Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Traian Băsescu, candidat S Bucuresti alegeri 2016
Traian Băsescu
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
  • Bucuresti pentru Senat
  • poziția 1 pe lista de partid
  • din partea PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ (PMP).
  • Integritate
    * Traian Băsescu este urmărit penal pentru spălare de bani de către Parchetul de pe langă Înalta Curte de Casație și Justiție. ([Sursă](http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20978850-traian-basescu-acuzat-oficial-este-urmarit-penal-pentru-spalare-bani-dosarul-terenului-din-aleea-privighetorilor.htm))
    Atac la adresa statului de drept
    * Începand cu 2015, după ce apropiați sau membri ai familiei Băsescu incep să fie inculpați sau trimiși in judecată pentru fapte penale grave, inclusiv fapte de corupție, Traian Băsescu a atacat constant Direcția Națională Anticorupție, Parchetul General, Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și pe șefii acestor instituții, incercand decredibilizarea acestora. Principalul argument susținut de Traian Băsescu este că aceste instituții fac dosare și le rezolvă la comandă politică. De exemplu, in septembrie 2016 declara că "_in mine, Kovesi are un adversar. A mers prea departe cu slugărnicia ei. Mi-a distrus aproape toată familia această doamnă pe care eu am inventat-o_" ([Sursă](http://www.evz.ro/traian-basescu-atac-devastator-la-adresa-sefei-dna-din-mine-kovesi-are-un-adversar-a-mers-prea-departe-cu-slugarnicia-ei-mi-a-distrus-aproape-toata-familia-aceasta-doamna-pe-care-eu-am-inventat-o.html))
    Controverse
    * Întreaga carieră politică a lui Traian Băsescu este o controversă, incepand de la conflictul cu Victor Ciorbea și, ulterior, demisia Guvernului CDR, opoziția lui constantă in anii 90 la legile retrocedării bunurilor confiscate de comuniști, trecand prin cazul casei cumpărate sub prețul de piață de la Primăria București cand era primar general, retragerea din cursa prezidențială a lui Teodor Stolojan, insultele adresate unor jurnaliști sau oponenți politici, relația specială cu Elena Udrea, scindarea PDL-ului după ce Elena Udrea a pierdut șefia partidului in favoarea lui Vasile Blaga, și pană la atacurile impotriva DNA, a demnitarilor străini care spijină lupta anticorupție sau adoptarea unui discurs ultranaționalist, cu accente xenofobe.
    Istoric Politic
    * **Partidul Mișcarea Populară **(PMP) * Președinte, 2016 - prezent * **Alianța Dreptate și Adevar **(D.A.) * Co-președinte, 2003-2004 * **Partidul Democrat** (PD) * Președinte, 2001-2004

    15 comentarii pentru “Traian Băsescu”

    1. marinar says:

      Dex-ul nu este harta,fie ea si maritima.Consulta-l!Nu-ti va stica,chiar din contra.Nu ne mai LINSA cu fantasmagoriile tale!Oare faci confuzie intre LINSAJ si SIRENA ? Du-te!Sa-ti fie valul usor.

    2. gilda says:

      EU CETATEANUL, CE ASTEPT DE LA DVS. CA SA VA VREAU PRESEDINTE

      1. Nu-l vreau pe Antonescu, pentru ca de cate ori il vad la TV., nu scuipa decat venin. Daca nu il vreau pe C.V.Tudor, de ce sa il vreau pe C. Antonescu ?
      2. Nu-l vreau pe Antonescu, pentru ca este chiulangiu. Ma doare ca eu cetateanul de rand daca lipsesc o zi de la munca, iau absenta, iar la 3 zile mi se desface contractul de munca. Cate zile de munca a fost Antonescu la parlament si pentru cate zile de munca a luat salariu si ce salariu pe zi? De ce a ridicat acel salariu si de ce l-a bagat in buzunar? De ce nu a luat concediu fara plata pe zilele lipsa? Nu l-a mustrat constiinta ca erau bani nemunciti? Ca erau bani furati de la gura copiilor flamanzi? Nu, nu l-a mustrat constiinta. Atunci cum as vrea sa fie presedinte? Pentru ca se vede cu ochiul liber, de departe, ca e innebunit sa ajunga presedinte. Treaba in teritoriu nu este o scuza, pentru ca si ceilalti parlamentari au treaba in teritoriu, dar vin si la parlament din respect pentru propria constiinta macar. Asa va chiuli si de la Cotroceni?
      3. Va vreau pe dvs. pentru ca munciti. Dar eu cetateanul ma gandesc totusi ca mi-ati facut si foarte mult rau. Dati-mi un filmulet detaliat, nu facut in graba (exact ca cel al lui Liviu Negoita vis-a-vis de varul sau pentru care a inlesnit contracte banoase cu statul), despre averea si contractele lui Blaga, Videanu, Boc, fiica dvs., Udrea , cum au facut avere cat au stat sub aripa dvs. si inca ceva, sa nu ii vedem pe perioada campaniei, ni se face rau cand ii vedem.
      Parca v-as vrea presedinte, dar ajutati-ma si dvs. ascundeti-l de ochii nostri pe Boc, care isi ia tableta – CA TOT ROMANUL – mi se urca sangele la cap cand il vad la TV. Il urasc din toti rarunchii mei, niciodata nu voi asculta un cuvant din gura lui. Pe Blaga, fata lui grasa arata atata huzur. Il vad hotul painii de la gura fiului meu, Videanu cu bordurile lui pe care le schimba saptamanal la blocul meu, lesinam de durere daca ii mai vedem, Udrea exponentul luxului furat din painea noastra. Zdrobiti-mi in campanie convingerile de mai sus care sunt si convingerile celor care nu va mai vor, vorbiti, aratati filmulete despre ei ca sunt cinstiti si votul meu absent va va repune in functie. Pentru ca daca eu vreau sa fiti repus in functie, cu siguranta veti fi repus.
      4. Faceti campanie cu oameni care ne sunt simpatici, care sa ne patrunda in inimi, au un discurs cursiv si fac fata cu brio atat de multelor atacuri. Cristian Boureanu ma unge pe suflet cat de cursiv si inteligent vorbeste, cum iese invingator din atat de multe atacuri, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Diaconescu, Mihai Razvan Ungureanu si echipa sau consilierul lui Isarescu pe care l-ati vrut candva premier.
      5. Mi-ati taiat 25% din salariu (si sunt mama care imi cresc singura minorul, pentru ca justitia fara bani si inca bani multi, nu mi-a dat pensie alimentara), pentru ca sa salvati tara de la prapastie. Unde e prapastia? Nu mi-ati aratat-o. Dati-mi o proiectie a ceea ce s-ar intampla daca nu mi-ati fi taiat 25%. De ce in acest timp au crescut cheltuielile prezidentiale? Asa spune opozitia si pe mine ma doare rau. Trebuia d-l presedinte si probabil asa ati fi facut daca macar in visele dvs. v-ati fi gandit ca mai treceti odata prin referendum, dar ati fost ferm convins ca nu mai aveti nevoie de popor, trebuia deci sa taiati 25% din salariu de la 1500 lei in sus. Dvs. si celor ca dvs. v-ati taiat o parte din huzureala, noua si copiilor nostri ne-ati taiat painea de la gura, pensionarilor le-ati taiat medicamentele, adica le-ati curmat dreptul la viata, iar blestemele noastre au ajuns acum la dvs. Trebuia sa asigurati mai intai supravietuirea poporului dvs. pentru care spuneti ca luptati si apoi va gandeati la austeritate. Lacrimile fiului meu pe care dvs. l-ati flamanzit sunt mai de pret decat austeritatea. Austeritatea dupa mine cetateanul care totusi ar vrea sa castigati referendumul, o puteati acoperi cu banii dvs. si a celor ca dvs. Dar nu a-ti facut-o. Spuneti-ne ca v-a fost frica sa va atingeti prea mult de bogatasi. V-a fost frica pentru viata dvs. si a familiei dvs. Ne veti pansa ranile macar acum in al 12-lea ceas. Si Ponta a zis ca ii este amenintata familia.
      6. Veti veni la campanie ca Ponta a plagiat? Ok. nu il vom vota pe Ponta. Nu uitati, sunteti in balans cu Crintler nu cu Ponta, ori nu auzim de la dvs. partile lui negative. Nu le are?
      7. Veti spune ca a fost lovitura de stat, puci, etc.? Sunt de acord cu dvs. Atatea legi schimbate intr-un timp atat de scurt si nu pentru ca guvernul Ponta lucreaza intr-un ritm alert dupa cum o scalda ei, facand din asta un avantaj, pentru ca ritmul lor de munca alert nu a fost pentru binele oamenilor cum ar fi locurile de munca, preturile sau salariile, ci toate aceste schimbari in 4 zile au avut un singur scop. Inlaturarea dvs. din calea lor. Aceasta asa zisa lovitura de stat deci v-a facut foarte mult rau, c-am tot atat cat de mult rau ne-ati facut dvs. cu banii luati de la gura copiilor si parintilor nostri. V-a fost mila de noi atunci? Nu. Noua de ce ne-ar fi mila de dvs. acum? Vorbele si promisiunile dvs. nu ne mai conving, dati-ne filmulete prin care sa ne zdrobiti toate convingerile pe care vi le-am scris mai sus.
      8. Toata lumea stim ca sunteti conflictual si ei fac din asta un atuu. Rasturnati situatia in favoarea dvs. Faceti din asta o virtute. Cine din istoria tarii si a lumii care a luptat pentru binele oamenilor de rand nu a fost considerat de catre burghezie altadata, parlament sau guvern astazi, conflictual? Cezar, Tudor Vladimirescu , Horia, Closca si Crisan nu-i asa ca au fost si ei conflictuali pentru cei de la varful tarii? Insusi Isus a fost conflictual pentru ca s-a ridicat impotriva fariseilor de atunci. Sensibilizati oamenii cu frica de Dumnezeu! Crestinii romani nu trebuie sa repete greseala oamenilor simpli ca ei, care au cerut rastignirea lui Isus. Ce greseala imensa au facut. Ca si atunci si acum nu fac decat sa lase calea libera parlamentului, guvernului si presedintelui tarii, Crintler, ca sa fure din bunastarea poporului, pentru ca nu-i asa nu mai exista absolut nici o opozitie. Punctati prin repetitii ca sunteti singura lor opozitie, cereti ajutorul nostru sa va ajutam sa ne ajutati.
      9. Senzibilizati cetatenii care sunt impotriva dvs., pe ceilalti ii aveti deja de partea dvs., adresati-va cu curaj in primul rand lor, ca fac rau ca sprijina totalitarismul la varf de tara, sa priveasca adanc in ochii copiilor si nepotilor sai si sa-si intrebe constiinta daca asta vor pentru ei. Aveti istorici in jurul dvs. d-l presedinte, descrieti cum au suferit oamenii si copiii (dati cateva exemple) atunci cand ca si acum Hitler a acaparat toata puterea. Nu va axati pe lupta impotriva lui Ponta, Ponta este o trambulina de lansare a lui Crintler Antonescu, nu alegem intre dvs. si Ponta. Strategia lui Antonescu este excelenta. S-a ascuns sperand sa il uitati, nu iese nici cu bune nici cu rele si dvs. ii faceti jocul, atacandu-l pe Ponta. Sunteti pe cantar cu Antonescu nu cu Ponta.
      10. Presa straina v-a intins o mana de aur in ajutor comparand actuala putere cu Ungaria, cu fascismul lui Orban, intradevar si noi avem un Crintler, profitati la maxim de aceasta oportunitate, da, cu siguranta ca au dreptate, daca asa vor ramane lucrurile si nu reveniti la carma tarii pentru a le sta in coaste atat timp cat vor sa fure, sau sa uzurpe justitia si tara. Cine si cand in lume daca a luptat impotriva hotiilor celor de la varf nu a fost haituit, hartuit sau chiar rastignit? Strigati din toti rarunchii ca pana la ultima suflare veti lupta impotriva celor care sunt impotriva propriului sau popor.
      11. Nu va rusinati ca unii PDL-isti au fost prinsi corupti. Faceti o virtute din asta. Sa inteleaga oamenii ca nu iertati nici pe mama daca fura. E PDL-ist si a furat sa se duca alaturi de PNL-ist sau PSD-ist, iar toti alaturi de orice om simplu, in inchisoare. Justitia e una pentru tot poporul roman. Poporul vrea sa auda asta. Ne este cumplit de sete de aceste cuvinte. Ca justitia masoara cu aceeasi unitate de masura pentru toti, fie el sarac sau bogat.
      12. Nu strecurati timid ideea sa nu ne prezentam la vot, noroc cu presa care fara sa vrea v-a ajutat, altfel nu am intelege ca nu vreti sa venim la vot. In razboi totul e permis, daca si legea va permite strigati, repetati pana patrundeti in constiinta romanului, iarasi si iarasi ca poporul sa nu se prezinte la vot. Daca acesta e un mod mai avantajos de a castiga de ce sa nu o faceti clar, raspicat, cat puteti de tare. Profitati de fiecare avantaj, oricat de mic pare a fi. Poate sa faca diferenta intre a reveni sau nu la Cotroceni. Nici un presedinte in austeritate nu este popular, profitati de ajutorul care va vine de la revoltele din Spania, chiar acum cand aveti mai mare nevoie, aratati-le oamenilor ca nu sunt in situatia lor, in procentajul lor de somaj, pentru ca v-au avut pe dvs.
      13. Pentru Dumnezeu ascundeti-l pe Videanu cat mai adanc, a iesit cu un discurs jalnic de parca v-ar fi cel mai mare dusman. Cum a putut sa vorbeasca de cele doua luni economice ale actualului guvern? Mintea noastra s-a dus imediat la cei 7 ani de guvernare ai dvs., la ce n-ati facut dvs. in 7 ani. Cu ce tupeu are Videanu sa ii ceara socoteala lui Ponta pentru 2 luni, cand e vorba de acelasi regim de austeritate? Cand nici nu s-au trezit inca ca sunt la putere? Cand sa implementeze programe si cand acestea sa si dea efecte?

      Nu ii cereti ajutorul lui Dumnezeu ca si cum El ar fi undeva sus si dvs. nesignifiant undeva micut, jos, ci ridicati-va dvs. insiva cu toata puterea la nivelul Lui.
      DESTEPTATI URIASUL DIN FIINTA DVS.!
      Dumnezeu fie cu dvs.

      Si totusi parca v-as vrea presedinte

    3. ing. Simona Tudorache says:

      Domnule Presedinte, nu stiu daca mai cititi ceva de pe acest site :) , dar vreau sa va multumesc pentru tot ce ati pus in miscare in Romania si pentru tot ce ati facut pentru noi – chiar daca atat de multi romani nu-si dau seama – si par sa nu merite un leader care face ceva concret pt ei . Nu stiu cum rezistati in mizeria creata de Ponta si de cei care il sustin – dar va doresc sa nu va slabeasca taria si detasarea pe care le-ati avut natural :) . Avem multi oameni capabili sa fie presedinte – dar prea putini dintre ei ar putea rezista la presiunile cu care vine la pachet aceasta pozitie in stat. Dumneavoastra ati avut si a doua calitate – si ati fost primul presedinte din Romania CARE A FACUT CEVA. Si la fel – si Dl. Boc – primul prim-ministru care a facut ceva. In prezent – Dumnezeu sa ne ajute – nu stiu noi ceilalti ce am putea face pt ca sunt prea multi cei care ne trag in jos si nici macar nu realizeaza ce fac, ce-i cu ei . Se zbate tare mizeria comunista, chiar nu speram sa se ajunga la asa ceva. Sper sa invinga normalitatea – si procesul de eliminare a comunismului in Romania – si sper ca ce se intampla acum in Romania e doar o etapa a vindecarii si ca dvs. veti reveni inapoi in pozitia de presedinte. Cele mai bune ganduri si urari de bine din Iasi :) .

    4. Scârbit de băse says:

      Pleacă cu toată clica ta şi lasă-ne în pace!

    5. Tiara says:

      Un jurnalist -pe care eu il apreciez mult- Dan Turturica scrie azi ca ” indiferent de scopul politic şi de calculele cinice pe care şi le-ar fi făcut preşedintele, gestul de a pune în mişcare mecanismele justiţiei slujeşte interesul naţional infinit mai mult decât au făcut-o ticăloşia şi laşitatea marii majorităţi a oamenilor politici de azi şi de ieri. Am ajuns unde suntem azi pentru că ei au oferit protecţie structurilor mafiote ce operau sub nasul lor – activ sau tacit, din foame de bani şi putere sau din frică, cu un scop precis sau dintr-o nemărginită prostie. Este în interesul nostru să judecăm acest început de schimbare cu luciditate şi obiectivitate şi să aplaudăm sau să criticăm efectele sale, nu calităţile sau defectele persoanei care a iniţiat-o. Pentru că nu peste mult timp s-ar putea să depindă de fiecare dintre noi cît de profundă va fi schimbarea. De modul în care vom decide să ne implicăm sau, din contră, să rămînem spectatori şi să continuăm să ne minţim că doar alţii sunt de vină pentru falimentul moral al României.” (http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cui-serveste-cu-adevarat-campania-inceputa-de-basescu-217927.html)
      Iar (macar) pentru acest lucru ar trebui apreciat pozitiv Traian Basescu. Dar, in mod cert, acesta va intra in istoria acestui neam ca fiind primul presedinte ce a avut taria de a condamna -de la cel mai inalt nivel- crimele comunismului din Romania.

    6. alex says:

      in sfarsit, romania a avut norocul si al unui presedinte bun, si al unui premier bun. au mai facut ei si greseli dar… numai cine nu munceste, nu greseste.

      daca romanii vor invata sa aprecieze cu adevarat pe acesti doi oameni… inseamna ca am evoluat mult.

    7. ovidiu says:

      Sint di sf gheorghe va felicit ptr rezultele obtinute la alegerile prezidentiale din 06-12-2009 sinteti un luptator ceea ce multi dintre rom nu stiu sau nu doresc sa aprecieze si sa se trezeasca la realitate ,din pacate coruptia este un sistem de bine facere in Rom si trebe sa fim recunascatori toti care sintem ptrioti si tinem intradevar la tara noastra,trebe sa fim uniti si constienti sa fim alaturi de dv d-le PRESEDINTE TRAIAN BASESCU ,doar impreuna putem face fata hotilor din Rom,rom trebuie sa inteleaga un om singur nu poate sa duca in spate ” o armata intreaga de comunisti” sinteti intradevar un ex pentru noi toti ,va doresc mult succes si sa aveti puterea necesara sa eliminati toti viermii flaminzi si hoti din parlament ,tot respectul pentru dumneavoastra domnule presedinte TRAIAN BASESCU ,multa sanatate familiei dumneavoastra si intregului regiment si sustinatorilor dv PDL,HAI ROMINIA

    8. cristi-tarnaveni says:

      Domnul presedinte suntem alaturi de dumneavoastra.Romani treziti-va a venit timpul sa le arata ca Premiantii domina lupta.Basescu pentru Romania

    9. Radu Alexandru says:

      Curaj domnule presedinte si mult succes, pentru 06.decembrie 2009. Si liberali au parerile impartite. Romanii sunt derutati de ce se intampla in politica romaneasca. Cred ca puteti sa faceti proiecte bune in continuare, dar trebuie sa mai lasati si de la dvs. cateodata. Daca domnul Geoana nu a putut sa-si prezinte discursul fara a-l citi, atunci ce sa mai zic…

    10. Valy says:

      MULT, MULT SUCCES PE 6 DECEMBRIE 2009!
      Noi moldovenii din BACAU dorim un presedinte (BASESCU) calm, calculat, onest, popular, exact asa cum este d-l TRAIAN BASESCU.
      Curaj d-le Basescu Moldova va VOTEAZA .

    Lasa un comentariu

    Număr susținători: 1
    Tag-uri din presă
    candidat independent sustinut de PDL  ales presedinte in 2004  pe atunci lider al Partidului Democrat 
    Date de contact
    Flux RSS   Declarații
    12 Feb
    2018
    : Mulţumesc, domnule preşedinte. Mai înainte, un coleg liberal spunea că nu-i este clar cine a câştigat şi cine a pierdut. A pierdut Geoană cu 70.000 de voturi mai puţin sau am câştiga... 
    12 Feb
    2018
    (din sală): Nicolicea să aibă grijă, domnule preşedinte, cu dreptul la replică!  
    12 Feb
    2018
    : ....nu fac bine nici democraţiei, nici Parlamentului, pentru că îl decredibilizează, prin falsurile pe care vrea să le introducă în opinia publică. Vă mulţumesc. (Aplauze.)  
    12 Feb
    2018
    : ...astfel de rapoarte...  
    12 Feb
    2018
    : Dragii mei, ...  
    Alte legături


    Harta politicii
    a apărut în

    hartapoliticii.ro © 2008-2012

    Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.