Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Radu-cosmin Preda, candidat S Dolj alegeri 2016
Radu-cosmin Preda
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Dolj pentru Senat
 • poziția 2 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD).
 • Integritate
  Trimis in judecată alături de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită și instigare la spălare de bani. ([agerpres](http://www.agerpres.ro/justitie/2016/07/19/alerta-dna-lia- olguta-vasilescu-trimisa-in-judecata-pentru-luare-de-mita-si-spalare-de- bani-12-36-36)) > Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecată, in stare de libertate, a primarului municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, aceasta fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței in scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni). În același dosar, au fost deferiți justiției, sub control judiciar, **Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei,** pentru complicitate la luare de mită (două infracțiuni) și instigare la spălare de bani, și Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociații non-profit, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.
  Controverse
  * Dosarul in care este trimis in judecată de către DNA vizează susținerea financiară a concertului pe care Goran Bregovic l-a susținut in campania electorală a Olguței Vasilescu, dar și vopsirea unor fațade din centrul Craiovei in anul 2014, acțiuni efectuate prin sponsorizări ale unor firme prin Asociația „Pro Craiova".
  Istoric Politic
  * **Partidul Social Democrat** (PSD) * Secretar executiv PSD Craiova * **Partidul Romania Mare **(PRM) * Președinte,organizați de tineret PRM Dolj - pană in 2007, cand a urmat-o pe Olguța Vasilescu in PSD