aveţi trei ani la guvernare, şi istoria nu uită. mulţumesc. (Aplauze.)
20 Dec 2017  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Cristina-mădălina Prună”

Lasa un comentariu

Date de contact
Flux RSS   Declarații
14 May
2018
: Este o lipsă de decenţă ca unii colegi să vină aici, la tribuna Parlamentului, şi să spună nişte lucruri neadevărate. Am ridicat patru probleme de aici, de la tribună. Am cerut domnu... 
14 May
2018
: ...şi a făcut nişte afirmaţii...  
14 May
2018
: Vă mulţumesc pentru înţelegere, domnule preşedinte de şedinţă. Domnul Gerea a venit aici, la tribună...  
14 May
2018
(din sală): A spus nişte lucruri grave!  
14 May
2018
(din sală): Drept la replică.  
Alte legături


Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.