Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Aurelian Ionescu, candidat D Ialomita alegeri 2016
Aurelian Ionescu
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
 • Ialomita pentru Cam. Deputaților
 • poziția 2 pe lista de partid
 • din partea PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL (PNL).
 • Atac la adresa statului de drept
  * A votat in marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din randul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială. * Este inițiator al unui proiect de lege de modificare a legii avocaturii care oferea avocaților imunitate de facto pentru anumite fapte penale și ducea la nulitatea unor probe in dosare de corupție deja instrumentate de DNA. Conform proiectului de lege, procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise intre client și avocat, și nici a "suporturilor de sunet, imagine și date", adică a calculatoarelor sau telefoanelor mobile aparținand avocaților. Una din modificările introduse face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de indată că impotriva lor s-a dispus măsura interceptării. Un alt amendament depus prevedea că avocații nu răspund dacă nu denunță fapte de corupție despre care află in exercitarea profesiei. ([Sursă](http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20973726-alerta-comisia-juridica-din-camera-deputatilor-discuta-proiect-modificare-legii-avocaturii-care-ofera-avocatilor-imunitate-dna-criticat-proiectul-lege-dupa-trecut-senat-motiv-duce-nulitatea-unor-probe.htm))
  Istoric Politic
  * **Partidul Național Liberal (PNL)**, 2016-prezent * **Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)**, 2015-2016 * Președinte Filiala Ialomița * **Partidul Conservator (PC)**, 2012-2015 * **Partidul Național Liberal (PNL)**, 2004-2012 * Președinte Filiala Ialomița, 2010-2012

  Listele România Curată 2012
  "
  Traseism
  Pana in 2011, a fostul presedinte al organizatiei de tineret a PNL din Ialomita, dupa care a trecut la Partidul Conservator.
  Averea candidatilor
  In declaratia de avere depusa in 2012, Aurelian Ionescu declara o casa de vacanta, doua terenuri extravilan in Ialomita de 5.000 mp si 1.400 mp. Mai are in proprietate trei masini (Peugeot 607, Audi A4 si Audi A3). In 2012, a vandut un apartament in Bucuresti pentru 42.500 euro si un autoturism pe care a obtinut 10.500 euro) si acordat firmei SC Elit Grup SRL un imprumut de 243.500 lei.
  La capitolul venituri a trecut 2.463 lei reprezentand indemnizatia de consilier local in Urziceni si 15.200 lei din avocatura, iar sotia a avut un salariu de 3.980 de la aceeasi companie Elit Grup SRL.
  "