Sebastian Bodu este membru titular în:
* Comisia pentru afaceri economice şi monetare
* Delegaţia pentru relaţiile cu Canada
Şi membru supleant in:
* Comisia pentru comerţ internaţional
* Delegaţia la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia
Gradul de prezenţă la lucrările în plen: 50 din 71, adică 70.5%.
Gradul de prezenţă la lucrările comisiei parlamentare (numai cele unde este membru titular): 5 din 10 , sau 50%;
Lui Sebastian Bodu i s-au atribuit 0 rapoarte şi 0 avize.
Sebastian Bodu a depus un număr de 11 amendamente în perioada analizată, calitatea acestora fiind în general una medie. Sebastian Bodu nu are adresa de email, site sau blog menţionate pe site-ul Parlamentului European. Există un site, dar acesta se refera strict la alegerile locale, când domnul Bodu a candidat pentru postul de primar al sectorului 5 din Bucureşti.
De asemenea, domnul Bodu are un blog (ne-menţionat pe site-ul PE) care funcţionează şi care permite comunicarea bidirecţională. Cu toate acestea, conţinutul blogului este redus, rezumându-se la o descriere a domnului Bodu şi la câteva articole, cel mai recent datând din decembrie 2008 (la data efectuării cercetării). Pe blog sunt abordate teme variate, de natură mai mult sau mai puţin politică, de la sărbătorile de iarnă care ocupă un spaţiu separat, la chestiuni prezente pe agenda publică şi care se află în aria de interes a domnului Bodu.
Per ansamblu, se poate spune despre calitatea intervenţiilor domnului Sebastian Bodu că a fost una bună. Principalele teme abordate de Sebastian Bodu pe parcursul mandatului de europarlamentar au fost:
* prevenirea și combaterea exploatării sexuale a copiilor și a pornografiei infantile,
* libera circulaţie a forţei de muncă,
* protecţia consumatorilor,
* drepturile omului,
* legislaţia economică şi fiscală.
Partenerii sociali (sau categoriile sociale) ale căror interese au fost reprezentate de către Sebastian Bodu, aşa cum reiese din datele disponibile public, sunt în special companiile din industria auto care reprezintă „coloana vertebrală”. Pe de altă parte, în aria sa de interes se află şi persoanele care au depozite bancare sub 50.000 euro. Un subiect preferat de domnul Sebastian Bodu a fost şi revizuirea politicilor de acordare a creditelor, dar şi protejarea drepturilor consumatorilor în contractele de credit prin obligaţia de informare clară şi transparentă a acestora.
Concluzie:
Pe baza acestor observaţii şi a informaţiilor disponibile din surse publice, putem concluziona că domnul eurodeputat Sebastian Bodu a avut o contribuție slabă la stimularea democraţiei participative.
(
citește întreg textul despre Sebastian Valentin Bodu...
)
Acesta este concluzia Raportului Qvorum asupra activitatii individuale a europarlamentarilor (2008-2009). Mai multe detalii despre acest studiu
pe site-ul Qvorum.