Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Cristina-mădălina Prună, candidat D Bucuresti alegeri 2016
Cristina-mădălina Prună
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: mulţumesc, domnule ministru. Constatat cu tristeţe aţi răspuns exact pe lângă subiect. Am venit aici şi v-am cerut ne aduceţi lămuriri suplimentare pe 4 elemente vitale. Aţi spus ceva despre Strategia energetică, dar încă nu ştim exact când o o avem şi noi pe masa comisiei, în Parlament. Ne-aţi spus ce propuneţi. Eu v-am întrebat ce aţi făcut efectiv. Da, într-adevăr, avem resurse descoperite în ultimii ani. Dar v-am întrebat punctual, ce facem cu resursele din Marea Neagră? V-am spus există o lege care este blocată în Parlament, în Comisia pentru industrii şi servicii, lege care va permite exploatarea acestor resurse şi investiţii cu capital străin în România. Aţi vorbit, într-adevăr, despre BRUA. Care este stadiul acestei conducte, ştiţi cumva? Într-adevăr, companiile din energie au făcut profit, acesta este un lucru cert. Însă ce a făcut statul cu acest profit? Ce a făcut statul şi cum a obligat statul aceste companii vireze profiturile sub formă de dividende, nu aţi spus absolut deloc. Până la 90% din profituri au fost virate la bugetul de stat, tocmai pentru a acoperi găurile pe care guvernarea PSD-ALDE le-a lăsat la bugetul de stat. Şi un lucru mai puţin ştiut este aceste companii s-au dus apoi pe piaţă, se îndatoreze. Şi ce s-a întâmplat atunci când a crescut cererea de bani pe piaţă? A crescut dobânda, adică ROBOR. Şi românii au simţit în buzunarele lor acest lucru, pentru le-au crescut ratele la bănci. dori referiţi la aceste 4 subiecte pe care le-am pus astăzi pe masă - Legea offshore, situaţia mineritului românesc - nu v-am auzit deloc spunând despre acest lucru, despre minerii care au murit în Valea Jiului, 5 la număr, la sfârşitul anului trecut. V-am întrebat despre lipsa de investiţii în companiile de stat. Aţi spus investiţii previzionate, dar spuneţi-ne exact, ce investiţii s-au făcut până acum? Aştept mai multe lămuriri, domnule ministru. Şi aştept referiţi la aceste puncte şi vorbiţi mai la subiect. mulţumesc.
14 May 2018  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Cristina-mădălina Prună”

Lasa un comentariu

Date de contact
Flux RSS   Declarații
14 May
2018
: Este o lipsă de decenţă ca unii colegi să vină aici, la tribuna Parlamentului, şi să spună nişte lucruri neadevărate. Am ridicat patru probleme de aici, de la tribună. Am cerut domnu... 
14 May
2018
: ...şi a făcut nişte afirmaţii...  
14 May
2018
: Vă mulţumesc pentru înţelegere, domnule preşedinte de şedinţă. Domnul Gerea a venit aici, la tribună...  
14 May
2018
(din sală): A spus nişte lucruri grave!  
14 May
2018
(din sală): Drept la replică.  
Alte legături


Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.