Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Marius Bodea, candidat D Iasi alegeri 2016
Marius Bodea
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: Domnule preşedinte de şedinţă, Stimaţi colegi, Vreau fiu pe înţelesul dumneavoastră. Chit suntem din opoziţie, văd obligat dau dreptate modului în care a expus domnul secretar de stat aici problema. Acest preţ de 164 este obţinut prin întreaga cantitate de masă lemnoasă pe ţară vândută de Romsilva, agenţi privaţi, şi ocoale private, şi primării. Institutul Naţional de Statistică n-a avut altceva de făcut decât întreaga sumă obţinută o împartă la numărul de metri cubi şi a dat 164. Piaţa a dus aici. Dar asta nu înseamnă - acum vin şi spun partea cealaltă, care nu ne convine. Asta nu înseamnă nouă o ne convină. Pentru tot ce înseamnă despăgubiri, natură... contravenţii, tot ce înseamnă imputaţii personalului silvic face referire la preţul mediu, dat statistic, pe care noi venim doar -l aprobăm, o formalitate. Scoaterea terenului din fondul forestier... Toate vin şi se referă la acest preţ mediu. Va trebui regândim. Noi, la Comisia pentru agricultură şi silvicultură, activităţi conexe, cum am spus-o de atâtea ori, şi în mandatele anterioare, trebuie calculăm un preţ mediu pe regiuni. De ce? Pentru sunt regiuni unde se vinde fag de proastă calitate şi preţul mediu - dacă vreţi, spun - e de 110 în Caraş; pot spun în Sălaj poate fie de 98, dar preţul la răşinoase, care a explodat în zona Moldovei şi în altă parte, face... care se vinde cu 280 pe picior, aici este vorba, aşa, face aducă preţul mediu foarte sus. Deci trebuie regândim asupra acestui preţ mediu. Va trebui, în viitor, regândim modul de calcul, schimbăm legea, ca Institutul Naţional de Statistică nu ne dea un preţ, ne dea o marjă. De aceea, Partidul Mişcarea Populară se va abţine de la acest vot. mulţumesc mult. (Aplauze.)
29 Nov 2017  Sursa: stenograme parlament
2.
: Bună ziua! Domnule preşedinte, Stimate colege, Stimaţi colegi, Îmi revine obligaţia de a vorbi, în calitate de specialist, despre Gărzile forestiere. Ele au apărut ca o necesitate a faptului , în perioada 2014-2015, Institutul de Cercetări Silvice, prin secţiile de specialitate, a tras un semnal de alarmă se taie ilegal în România 8,8 milioane de metri cubi. Această problemă a ajuns la nivel de CSAT, de problemă de siguranţă naţională. Imediat, Guvernul de la vremea respectivă a adoptat Ordonanţa de Guvern nr. 32/2015 care reglementa înfiinţarea Gărzilor forestiere ca o necesitate urgentă. Apoi a trecut şi am avut ocazia, în mandatul trecut, votăm însăşi Legea de înfiinţare. Acum, Guvernul Cioloş a contestat la Curtea Constituţională anumite articole şi, în special, s-a făcut referire la Anexa nr. 2, ce prevedea un salariu foarte mare, în special, legat de un coeficient k, ceea ce semnifica gradul profesional silvic. În prezentul PL-x 716 se abrogă aceasta, ca şi acest coeficient. Dar nu vom lăsa acest personal, care îşi expune chiar viaţa pericolelor din teritoriu, pentru a implementa... Şi s-a constatat , odată cu înfiinţarea acestor Gărzi forestiere, foarte, foarte mult s-a redus furtul, tăierea şi furtul ilegal de masă lemnoasă. Această problemă de coeficient privind salarizarea, legat de gradul profesional, pentru personalul silvic are un grad profesional, o vom reglementa şi pentru dumnealor în Statutul personalului silvic. Deci rog votaţi această lege, pentru este absolut necesară, ca în continuare tăierile ilegale nu depăşească o limită şi ajungă devină alarmante. Deci încă o dată rog s-o votaţi. Şi Partidul Mişcarea Populară este de acord, aşa cum am votat-o şi la comisie. rugăm şi pe dumneavoastră, ca pădurile României nu aibă de suferit. mulţumesc foarte mult.
21 Nov 2017  Sursa: stenograme parlament
3.
(din bancă): Îmi pare rău, din greşeală!
19 Sep 2017  Sursa: stenograme parlament
4.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Stimate colege, Iată noi, cei de la Comisia pentru agricultură, silvicultură şi industrie alimentară, împreună cu dumneavoastră, continuăm seria îmbunătăţirii legilor silvice pentru o mai bună gospodărire şi pentru un mai bun control asupra pădurilor şi a masei lemnoase în circuitul ei din pădure până în fabrici. Noul Cod silvic care astăzi se va aproba în Parlament prevede, în primul şi în primul rând, acele păduri, în jur de 400.000-500.000 de hectare, care nu au stăpân, fie preluate de ocolul silvic de regim sau de stat, până la 30 de hectare, iar statul vine şi parţial subvenţionează. Peste 30 de hectare, automat, aici intră doar în pază. Peste 30 de hectare vor intra în administrarea ocoalelor silvice. Este un lucru extraordinar de important. Aceste suprafeţe, nefiind sub control, nefiind păzite, nefiind administrate, erau o sursă de furt de masă lemnoasă, erau o sursă de a introduce masă lemnoasă pe piaţă, necontrolată. Iată, noi venim acum şi reglementăm acest lucru, introducem obligatoriu sub pază. O altă problemă pe care o reglementează actualul cod este intabularea şi cadastrarea tuturor suprafeţelor care intră în fondul forestier naţional. Totodată, s-a făcut inventarul drumurilor forestiere şi vor intra, de bună seamă, în proprietatea celor care au cea mai mare suprafaţă de pădure din zona respectivă, astfel încât se poată accesa fonduri europene, cât şi poată contracta diverse credite, astfel încât drumurile forestiere fie cât se poate de moderne, pentru sistema de maşini la ora actuală este cu totul alta faţă de acum 40-50 de ani, când au fost construite aceste drumuri. O altă problemă, care considerăm este de importanţă majoră pentru ţară, la ora actuală, şi o rezolvă şi sperăm o rezolve acest Cod silvic, este lemnul de foc. Lemnul de foc, atât de mult cerut de piaţa românească internă. Spunem "atât de mult cerut", pentru nu mi-a fost dat întâlnesc ca în acest an şi ceva scurs, de când am ajuns la al treilea mandat în Parlament, spună cineva din Caraş: "Domnule, am bani în buzunar şi nu am lemne de unde cumpăr". Foarte grav! Lemne de foc, refer, şi în special la pensionari. Iată, venim şi reglementăm, prin toate tăierile de îngrijiri, de la curăţiri, stadiul 1, 2, accidentale, igienă, rărituri - scuzaţi, sunt termeni tehnici, dar sunt termeni consacraţi în legea pe care astăzi trebuie o votăm - şi obligatoriu acest lemn subţire va ajunge la cetăţenii României care se încălzesc cu lemne. Nu vrea mai reţin. Reglementează şi multe alte lucruri, dar acestea sunt aspectele majore pe care le reglementează actualul Cod silvic intrat în Parlament şi pe care noi, Partidul Mişcarea Populară, îl vom vota - acest Cod silvic. mulţumesc.
27 Jun 2017  Sursa: stenograme parlament
5.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Dragi colegi, Dragi colege, Iată venim cu un nou proiect de lege care vine clarifice, cât se poate de bine, exproprierea în vederea creării perdelelor de protecţie. N- vrea reţin, dar perdelele de protecţie nu reprezintă ceva nou pentru România. Ele au fost... şi au existat mii de kilometri, dar comuniştii au venit şi le-au distrus, nu e bun, nu e bine ce s-a făcut, în prima parte, în anii ’50, e model sovietic. Vreau spun doar atât, ca puteţi da seama: pe o înălţime şi jumătate de arbore, ceea ce înseamnă circa 45-50 de metri şi chiar 60, care fac parte din perdeaua de protecţie, în această zonă umiditatea este cu 10 până la 20% mai mare decât în mijlocul parcelei, unde este grâu sau porumb. Viteza vântului se reduce până la jumătate. Nu mai vorbim de căile de comunicaţie. Marea problemă este s-au creat perdele de protecţie. Aşa cum a fost legea înainte, nu se putea continua, pentru totul era o chestiune legată de voinţa proprietarului. Acum este altceva. Perdelele forestiere sunt de interes naţional şi exproprierea trebuie făcută, şi noi ne apucăm de treabă, în aşa fel încât căile noastre de comunicaţie fie oarecum păzite de înzăpeziri, şi creşterea productivităţii la cereale fie corespunzătoare, şi Câmpia noastră Română, Câmpia de Vest, Câmpia de Est, dacă vreţi, aibă o altă înfăţişare decât o înfăţişare selenară. PMP-ul susţine, cum de altfel am susţinut şi în Comisia pentru agricultură, şi vom vota această lege. mulţumesc.
29 May 2017  Sursa: stenograme parlament
6.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Astăzi, Partidul Mişcarea Populară a votat pentru, pentru o lege corectă, care vine reglementeze strict circulaţia materialului lemnos şi a contravenţiilor silvice, care vine facă dreptate şi stopeze furtul de masă lemnoasă din fondul forestier, cât şi dea posibilitatea cetăţenilor aibă acces mai uşor la lemnul de foc, pentru care există o criză majoră în România, care se perpetuează de anul trecut şi, cu siguranţă, va fi şi în acest an. Deci Partidul Mişcarea Populară a votat pentru aceste motive.
16 May 2017  Sursa: stenograme parlament
7.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. La art. 19, la admise, la alin. (14) şi alin. (15), unde spune în situaţia în care se constată o contravenţie silvică de către celelalte categorii de agenţi constatatori cu competenţă de constatare a faptelor care vizează transportul materialelor lemnoase decât cele prevăzute la art. 24 alin. (1) lit. d), d1) şi e), contravenţie care are ca măsură complementară confiscarea mijloacelor de transport, se solicită în regim de urgenţă inspectoratului de poliţie, pe raza căruia a fost constată contravenţia, nominalizarea unui agent constatator care în echipă mixtă cu agentul constatator care a constatat contravenţia aplice sancţiunea principală şi complementară. Asta e exact ce spuneam la dezbateri generale. Este un amendament care este foarte bun. altfel, organele MAI-ului nu au pregătirea necesară unui tehnician sau a unui inginer de 4 sau 9 ani de specialitate. Şi atunci, prin echipele acestea, mixte, eliminăm orice suspiciune lemnul nu este măsurat exact cum trebuie. Şi mulţumesc mult.
16 May 2017  Sursa: stenograme parlament
8.
: S-au făcut... rog, domnule preşedinte, un minut. S-au făcut excese pentru 0,01 metri cubi, pe Ordonanţa nr. 51 s-a confiscat o maşină în valoare de 300.000 de euro şi întreaga cantitate de material lemnos, circa 40-50 de metri cubi. Iată, cu ocazia aceasta, legea vine pună lucrurile oarecum la punct şi le pună în aşa fel încât nu mai putem greşi şi facem excese. Partidul Mişcarea Populară va vota această lege, deoarece noi, în programul nostru, dorim reducerea tăierilor ilegale şi defrişarea pădurilor, cât posibil la zero. mulţumesc, domnule preşedinte.
16 May 2017  Sursa: stenograme parlament
9.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Legea contravenţiilor silvice vine într-un moment în care în ţara noastră tăierile ilegale au atins apogeul. Legea contravenţiilor silvice, Proiectul de Lege nr. 162 care vine şi legiferează în Legea nr. 171, la care din 2014 ne tot chinuim... De ce spun ne tot chinuim? Sunt la al treilea mandat şi e tot la Comisia pentru agricultură şi silvicultură... scoatem această lege, deoarece prin studiile făcute în perioada anterioară 2010-2013 s-a dovedit oarecum furtul de masă lemnoasă ajungea la nivelul nejustificat de 8 milioane de metri cubi. Iată această lege vine într-o perioadă dificilă pentru pădurile României şi, aşa cum este cunoscut, la momente grele venim cu o lege pe măsură - momente grele pentru pădurea românească - venim cu o măsură legislativă drastică. Această măsură nu înseamnă trebuie fie de acum încolo zeci de ani, ci trebuie - şi musai pentru o perioadă - prevăzute amenzile în Legea nr. 171, într-un cuantum mai mare, pentru a stopa tăierile ilegale. Ba, mai mult, noi la comisie am mai introdus încă trei amendamente care fac în aşa fel încât legea cuprindă ansamblul problematicii contravenţiilor silvice la circulaţia materialului lemnos. Legea nu vine nici într-un fel anuleze O.U.G. nr. 51, ci ea îşi urmează firescul ei, odată ce a pornit pe firele caudine ale Parlamentului. Şi, ca atare, la vremuri grele cu legi aspre! Legi aspre deoarece Ţara Românească are nevoie pentru a ajunge la stadiul de normalitate şi pentru ca această Comisie Europeană şi noi, România, ca această Comisie Europeană nu aplice infringementul pentru România, pentru furtul materialului lemnos din fondul forestier, indiferent de natura proprietăţii. Am venit cu două amendamente care uşureze într-un fel, dar ajungă la starea de normalitate. Unul, prin care organele care nu au pregătire de specialitate nu poată face măsurarea lemnului decât în prezenţa organelor silvice de specialitate de la ocoalele de regim, de la ocoalele de stat, de la Garda forestieră, în aşa fel încât nu mai existe dubii asupra măsurătorilor. putem spune din practică, fiecare dintre noi care ar măsura ar şti, fiecare are un rezultat separat. Şi atunci s-au introdus în anexă anumite toleranţe, care sunt fireşti datorită contragerii şi datorită punctului, acolo unde trebuie pusă clupa sau ruleta. O a doua problemă. Nu se poate cuba lemnul exact, decât prin măsurători xilometrice, adică în vase gradate, unde lemnul introdus exact acest volum. De aceea, noi am dorit - încă o dată justific - ca această toleranţă nu fie exces din partea organelor de control.
16 May 2017  Sursa: stenograme parlament
10.
: Tabugan; m-ai strigat?
04 Jan 2017  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Marius Bodea”

Lasa un comentariu

Date de contact
Flux RSS   Declarații
06 Jun
2018
: "Educaţia «a fost pusă» în mentenanţă cu o săptămână înainte de cele mai importante examene din învăţământul preuniversitar" Pe 11 iunie, va fi primul examen din cadrul... 
30 May
2018
: PSD propune o mită electorală de proporţii gigantice, ca model de câştigat alegeri şi de condus România în derivă, de fapt, de dus România la groapă. PSD propune, prin noul Cod admin... 
16 May
2018
: "Dragnea, unicul purtător de cuvânt al României. Un «ilustru» corijent!" Liviu Dragnea oricât ar deturna discuţia, realitatea este simplă: cheltuielile bugetare sunt cu 22,1% ma... 
25 Apr
2018
: "Soluţii punctuale pentru combaterea poluării din Iaşi" Fac apel la Primăria municipiului Iaşi să trateze flagelul poluării din Iaşi cu responsabilitate şi să iniţieze măsuri punctu... 
14 Mar
2018
: "«Poştaşul» din fruntea Consiliului Judeţean Iaşi se umple de ridicol" Domnul Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, se laudă de dimineaţă până seară că a... 
Alte legături


Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.