Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc

Câteva constatări despre prezindențiale

Am actualizat azi lista de candidați la prezidențiale, i-am șters pe cei care s-au retras, și am adăugat pe pagina fiecărui candidat câteva detalii – site-ul personal, dacă are agendă politică / platformă program și dacă are blog.

Cu ocazia asta am aflat că site-ul de campanie al lui Geoană este în versiunea ‘alpha’. Ptiu să nu te deochi, pe cuvântul meu că ăsta e web2.0 curat! :-)

Am mai aflat că mulți candidați nici nu au o platformă program (Geoană, Oprescu) ci doar afirmații sau discursuri generaliste, iar dacă o au o ascund destul de bine (Antonescu).

În schimb cam toți au blog personal, de obicei în prima pagină a site-ului. Să mai zică cineva că blogurile nu au intrat în mainstream și în România. :-)

8 Responses to “Câteva constatări despre prezindențiale”

  1. Miruna Constantin says:

    Blog ca blog, dar ar fi ceva daca ele ar fi si o platforma eficenta de comunicare cu cititorii/ cetatenii. Dar din cate stim, ele nu servesc decat ca arma in campanie (o expunere de promisiuni, fara a fi o interactiune cu oamenii). Unde e comunicarea bidirectionala? Poate doar in mintea noastra…

    Si apropo de prezidentiale, Busola Politica (www.busolapolitica.ro) a colectat pozitiile candidatilor la alegerile prezidentiale si le compara cu ale publicului pentru a prezenta actorii politici cu viziunea cea mai apropiata (dar si cea mai indeparatata) de a fiecarui utilizator.

    Un test de personalitate politica (daca o mai avem sau daca incercam sa o recuperam)

    Cele bune,
    Miruna Constantin

  2. Vivi says:

    Miruna, vezi că și colega ta Raluca îmi spamează blogul cu link-uri la Busola Politică. :-)

    În afară de asta, cred că te cam contrazici.

    Pe de o parte spui că blogurile sunt degeaba și sunt doar armă în campanie, dar faci reclamă la Busola Politică care se bazează fix pe afirmațiile de campanie ale fiecăruia.

    Păi dacă afirmațiile astea sunt doar armă pentru manipularea publicului, ce valoare are o busolă care îmi spune cu manipulările căruia mă potrivesc mai bine?

  3. Alex Lapusan says:

    Sper sa nu sune a reclama gratuita (ca mai sus Busola cam asta face), insa legat de platforma electorala a lui Crin Antonescu, sau orice alt candidat, noi la Alegeri.TV i-am contactat direct si le-am publicat cat mai vizibil. (Inca) nu poti sa te bazezi pe situri bine gandite si trebuie sa faci un pic de munca de documentare.

    Nu dau linkuri directe, pentru ca nu vreau sa debusolez pe nimeni :) , dar pe Alegeri.TV am publicat platformele pentru Oprescu, Basescu, Cernea, Antonescu, Geoana.

    Ceilalti fie nu au raspuns cererii noastre, fie (cazul lui Vadim) au refuzat orice colaborare :)

  4. Vivi says:

    Alex, tu poți să faci și reclamă gratuită că tot o să îți apreciez comentariul. :-)

    O să arunc un ochi și o să pun link-uri la platformele de la voi de pe site. Eu din păcate nu am suficient de mult timp ca să mă bazez pe adunarea manuală de date de pe la candidați, deși sunt de acord că în momentul ăsta pare că e necesar în unele cazuri.

  5. Alex says:

    Legat de busola, am stat cateva minute sa le fac testul: “Pe baza răspunsurilor tale la întrebări şi a importanţei pe care ai considerat că fiecare dintre aceste teme o are pentru tine, candidatul care se apropie cel mai mult de punctele tale de vedere este Crin Antonescu. Pe poziţia a doua la mica distanţă se află George Becali”.

    Daca e asa, Crin Antonescu are o problema. Faptul ca eu sunt “compatibil” nu ar fi asa de grav, fiind un nimeni :D .

    Legat de agregarea de informatii despre candidati, ideea este foarte bune si cred ca se va dovedi cu adevarat folositoare atunci cand va exista cu adevarat posibilitatea de a alege (practic toti sunt din vechea garda). Deocamdata, imi vine in minte un moto dintr-un film mai vechi: Whoever wins – we lose.

  6. Alex Lapusan says:

    Alex, nu sunt toti din vechea garda. Documenteaza-te! Iar daca e vorba de a boicota actuala clasa politica, eu cred ca in primul tur boicotul se face prin adoptarea unui candidat ne-eligibil dar care sa merite votul (si astfel poate ii creste increderea in capitalul sau de popularitate), iar in al doiea tur prin mers la vot si dat vot anulabil (2 stampile). Asa se poate trimite un semnal. Daca stam acasa si luam atitudine numai prin bloguri si langa dozatorul de apa din firma… nu prea am facut mare branza, via Mioritza. Succese!

  7. Vivi says:

    mirceageoana.ro nu mai este alpha. :-)
    Mă întreb dacă cei care îl făceau au ajuns pe blogul meu. :-)

  8. Alex says:

    @Alex Lapusan
    Vechea garda – da, asa este, insa cei cu sanse reale de a ajunge in turul 2 sunt. La putina vreme dupa ce am scris aici, mi-a atras atentia Remus Cernea si mi s-a parut o candidatura foarte interesanta (am citit vreo 4-5h pe site-ul lui + conexe).

    Evident nu are nicio sansa in aceasta cursa, insa daca obtine mai multe voturi decat Becali si Vadim, inseamna ca suntem pe drumul cel bun. Deci, de acord cu teoria ta cu “neeligibilul”.

    Despre trasul unui semnal – ma indoiesc ca are importanta. De altfel, aproape intreaga UE are o problema cu slaba participare la vot.

    Oricum, bafta celor care incearca sa participe la politica incercand sa foloseasca diverse unelte din IT!

Leave a Reply





hartapoliticii.ro © 2004-2009
Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații.
Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.