Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc

Genul de afirmații care mă fac să vreau să lucrez la harta politicii

Îmi place de alegeri.tv. Sunt un site care are o misiune asemănătoare cu harta politicii, vrea să facă bine, vrea să informeze și în general fac asta cât pot ei mai bine.

Dar recent au postat pe blog ceva care m-a dezamăgit foarte tare.

Niciodată evaluaţi după capacitatea de analiză, de a emite idei politice şi soluţii la problemele electoratului pe care-l reprezintă, actualele liste pline de clanuri de familie, indivizi organic angrenaţi în mafia interlopă sau a gulerelor albe, dau o prognoză pesimistă în legătură cu misiunea instituţiei.

Generalizări ca asta sunt exact genul de afirmații care m-au făcut să pornesc harta politicii acum patru ani. Generalizări care îi pun pe toți în aceeași oală, dând de înțeles că suntem neputincioși ca alegători, ca cetățeni cu drept de vot ai României, ca cetățeni care ar trebui să ne cerem dreptul de a fi reprezentați de oameni decenți.

Nu mă înțelegeți greșit, știu că situația este gravă și că de cele mai multe ori simțim că nu avem ce alege.

Dar orice căutare mai adâncă, orice documentare cât de cât ne-superficială arată că există și oameni care sunt mai buni decât alții, sunt și oameni care au potențial să fie decenți, sunt poate chiar și oameni buni. Vezi exemplul recent cu Nicușor Dan la primăria capitalei.

Și atunci când perpetuăm ideea că atunci când astfel de oameni ar apărea îi vom pune și pe ei în oala generalizărilor, facem pipi pe eforturile lor și le aruncăm sub preșul ignoranței.

Leave a Reply





hartapoliticii.ro © 2004-2009
Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații.
Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.