Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Dragoş-Gabriel Zisopol, candidat D Bec alegeri 2016
Dragoş-Gabriel Zisopol
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
(din bancă): Art.143 alin.(3): este asistat obligatoriu de doi secretari.
04 Nov 2008  Sursa: stenograme parlament
2.
: Domnule preşedinte, Ne împingeţi la alegeri anticipate, le amânăm. Art.143 alin.(2): nicio şedinţă nu începe fără ca dumneavoastră nu respectaţi obligaţia pe care o aveţi acolo. Şi după aceea, v-am spus, sub pălăria obligaţiei de la alin.(2) art. 143, aveţi acest drept forţaţi orice şedinţă şi respectăm şi cutumele. Dar respectaţi. Noi n-am început încă şedinţa, avem rezerva. Aţi acceptat ceea ce s-a cerut în mod firesc, se plimbe nişte liste de prezenţă prin sală, listele s-au plimbat, rog epuizaţi prevederea de la alin.(2) art.143 şi continuăm.
04 Nov 2008  Sursa: stenograme parlament
3.
(din bancă): Adoptarea?
04 Nov 2008  Sursa: stenograme parlament
4.
: Am cerut o precizare şi nu s-a făcut această precizare. Noi avem în Regulamentul Camerei o prevedere extrem de clară. Când două iniţiative legislative vizează acelaşi obiect, trebuie se realizeze un raport comun pe aceste două obiective. Deci noi avem şi la punctul 6 şi la ppunctul 5 exact acelaşi domeniu, este vorba de acea ordonanţă la Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniu; şi la punctul 5 şi la punctul 6 sunt iniţiative care vizează această lege. Şi, în condiţiile acestea, nu înţelegem ce se întâmplă, ce trebuie votăm acum. prima, la punctul 5 este o ordonanţă privind respingerea şi nu ştiu, la adoptare, probabil, s-a modificat şi avem - nu ştiu ce, probabil aprobarea şi dincolo avem, tot la punctul 6, totuşi aprobarea. Ce facem? Aprobăm două legi de modificare a lui 95? Este o iniţiativă, ca spun aşa, de mare unicitate în istoria Parlamentului.
04 Nov 2008  Sursa: stenograme parlament
5.
: Domnule preşedinte, Îl rog pe domnul preşedinte Ifrim ne lămurească sau, cel puţin, pe o parte dintre noi la ce punct al ordinii de zi suntem; la 5 sau la 6? Pentru , efectiv, cele două puncte vizează modificarea, într-un fel, a aceleiaşi Legi nr.95, într-un fel. Iar la poziţia 5 este o ordonanţă privind respingerea, deci proiect de lege privind respingerea. Dacă vorbim de respingere, sigur toată pledoaria care s-a făcut aici nu are niciun rost, pentru ea se mută la punctul 6. ne lămurim, despre ce discutăm acum.
04 Nov 2008  Sursa: stenograme parlament
6.
: Domnule preşedinte, Orice şedinţă a Camerei Deputaţilor - şi nu numai - începe, în primul rând prin declararea cvorumului de lucru. Nicăieri nu este permis, chiar în Regulamentul Camerei înceapă vreo şedinţă a Camerei fără a fi îndeplinită condiţia de cvorum de lucru. Faptul atâţi ani de zile a existat o convenţie , până la urmă, în timpul dezbaterii pe articole, nu s-a invocat necesitatea verificării... s-a micşorat cvorumul de lucru şi s-a putut lucra şi cu 10 persoane în sală, repet, a fost o convenţie tacit înţeleasă şi nimeni, niciun lider nu a reclamant. Pentru , în momentul când un lider reclamă cvorumul, este obligatorie verificarea realizării acestui cvorum. În condiţiile acestea, dumneavoastră aţi uzat de această prevedere şi aţi spus foarte clar când aţi început şedinţa: ne aflăm în cvorum de lucru. Noi vrem spunem foarte clar: nu suntem în cvorum de lucru. Anulaţi această prevedere şi spuneţi de la înălţime, de acolo cvorumul de lucru nu este îndeplinit - şi în condiţiile acestea lucrăm cu 30 de persoane în sală - şi daţi-i drumul la desfăşurarea acestei şedinţe de lucru şi o vedem în continuare ce avem de spus.
04 Nov 2008  Sursa: stenograme parlament
7.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Luni, pe 13, la Paris a avut loc această Zi europeană a siguranţei rutiere. Au fost câteva aprecieri laudative faţă de anumite critici vizavi de siguranţa rutieră a României, aprecieri pozitive în legătură cu introducerea constatului amiabil şi în legătură cu introducerea acestui proiect de lege în Parlamentul României. În consecinţă, avem într-un fel obligaţia, ca zicem aşa, fim în concordanţă cu aceste aprecieri. Propunerea comisiei este ca în final fie realizate câteva corelări în ultimele articole, în legătură cu tehnica legislativă, pentru sunt câteva lucruri acolo care ţin de tehnica legislativă.
15 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
8.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Haideţi nu facem aşa de mare caz de Comitetul liderilor de grup. Nu este suveran Comitetul liderilor de grup. Noi am făcut la vremea respectivă o convenţie, ca acest Comitet ne suplinească pe noi, Camere, pentru aceste dezbateri care sunt uneori foarte uneori cronofage pentru noi, în timpii care sunt acordaţi pentru consultarea grupurilor parlamentare. Plenul Camerei este suveran în toate aceste probleme. Se poate veni cu o propunere de modificare a ordinii de zi, chiar în plenul Camerei. Camera este suverană. Deci, în contextul acesta, haideţi nu facem atâta caz de Comitetul liderilor grupurilor, pentru am intrat în această capcană cu acest Comitet al liderilor de grup, şi nu ştiu dacă în legislatura următoare este bine se mai meargă cu acest sistem.
15 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
9.
: Domnule preşedinte, Apelăm la regulament. În momentul când există o astfel de sesizare nu este cvorum, demonstrată pe baza înregistrării pe bază de cartele, primul lucru care trebuie făcut este punem secretarii numere prezenţa în sală, pentru , conform Regulamentului, sunt prezenţi în cvorum şi cei care nu apasă butonul de prezenţă. După ce se declară de către secretari , într-adevăr, nu suntem în cvorum, solicităm apel nominal.
08 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
10.
: Este nevoie de câteva reglementări în cadrul Ordonanţei nr.28 şi comisia a făcut un raport pe care roagă -l supuneţi dezbaterii şi aprobării. Menţionez Ministerul de Finanţe este întru totul de acord cu raportul comisiei.
08 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next