Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Daniela Popa
Daniela Popa
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: (Cu mâna pe Constituţie şi Biblie rosteşte jurământul scris.) Eu, Roman Ioan Sorin, deputat ales în Circumscripţia electorală nr.5 Bihor, Jur credinţă patriei mele România; Jur respect Constituţia şi legile ţării; Jur apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României; Jur -mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor; Aşa ajute Dumnezeu. (Semnează jurământul şi îl depune la preşedintele de vârstă al Camerei Deputaţilor.)
21 Dec 2016  Sursa: stenograme parlament
2.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Declaraţia mea politică de astăzi se intitulează "Drepturi suspendate". În declaraţia politică de astăzi vreau vorbesc despre drepturile omului, inspirat fiind de ultimele declaraţii ale doamnei europarlamentar Monica Macovei şi ale doamnei ministru al justiţiei, Raluca Prună. Aşa cum bine ştiţi, doamna Macovei ne-a explicat recent : "Trebuie găsim un echilibru între respectarea drepturilor omului şi reducerea criminalităţii. Într-o ţară în care criminalitatea este ridicată, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin". Deci, după ce ani de zile s-a străduit pozeze în "Doamna de Fier" a României, urlând pe toate holurile Parlamentului European în România nu este respectat statul de drept, Parlamentul încalcă Constituţia şi lovituri de stat, doamna Macovei este dispusă acum taie din drepturile şi libertăţile cetăţenilor români. Păcat nu a întrebat-o nimeni care drepturi consideră ar trebui fie suspendate, pe ce perioadă şi ce trebuie facem pentru a le redobândi. Sunt convins avea răspunsurile pregătite. Din fericire pentru noi, planurile doamnei Macovei nu sunt uşor de pus în practică. România este din 1994 parte la Convenţia europeană pentru drepturile omului şi libertăţilor fundamentale şi se supune jurisdicţiei Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Nici nu am apucat bine ne dezmeticim după declaraţia doamnei Macovei, a simţit şi doamna ministru al justiţiei, Raluca Prună, nevoia comenteze acest subiect şi ne-a informat drepturile omului sunt un lux. Iar această doamnă, culmea, încă mai este ministru al justiţiei, pentru domnul Cioloş nu a avut bunul-simţ o demită. Pesemne şi dânsul gândeşte ca doamna Prună, din moment ce această doamnă încă mai este ministru al justiţiei. Recunosc după aceste declaraţii monstruoase ale celor două distinse doamne, aşteptam ca societatea civilă, în special tinerii frumoşi şi deştepţi, le ceară demisiile din Parlamentul European, respectiv din Guvernul României, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Drept urmare, eu, simplu parlamentar al acestei ţări, membru al Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, le cer astăzi demisiile. mulţumesc. Sorin Ioan Roman, deputat PSD.
24 Mar 2016  Sursa: stenograme parlament
3.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Titlul declaraţiei mele politice de astăzi este: "Domnule Tks Lszl, ne-am săturat!" Stimate colege, Stimaţi colegi, Încep această declaraţie politică salutând decizia colegilor din UDMR de a nu-i permite domnului Tks Lszl candideze la alegerile europarlamentare pe listele Uniunii. Nu este posibil ca un europarlamentar român - îi place sau nu domnului Tks, este cetăţean român şi reprezintă România în Parlamentul European - nu facă altceva, de când a fost ales eurodeputat, decât denigreze România. Fiecare luare de cuvânt a Domniei Sale de la tribuna Parlamentului European a însemnat un atac adresat direct acestei ţări, o jignire la adresa românilor şi o batjocură la adresa cetăţeniei române. Ultima sa declaraţie în plenul de la Strasbourg, în care a comparat situaţia maghiarilor din Transilvania cu cea a tătarilor din Crimeea, este una iresponsabilă, periculoasă şi de neiertat. Din păcate, acelaşi mesaj l-a transmis şi duminică, la manifestarea dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni de la Oradea. Ba mai mult, a cerut şi autonomia întregii Transilvanii, nu doar a Ţinutului Secuiesc. Doamnelor şi domnilor deputaţi, Nu avem voie trecem cu vederea derapajele domnului Tks Lszl. Nu mai avem voie tăcem atunci când domnul Tks profită de calitatea de europarlamentar şi atentează la siguranţa naţională. Nu avem voie acceptăm discursurile sale şovine. Ne-am săturat, domnule Tks! Dacă la început le-am mulţumit colegilor din UDMR deoarece nu-l mai susţin pe domnul Tks la europarlamentare, permiteţi-mi închei adresând o întrebare colegilor din PDL şi preşedintelui României, Traian Băsescu, care l-au ajutat pe Tks ocupe funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European: Este bine, domnilor colegi, aţi promovat un om care atentează astăzi la integritatea naţională a acestei ţări? Nu este nevoie răspundeţi. mulţumesc. Sorin Ioan Roman, deputat Bihor.
25 Mar 2014  Sursa: stenograme parlament
4.
Lucrările şedinţei au fost conduse de domnul deputat Valeriu Ştefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, asistat de domnii deputaţi Niculae Mircovici şi Cristian Buican, secretari ai Camerei Deputaţilor .
10 Dec 2013  Sursa: stenograme parlament
5.
După pauză
10 Dec 2013  Sursa: stenograme parlament
6.
: "Ardealul, retrocedat bucată cu bucată" După ce în ultimii ani guvernanţii doar au asistat la prăduirea Ardealului, acum în sfârşit avem un guvern care poate şi, ce-i mai important, vrea oprească acest jaf al pământului despre care cu drag spunem este sfânt pentru români. Premierul Victor Ponta a anunţat recent vom avea o comisie parlamentară care va analiza modul în care s-au făcut retrocedările în Ardeal. Personal, bucură această decizie. Reprezint Bihorul în Parlamentul României şi ştiu prin ce au trecut oamenii ale căror proprietăţi au fost revendicate, peste noapte, de presupuşi urmaşi ai unor grofi sau conţi unguri. Am văzut caz în care peste 90% din pădurile Bihorului au fost pur şi simplu dăruite unor astfel de moştenitori. Şi nu oricum, ci chiar la primul termen al procesului. Din fericire, cazul a ajuns în presă, iar dosarul se rejudecă acum. Dar am văzut şi clădiri retrocedate după ce au fost reabilitate chiar în timpul procesului privind retrocedarea. Iar cei care au decis investească în aceste clădiri, deşi făceau obiectul unui litigiu, nu au fost traşi vreodată la răspundere. Deşi comisia care va analiza aceste retrocedări nu a fost încă înfiinţată, constat au şi apărut politicieni şi feţe bisericeşti care se opun acestei iniţiative. Ambele categorii reprezintă minoritatea maghiară. Recent, Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului a invitat la Salonta primarii şi parlamentarii UDMR din şapte judeţe. Subiectul întâlnirii l-a reprezentat chiar declaraţia premierului Victor Ponta referitoare la constituirea comisiei. Au luat-o drept ameninţare. Faptul unii devin neliniştiţi din cauza comisiei nu face altceva decât lase impresia retrocedarea unor imobile nu s-a făcut tocmai în litera şi spiritul legii. Pentru a clarifica, o dată pentru totdeauna, cum s-au realizat retrocedările în România, cred această comisie trebuie înfiinţată imediat, iar neregulile descoperite fie aduse imediat la cunoştinţa celor abilitaţi ia măsuri. Doar aşa ne vom proteja Ardealul!
10 Dec 2013  Sursa: stenograme parlament
7.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Doamnă deputat, domnilor deputaţi, Declaraţia politică pe care o voi prezenta astăzi este intitulată "Între a critica şi a te pricepe". Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul preşedintele Traian Băsescu este cel mai fin observator atunci când doreşte semnaleze deficienţele unui domeniu, şi niciodată nu-şi găseşte vreo vină în carenţele sistemului. Cu câteva zile în urmă, Domnia Sa le vorbea agricultorilor despre faptul agricultura trebuie devină prioritatea zero a României şi insuccesul domeniului nu trebuie pus doar pe seama guvernanţilor, o parte din vină fiind şi a proprietarilor de terenuri ce nu doresc se asocieze. Mi-am permis abordez acest subiect pentru sunt un cunoscător al sistemului şi voi fi în permanenţă un susţinător al agricultorilor români. E adevărat, agricultura românească nu merge tocmai bine în momentul de faţă, suntem departe de a ne fi atins limitele. Avem lipsuri majore în irigaţii, studii pedologice, cercetare etc.; încă nu înţelegem importanţa asocierii; tehnologia modernă intră greu pentru are un preţ ridicat, iar forţa financiară a agricultorilor este redusă. În ciuda acestor evidenţe, nu cred domnul Băsescu are dreptul facă astfel de afirmaţii şi constate nu doar guvernanţii sunt vinovaţi de starea agriculturii. întreb de ce nu a avut această revelaţie în timpul guvernării Boc, când Domnia Sa trasa sarcini direct miniştrilor fără a se formaliza? Dacă politica guvernărilor PDL ar fi fost una în interesul agricultorilor şi pentru dezvoltarea domeniului, am fi fost mult mai departe. Politicul trebuie -1 facă pe ţăran înţeleagă avantajele asocierii şi -i creeze cadrul necesar pentru realizarea unei astfel de acţiuni, abia apoi facă judecăţi de valoare. Politicul trebuie aibă strategii de dezvoltare pe termen lung pentru ca agricultorul ştie pe ce se bazează peste cinci-zece ani. Guvernul Boc nu a fost în stare facă demersurile necesare pentru ca agricultorii primească şi în acest an motorină cu acciză scăzută, la fel ca în alte ţări ale Uniunii Europene, darămite pună pe hârtie o strategie pe termen lung în acest domeniu. Din fericire, actualul Guvern vine cu nişte profesionişti ce înţeleg ceea ce fac, motiv pentru care mi se pare normal ca domnul Băsescu -şi vadă treaba lui şi -i lase pe cei ce se pricep se ocupe de agricultură. Oameni care ştiu bage de vină avem cu duiumul, oameni care ştiu facă ceva avem prea puţini. Sorin Ioan Roman, deputat Colegiul 6 Bihor.
04 Jun 2013  Sursa: stenograme parlament
8.
: "Plata retroactivă a impozitului pe arendă, o problemă mult mai gravă decât în aparenţă" aduc în atenţie o problemă pe care au ridicat-o fermierii din colegiul pe care-l reprezint. Subiectul acestei declaraţii politice a făcut obiectul unei interpelări pe care i-am adresat-o domnului vicepremier, domnul ministru de finanţe Daniel Chiţoiu. Este vorba despre OUG nr. 125/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, acte normative ce reglementează plata arendei şi a impozitării acesteia. Dacă în ansamblu prevederile legii sunt bune, fiind normală o impozitare a arendei, aplicarea acestor prevederi şi asupra anilor anteriori, având deci caracter retroactiv, loveşte grav în arendaşii de bună-credinţă. Practic cei care au contracte de arendă înregistrate şi care au lucrat cu bună-credinţă sunt acum în situaţia de a plăti sume ce le pot afecta serios stabilitatea financiară, în vreme ce acei "fermieri" care au încercat acapararea unor suprafeţe de teren eludând legea nu au acum niciun fel de obligaţii. Mesajul celor pe care-i reprezint şi a căror idee o susţin este ca actele normative specificate nu aibă caracter retroactiv, ci fie aplicate de la data promulgării, deoarece în acest fel le vom permite şi fermierilor se dezvolte, iar bugetul de stat ar avea de câştigat în perspectivă.
26 Feb 2013  Sursa: stenograme parlament
9.
: (Cu mâna pe Constituţie şi Biblie rosteşte jurământul scris.) Eu, Roman Ioan Sorin, deputat ales în Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor, Colegiul uninominal nr. 6, Jur credinţă patriei mele România. Jur respect Constituţia şi legile ţării. Jur apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Jur -mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor. Aşa ajute Dumnezeu! (Semnează jurământul şi îl depune la preşedintele de vârstă al Camerei Deputaţilor.)
20 Dec 2012  Sursa: stenograme parlament
10.
: "Nu ne mai minţiţi, domnule Tabără" simt acum jenat de faptul la numirea domnului Tabără în fruntea Ministerului Agriculturii am crezut un om care vine din agricultură poate şi vrea facă ceva. Din păcate, aşteptările mi-au fost înşelate, iar domnul Tabără a demonstrat nu este altceva decât o marionetă care nu ştie decât transmită mai departe ceea ce i se spune pe linie de partid, chiar dacă acest lucru înseamnă afirme laptele e negru. fiu mai exact. Încă de la începutul anului, domnul Tabără susţinea sus şi tare toţi fermierii vor primi subvenţiile cuvenite pe suprafeţe în cel mai scurt timp. Ba, mai mult, avansa şi o dată limită. Mai întâi a fost finele lunii februarie, apoi finele lunii martie, iar după ce luna lui mărţişor a trecut, dădea asigurări la sfârşit de aprilie nu vor mai exista fermieri care nu-şi fi primit sumele cuvenite. Suntem la sfârşit de mai şi vreau spun încă există fermieri care nu au primit subvenţiile pe suprafeţe. Agricultorii din colegiul pe care-1 reprezint au ţinut informeze cu privire la acest aspect şi pot pune la dispoziţie o listă cu fermieri care nu au primit încă subvenţia. aduc în atenţie faptul marea majoritate a fermierilor au solicitat credite pentru care plătesc acum dobânzi consistente. Au mizat pe faptul statul le va da banii cuveniţi şi au semnat contractele de creditare, chiar dacă nu erau cele mai bune condiţii. fie ruşine, domnule Tabără! Încep cred din funcţia pe care o deţineţi încercaţi prin orice metodă sabotaţi agricultura românească şi distrugeţi exploataţiile agricole, care cu foarte multe greutăţi încep se pună pe picioare. De ce minţiţi, domnule Tabără? De ce sabotaţi agricultura?
24 May 2011  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next