Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Teodor Baconschi
Teodor Baconschi
 > Sumar
Listele România Curată 2012
"
Afaceri si contractele cu statul
A contractat, în 2007, un credit prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), deşi este proprietarul unui apartament în Bucureşti, cu o suprafaţă de 97 de metri pătraţi, cumpărat în 1997.
“Fundatia Crestin-Democrata” (FCD) a primit sediu de la RAAPPS. Potrivit site-ului Ministerului de Finante, sediul organizatiei figureaza intr-un imobil din cartierul Primaverii, de pe strada Amiral Balescu, la numarul 19. Pentru cei 500 de metri patrati fundatia plateste o chirie  de 800 de euro pe luna, in conditiile in care pe site-urile de anunturi imobiliare, chiria intr-o vila cu o suprafata similara, in acelasi cartier, ajunge si la 12.000 de euro lunar.
In vara lui 2012 inca locuia intr-un apartament de la RAAPPS. Situata in Bulevardul Kiseleff nr. 24, locuinta de 240 de mp, pe care o imparte cu sotia, i-a fost repartizata in calitate de ministru al Afacerilor Externe.
Atitudini discriminatoare
Discriminare pe criteriu de etnie În februarie 2010, Teodor Baconschi,. ministrul roman de Extern, a declarat în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat francez pentru afaceri europene Pierre Lellouche:“Avem niște probleme fiziologice, naturale, de infracționalitate în sȃnul unora dintre comunitǎțile romȃnești, în special în rȃndul comunitǎților cetǎțenilor romȃni de etnie rromǎ”.
În data de 23 noiembrie 2010, CNCD a decis cu majoritate de voturi:
“1. Declaratiile domnului Teodor Baconschi au caracter discriminatoriu conform O.G 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare.
2. Intrucat nu s-a putut retine intentia reclamatului de a discrimina s-a decis sa se adopte o recomandare ca pe viitor acesta sa manifeste o atentie sporita cu privire la aspectele ce tin de egalitate si interzicerea discriminarii”
Comunitatea rroma a protestat fațǎ de aceastǎ declarație, cerȃnd demiterea ministrului, pe care l-au acuzat de discriminare si rasism. Sursǎ: Ziare.com
Averea candidatilor
Detine un teren intravilan in judetul Arges si doua apartamente in Bucuresti, tablorui in valoare de 18 000 de euro.
Are in conturi curente 59 000 lei, un cont de credit de 29 000 euro, suma blocata pentru plati ANL catre banca si un cont in euro cu 2000 de euro.
Are o datorie de 39 000 euro catre o persoana privata si a castigat 52 741 lei net de la Fundatia Crestin Democrata, pe care a fondat-o in 2010.
"

Nici un comentariu pentru “Teodor Baconschi”

Lasa un comentariu

Tag-uri din presă
prim-vicepresedinte al PDL si creator al Fundatiei Crestin-Democrate  fost ministru de externe in guvernul Boc 
Date de contact
Flux RSS   Declarații
Alte legături


Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.