Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Traian Băsescu, candidat S Bucuresti alegeri 2016
Traian Băsescu
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Bucuresti pentru Senat
 • poziția 1 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ (PMP).
 • Integritate
  * Traian Băsescu este urmărit penal pentru spălare de bani de către Parchetul de pe langă Înalta Curte de Casație și Justiție. ([Sursă](http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20978850-traian-basescu-acuzat-oficial-este-urmarit-penal-pentru-spalare-bani-dosarul-terenului-din-aleea-privighetorilor.htm))
  Atac la adresa statului de drept
  * Începand cu 2015, după ce apropiați sau membri ai familiei Băsescu incep să fie inculpați sau trimiși in judecată pentru fapte penale grave, inclusiv fapte de corupție, Traian Băsescu a atacat constant Direcția Națională Anticorupție, Parchetul General, Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și pe șefii acestor instituții, incercand decredibilizarea acestora. Principalul argument susținut de Traian Băsescu este că aceste instituții fac dosare și le rezolvă la comandă politică. De exemplu, in septembrie 2016 declara că "_in mine, Kovesi are un adversar. A mers prea departe cu slugărnicia ei. Mi-a distrus aproape toată familia această doamnă pe care eu am inventat-o_" ([Sursă](http://www.evz.ro/traian-basescu-atac-devastator-la-adresa-sefei-dna-din-mine-kovesi-are-un-adversar-a-mers-prea-departe-cu-slugarnicia-ei-mi-a-distrus-aproape-toata-familia-aceasta-doamna-pe-care-eu-am-inventat-o.html))
  Controverse
  * Întreaga carieră politică a lui Traian Băsescu este o controversă, incepand de la conflictul cu Victor Ciorbea și, ulterior, demisia Guvernului CDR, opoziția lui constantă in anii 90 la legile retrocedării bunurilor confiscate de comuniști, trecand prin cazul casei cumpărate sub prețul de piață de la Primăria București cand era primar general, retragerea din cursa prezidențială a lui Teodor Stolojan, insultele adresate unor jurnaliști sau oponenți politici, relația specială cu Elena Udrea, scindarea PDL-ului după ce Elena Udrea a pierdut șefia partidului in favoarea lui Vasile Blaga, și pană la atacurile impotriva DNA, a demnitarilor străini care spijină lupta anticorupție sau adoptarea unui discurs ultranaționalist, cu accente xenofobe.
  Istoric Politic
  * **Partidul Mișcarea Populară **(PMP) * Președinte, 2016 - prezent * **Alianța Dreptate și Adevar **(D.A.) * Co-președinte, 2003-2004 * **Partidul Democrat** (PD) * Președinte, 2001-2004