Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Calin Matei, candidat D Maramures alegeri 2016
Calin Matei
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Maramures pentru Cam. Deputaților
 • poziția 3 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD).
 • Integritate
  * Călin Matei a fost suspectat de incompatibilitate pentru că a deținut calitatea de membru in Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Baia Mare in timp ce era vicepreședinte al Consiliului Județean, spitalund fiind direct subordonat CJ. Agenția Națională de Integritate a demarat ancheta in acest caz, insă nu există alte informații privind finalizarea acesteia. * Conform site-ului Romania Curată, Călin Matei deținea acțiuni la trei companii: SC Tudor SRL (50%), SC Brotcom SRL (50%) și SC Comat SA. In declarația de interese, el nu a trecut ca aceste companii ar fi primit contracte de la stat, deși in 2011 ar fi primit un contract de la Spitalul Județean de Urgență "Dr. Constantin Orpis" din Baia Mare. ([Sursă](http://verificaintegritatea.romaniacurata.ro/?series&paged=14)) * Conform televiziunii de știri Realitatea TV, Călin Matei a fost simultan și consilier județean și președinte al clubului de rugby CSM Știința Baia Mare, in timp ce Consiliul Județean Maramureș finanța clubul cu sute de mii de euro anual. În plus, jucătorii ar fi beneficiat de mesele platite din banii publici ai CJ la restaurantul lui Călin Matei. ([Sursă](http://www.antidotul.ro/154891/dosar-de-politician-calin-matei-deputat-psd-fiul-andrei-tudor-matei.html))
  Controverse
  * În martie 2013, fiul deputatului a fost arestat pentru șantaj. Conform Parchetului Tribunalului Maramureș, cei doi tineri sunt acuzați că au șantajat și amenințat cu moartea o persoană căreia unul dintre ei ii imprumutase 2.000 de lei, pentru a o determina să plătească lunar dobandă pentru acest imprumut. ([Sursă](http://www.mediafax.ro/social/fiul-deputatului-psd-de-maramures-calin-matei-arestat-pentru-santaj-eliberat-pe-cautiune-10901163)) * Astfel, incepand cu 1990 Matei a devenit consilier județean, funcție pe care a ocupat-o timp de 23 de ani. Din această simplă funcție, Matei ajutat de cațiva prieteni consilieri județeni și ei, au hotărat soarta Maramureșului. Pentru că ei inclinau balanța voturilor din Consiliul Județean. La Maramureș UDMR, PNL, PSD și PDL au avut voturi aproxmativ egale in ultimii ani. Matei a beneficiat astfel de sute de mii de euro anual din banii Consiliului pentru finanțarea echipei de rugby pe care o conduce. Jucătorii beneficiază de masă și cazare plătite de Consiliul Județean la hotelul unui prieten, la randul lui deputatul Matei deține un restaurant la Baia Mare, unde se țin mesele și parangheliile echipei de rugby. Aici nu intamplător se servesc cele mai bune ciolane de porc cu fasole din oraș. - See more at: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CHDyg409wtsJ:https://www.realitatea.net/dosar-de-politician-calin-matei-deputat-psd-fiul-andrei-tudor-matei_1185501.html+&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro#sthash.VN5fz8L7.dpuf
  Istoric Politic
  * **Partidul Social Democrat** (PSD) * **Partidul Democrat** (PD) * **Partidul Național Liberal** (PNL) **Obs**.: Călin Matei a fost consilier județean din 1990 pană in 2012. Conform relatărilor din presă, acesta a trecut prin toate cele 3 partide. Nu au fost găsite confirmări instituționale.

  Listele România Curată 2012
  "
  Averea candidatilor
  Matei Calin detine o casa de locuit, doua apartamente in Baia Mare, o casa de vacanta si un spatiu comercial de 88 mp, un teren agricol de 2 hectare si doua terenuri intravilan de 1.241 mp si 1,84 ha, un autoturism Hummer si un altul Nissan, 10 tablouri evaluate la 10.000 euro, un cont bancar cu 50.000 lei, dar si doua credite luate de la Romexterra (43.000 lei) si de la o persoana fizica (35.000 euro).
  Matei Calin mai declara ca a mostenit de la parinti sumele de 85.000 euro si 7.150 lei.
  La capitolul venituri, Matei Calin a trecut 16.000 lei (venit consilier judetean), 8.000 lei (salariu primit de la SC Tudor SRL), iar sotia a primit un salariu de 16.000 lei de la SC Brotcom SRL.
  Detine actiuni la trei companii: SC Tudor SRL, SC Brotcom SRL si SC Comat SA.
  Afaceri si contractele cu statul
  Matei Calin Vasile Andrei  detine actiuni la trei companii: SC Tudor SRL (50%), SC Brotcom SRL (50%) si SC Comat SA.
  In declaratia de interese, el nu a trecut ca aceste companii ar fi primit contracte de la stat.
  Totusi, conform datelor de pe SEAP, SC Tudor SRL, cu sediul pe strada George Cosbuc nr. 31 din Baia Mare, a primit in noiembrie 2011 un contract de la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Orpis” din Baia Mare, in valoare de 28.694 lei, ce avea ca obiect furnizarea de hartie pentru copiatoare.
  "