Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Constantin Găucan
Constantin Găucan
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Aplicarea ordonanţei în formula actuală va avea efecte asupra consumatorului în toate domeniile. nu uităm efectul pe care îl va avea aplicarea taxelor şi redevenţelor la valoarea actuală asupra cărbunelui energetic. În momentul de faţă deja o mare parte din consumatorii de cărbune energetic, în speţă termocentralele, apelează la cărbune de import, pentru e şi mai bun din punct de vedere calitativ, cu un conţinut de steril mult mai mic şi la un preţ mai mic decât cel obţinut din producţia internă. Ca atare, am rugămintea la comisie, atunci când ia în calcul aplicarea taxelor şi redevenţelor pentru cărbunele energetic, ţină cont de efectul pe care aceste taxe îl vor avea asupra preţului cărbunelui energetic românesc şi asupra preţului la energia electrică. Mulţumesc.
13 May 2008  Sursa: stenograme parlament
2.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Am mai discutat pe tema acestei iniţiative legislative. Prima parte, cea privind transformarea cazărmilor în cămine studenţeşti a primit şi avizul Senatului. Observaţiile de la Consiliul Legislativ, de la Guvern, de la alţi colegi cred pot fi transpuse în modificarea acestei iniţiative la comisie. De aceea, susţin şi eu propunerea colegilor de a o retrimite la comisie, iar acolo, probabil cu înţelepciunea şi cu sprijinul tuturor, putem scoatem din această iniţiativă legislativă o lege care sprijine categoriile defavorizate de cetăţeni, pentru , trebuie o recunoaştem, o parte dintre noi, dacă nu am fi primit sprijinul statului pe timpul efectuării studiilor superioare, nu am fi fost astăzi aici. Mulţumesc.
21 Feb 2008  Sursa: stenograme parlament
3.
: Stimaţi colegi, Acelaşi anunţ: începând cu data de astăzi voi activa în cadrul Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal. Mulţumesc.
17 Dec 2007  Sursa: stenograme parlament
4.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Aşa cum reliefa şi comisia, această lege este utilă, este binevenită, mai trebuie perfectată. Trebuie dăm o mână de ajutor colegilor noştri, viitori studenţi, viitori intelectuali, mai ales celor proveniţi din mediul rural, pentru care cazarea este o problemă. De aceea, susţin propunerea colegului meu de retrimitere la comisie pentru a se găsi forma adecvată pentru a putea trece această lege prin Parlament. Mulţumesc.
17 Dec 2007  Sursa: stenograme parlament
5.
: (Cu mâna pe Constituţie şi Biblie rosteşte jurământul scris.) Eu, Stoica Ion, în calitate de deputat, ales în Circumscripţia electorală nr.20 Gorj, "Jur credinţă patriei mele România. Jur respect Constituţia şi legile ţării. Jur apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Jur -mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor. Aşa ajute Dumnezeu!" (Semnează jurământul şi îl depune la preşedintele de vârstă al Camerei Deputaţilor.) (Aplauze.)
20 Dec 2004  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next