Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Ioan Munteanu, candidat D Neamt alegeri 2016
Ioan Munteanu
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
(secretar de stat, Ministerul Finanţelor Publice): Domnule preşedinte, Doamnelor şi domnilor deputaţi, Este vorba de ultimul acord semnat cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Este vorba de un acord pe doi ani. Deci din septembrie 2013 până în septembrie 2015. Este un acord de tip preventiv, în sensul îl vom folosi ca o centură de siguranţă, nu vom trage banii de la Comisie şi nici de la Fond. Presupune o sumă de două miliarde de euro de la Fond, două miliarde de la Comisie şi un miliard de la Banca Mondială. Prin acest acord România are în primul rând avantajul celor 10 puncte procentuale top-up pe care le atrage suplimentar de la Comisia Europeană. Deci circa 3 miliarde două sute este beneficiul României, în sensul anul acesta circa 200 de milioane vom lua pe lunile care au rămas pentru acest top-up, la anul vom lua circa un miliard şapte sute şi în 2015 circa un miliard trei sute. Deci aceste sume vin suplimentar de la Comisia Europeană, în sensul nu ne mai co-finanţează numai cu 85 la sută, ne co-finanţează proiectele cu 95 la sută. Deci acesta este principalul avantaj. De asemenea, avantajul major al acestui acord este credibilitatea pe care ne-o pe pieţele internaţionale, în sensul reuşim ne împrumutăm cu dobânzi din ce în ce mai mici. Probabil aţi sesizat, ultimul împrumut extern am reuşit -l luăm cu o dobândă de 4,15 la sută. Deci, acestea sunt principalele avantaje pentru care rugăm fiţi de acord cu aprobarea acestui acord. Acest acord a avut cinci acţiuni prealabile care au fost îndeplinite în integralitate. Are, de asemenea, 15 criterii de performanţă structurale şi cele care au fost cu scadenţă până la această dată au fost îndeplinite. propunem fiţi de acord cu aprobarea acestui acord şi stau la dispoziţie cu orice alte întrebări. mulţumesc.
18 Nov 2013  Sursa: stenograme parlament
2.
: Prin Ordonanţa nr. 8 pe care, de fapt, o supunem aprobării prin lege, se propune flexibilizarea atât a Legii finanţelor publice locale, cât şi a Legii finanţelor publice nr. 500. De fapt, ce se propune? Se propune fie exceptate din numărul de posturi prevăzut ca anexă la Ordonanţa nr. 63 asistenţa socială, învăţământul, sănătatea, ca nu se interpreteze şi acest număr trebuie intre în numărul de posturi şi, de asemenea, se propune ca din fondul de rezervă poată fi date sume şi pentru plata arieratelor. Deci acestea sunt propunerile şi rugăm fiţi de acord cu ele.
10 Sep 2012  Sursa: stenograme parlament
3.
(secretar de stat, Ministerul Finanţelor Publice): Doamnelor şi domnule preşedinte, domnilor deputaţi, Este vorba de proiectul de ordonanţă prin care a fost modificată Legea nr.273 a finanţelor publice locale, pentru a se face ajustările necesare aplicării Legii învăţământului. Au fost diminuate cotele defalcate din impozitul pe venit, pentru a putea face loc cheltuielilor cu bunurile şi serviciile pentru învăţământ, care se suportă din sume defalcate din TVA. propun aprobarea proiectului şi mulţumesc.
10 Sep 2012  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next