Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Geczi Gellert, candidat D Brasov alegeri 2016
Geczi Gellert
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: rog iertaţi! Prezentul proiect vine în sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, oferindu-i posibilitatea de a utiliza până la 40% din veniturile provenite din taxele de urgenţă percepute pentru serviciile prestate, astfel, motivând personalul consular şi reducând timpul de eliberare a actelor de solicitare, atât de către cetăţenii români din străinătate, precum şi de către cetăţenii străini. Creşterea procentului de utilizare de către Ministerul Afacerilor Externe aduce un plus de eficienţă şi sustenabilitate proiectelor şi programelor pe care ministerul doreşte le îndeplinească în perioada imediat următoare integrării europene - peste 120 de oficii consulare ale statului român.
29 Nov 2006  Sursa: stenograme parlament
2.
: Bună dimineaţa. "Şi ea şi el în Parlament" se numeşte declaraţia mea. Un proverb latin spun:"Uno hirundo non facit primavera", în traducere:"Cu o pasăre nu se face primăvară." Uitându- în Parlamentul României, am observat nu sunt foarte multe colege deputat, dar, în pofida acestui fapt, am întâlnit foarte multe angajate care sunt executanţi în procesul de legiferare, de la referenţi la consilieri, ceea ce înseamnă nu există un parteneriat real între femei şi bărbaţi, nu este bine reprezentat fiecare gen în Parlament. Femeile nu sunt reprezentate în locurile unde se iau decizii, prin urmare, experienţele lor specifice unui procent de 51% din populaţie nu sunt avute în vedere la nivelul deciziei. Egalitatea de şanse nu înseamnă între o femeie şi un bărbat punem un semn de egalitate, ca la matematică, ci prin egalitate de şanse se înţelege luarea în considerare a capacităţilor, nevoilor şi aspiraţiilor diferite ale persoanelor de sex masculin şi, respectiv, feminin şi tratamentul egal al acestora. Nu vin azi în faţa dumneavoastră susţin femeile pentru sunt femeie. Dacă gândim astfel ajungem ne masculinizăm şi ne discriminăm în continuare, noi, femeile. Trebuie creăm pârghiile necesare pentru ca accesul acestora se realizeze mai repede şi mai eficient pentru a micşora decalajul dintre genuri. Principiul egalităţii de şanse nu trebuie privit ca un mod prin care aducem femeia româncă cu sacoşa în mână şi o îmbrăcăm în deux-piece, ca semene cu lumea pinguinilor, a albului şi a negrului. Femeia nu este un obiect sexual, o cratiţă în bucătărie, domnilor colegi, un aspirator în sufragerie sau o maşină de spălat în baie, care se duce şi la serviciu, unde le ia pe toate de la început. Atunci ce este femeia cu adevărat? Femeia este partenerul dumneavoastră loial în viaţă şi societate. Este cealaltă parte de diversitate în umanitate, este complementară băbatului, cum şi bărbatul este complementar femeii. Ea şi el trăiesc, învaţă, muncesc şi construiesc împreună. De aceea trebuie aibă aceleaşi drepturi şi obligaţii, trebuie beneficieze împreună de tot ce rezultă din această comuniune. În încheiere, fac invitaţia tuturor nu contemplăm stelele, ci ajungem le atingem, trecem de la deziderat la realitate. Mulţumesc.
13 Dec 2005  Sursa: stenograme parlament
3.
: Doamnelor şi domnilor, adresez astăzi plenului Camerei Deputaţilor pentru a saluta faptul Parlamentul României a luat în discuţie Proiectul de Lege privind statutul minorităţilor naţionale. Respectarea drepturilor omului este o condiţie esenţială pentru existenţă unei democraţii reale şi pilonul central al existenţei oricărui stat de drept. În ultimii 15 ani, România a parcurs paşi extrem de importanţi la acest capitol, devenind chiar un exemplu demn de urmat în ceea ce priveşte respectarea drepturilor minorităţilor naţionale. În acest moment, în pragul accederii ţării noastre la Uniunea Europeană, parlamentarii români discută o lege care reglementeze statutul minorităţilor naţionale în România. Legea care va rezulta, urmează încununeze eforturile făcute în ultimii ani în acest domeniu, care nu de puţine ori a dat naştere la interpretări, discuţii şi păreri diferite. Acest act normativ are ca principii garantarea sistemului de învăţământ în limba maternă, obligaţia consultării reprezentanţilor legitimi ai minorităţilor în procesul educaţional, conservarea şi protejarea moştenirii culturale a minorităţilor naţionale, dreptul de a folosi limba maternă în scris şi oral în relaţiile cu autorităţile. Doresc pe această cale, salut iniţiativa realizării acestei legi, dar în acelaşi timp, doresc fac apel la toate forţele politice şi la societatea civilă, aibă în vedere aspectele deosebit de importante pe care le comportă un astfel de act normativ. Astfel, consider acest proiect de lege trebuie facă obiectul unei dezbateri publice, în care fie implicate toate elementele societăţii româneşti, pentru ca în final ne putem bucura de o lege modernă şi care fie cu adevărat rezultatul voinţei societăţii noastre. Fac acest apel, pentru o astfel de lege, poate foarte uşor conducă în mod involuntar la naşterea unor conflicte care implice mase mari ale societăţii, sau producă răni greu de suportat atât de populaţiile minoritare, cât şi de majoritari.
18 Oct 2005  Sursa: stenograme parlament
4.
: (Cu mâna pe Constituţie şi Biblie rosteşte jurământul scris.) Eu, Monica Mihaela Ştirbu, în calitate de deputat, ales în Circumscripţia electorală nr.16 Dâmboviţa, "Jur credinţă patriei mele România. Jur respect Constituţia şi legile ţării. Jur apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Jur -mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor. Aşa ajute Dumnezeu!" (Semnează jurământul şi îl depune la preşedintele Camerei Deputaţilor.) (Aplauze.)
29 Jun 2005  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Geczi Gellert”

Lasa un comentariuHarta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.