Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Costel Harsoveanu
Costel Harsoveanu
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
- director la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci: Domnule preşedinte, Domnilor senatori, Convenţia brevetului european este un aranjament regional prin care se prevede acordarea de brevete în tot spaţiul european, recte în ţările semnatare ale Convenţiei. Aderarea la Convenţia brevetului european nu va exclude calea naţională, respectiv Legea naţională privind brevetele pentru invenţie. Aderarea la Convenţia brevetului european rezultă din prevederile Acordului european instituind o asociere între România şi comunităţile europene, respectiv art. 67 al acestui acord, în care se prevede România va adera la Convenţia brevetului european ca o condiţie chiar a integrării europene. Între timp, de la depunerea actelor pentru aderare, a avut loc o conferinţă diplomatică prin care au fost amendate o serie de prevederi ale Convenţiei brevetului european, motiv pentru care, în acest moment, este necesar ratificăm convenţia în sine, cât şi actul de revizuire al Convenţiei brevetului european. În acest moment sunt membre la Convenţie 21 de state, între timp au aderat chiar şi state foste candidate, cum este Bulgaria, Ungaria şi altele.
24 Oct 2002  Sursa: stenograme parlament
2.
Între titlu?
29 Mar 1999  Sursa: stenograme parlament
3.
Deci tratatul se numeşte: "Tratatul de la Budapesta asupra recunoaşterii internaţionale a depozitului microorganismelor în scopul procedurilor în materie de brevete", făcut la Budapesta, semnat la Budapesta la 28 aprilie 1977 şi modificat la 26 septembrie 1980. Aceasta este denumirea sa corectă. În general, aşa se trec denumirile tratatelor.
29 Mar 1999  Sursa: stenograme parlament
4.
Îl am în original. (Îl arată la prezidiu.)
29 Mar 1999  Sursa: stenograme parlament
5.
Aşa se regăseşte şi la Organizaţia Mondială a Proprietăţii, el se numeşte Tratatul de la Budapesta. Avem Convenţia de la Paris, semnată...
29 Mar 1999  Sursa: stenograme parlament
6.
(director la Oficiul de Standarde, Invenţii şi Mărci):Total de acord, adică nu prezintă nici o problemă, dar aceasta este denumirea sa efectivă.
29 Mar 1999  Sursa: stenograme parlament
7.
(director în cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci): mulţumesc pentru răbdarea dumneavoastră.La art.1, care nu este prins în raportul comisiei, am fi avut o propunere de modificare, în sensul următor: datorită faptului protecţia tranzitorie a brevetelor de invenţie a fost reglementată printr-o lege ulterioare apariţiei ordonanţei şi cum în cadrul art.1 sunt enumerate obiectele de protecţie ale proprietăţii industriale, respectiv invenţii, mărci, indicaţii geografice, desene şi modele etc., considerăm absolut necesar ca protecţia tranzitorie a brevetelor de invenţie fie cuprinsă în acest proiect de lege.Deci, propunem fiţi de acord ca după sintagma: "celelalte taxe în legătură cu protecţia proprietăţii industriale..." se includă, în text: "...inclusiv cele pentru protecţia tranzitorie a brevetelor de invenţie."Mergând mai departe pe text, ar fi cazul se includă după cuvintele: "...sau până la data plăţii", "cu excepţia transmiterilor prin efectul legii."La celelalte modificări, eventual pe text, conform raportului, vom interveni pe fiecare articol în parte. mulţumesc.
20 Oct 1998  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Harsoveanu Costel”

Lasa un comentariu



Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.