Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Florica Chereches, candidat D Bihor alegeri 2016
Florica Chereches
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Onorat prezidiu, Onorat Guvern, Doamnelor şi domnilor, Din respect pentru românii deserviţi prin acest buget, Partidul Naţional Liberal s-a aplecat cu toată atenţia studieze cifrele prezentate. Concluzia noastră este aceea previziunile bugetare sunt într-atât de optimiste, încât îmi permit în faţa dumneavoastră le numesc hazardate. Aţi construit, stimată doamnă ministru, un sofism perfect, o construcţie logică pe baze false, şi daţi-mi voie expun următorul raţionament: fondurile destinate plăţii pensiilor din sistemul public pentru anul 2017 sunt de circa 55.000 milioane de lei, adică 6,7% din PIB. La stabilirea acestui necesar s-a luat în calcul o pensie medie lunară de 990,7 lei. Conform datelor publicate de Consiliul fiscal, valoarea medie a punctului de pensie pentru 2017 ar fi de 958,8 lei, corespunzătoare unor niveluri de 917,5 lei în perioada ianuarie - iulie 2017, respectiv de o mie de lei în perioada iulie - decembrie 2017, ceea ce implică o majorare cu aproximativ 10%, comparativ cu valoarea punctului de pensie din 2016, care este de 871,7 lei, cum bine ştiţi. În ipoteza unui număr relativ constant de pensionari de asigurări sociale de stat, considerăm aveţi o subevaluare de 680 de milioane de lei în Bugetul asigurărilor sociale de stat. Nu-mi vine cred aţi corelat cifrele acestui buget cu scăderea drastică a cheltuielilor de capital din bugetul de sănătate şi aţi prins în prognoza dumneavoastră un număr sensibil mai mic de pensionari care ies din sistem pe cale naturală, deşi cifrele bugetului de stat pe care ni l-aţi prezentat duc în această direcţie în foarte multe din punctele lui. mai atrag atenţia asupra unui lucru: Legea nr. 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane din sistemul public de pensii, respectiv posibilitatea ca oamenii cumpere vechime, este bugetată în bugetul dumneavoastră, doamnă ministru, cu 56.614 mii de lei, o altă cifră hazardată şi mult prea optimistă. Cine a avut de cumpărat vechime a cam cumpărat anul trecut şi s-au înregistrat 24.394 de mii de lei. Stimaţi colegi, Constatăm cu amărăciune, noi, liberalii, care suntem partid naţional liberal şi nu ne putem imagina o naţiune puternică atâta vreme cât ea este îmbătrânită, dat fiind faptul , uite, copiii nu votează, şi dat fiind faptul părinţii de copii sunt din ce în ce mai puţini în România, n-aveţi prevederi legate de alocaţia copiilor. reamintesc în mandatul trecut un amendament liberal a dus la dublarea alocaţiilor copiilor şi avertizăm nu vom abandona această temă, chiar dacă suntem în opoziţie. Stimată doamnă ministru, Stimaţi colegi, Constatăm bugetul asigurărilor sociale de stat este ca o brânză Schweitzer şi în procesul execuţiei bugetare, unora dintre români le vor reveni găurile. Acuzându- de lipsă de sinceritate faţă de cei care v-au transformat în depozitarii încrederii şi speranţelor dumneavoastră, anunţăm noi, liberalii, nu vom vota acest buget. mulţumesc. (Rumoare. Aplauze.)
07 Feb 2017  Sursa: stenograme parlament
2.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Poziţie marginală 12, Anexa 6, propun suplimentarea sumei prevăzute în această anexă, cu suma de 1.000 mii lei pentru finanţarea obiectivului de investiţii reabilitare şi modernizare DC 131 Săcămaş-Dumbrăviţa, din judeţul Hunedoara. Sursa de finanţare indicată: diminuarea cu această sumă a sumelor prevăzute în Anexa 3/65 a Ministerului Finanţelor Publice "Acţiuni generale" , drumul respectiv este de interes local şi nu numai, legând obiective importante în judeţul Hunedoara. Mulţumesc frumos.
07 Feb 2017  Sursa: stenograme parlament
3.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Propun suplimentarea sumei prevăzute la Anexa nr. 3/15 Capitolul 5001/Grupa 51/Articolul 2/Alineatul (38) Programul Naţional de Dezvoltare Locală cu suma de 800 de mii de lei în vederea începerii lucrărilor la obiectivul de investiţii "Reabilitare drum şi parcări străzile: I.L. Caragiale, Aleea Centralei, Aleea... Centralei, Aleea Trandafirilor" din oraşul Haţeg, judeţul Hunedoara. Proiectul de investiţii este de mare interes local şi poate fi susţinut în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, iar sursa de finanţare este diminuarea cu suma de 800 de mii de lei a sumelor prevăzute în Anexa nr. 3/65 Ministerul Finanţelor Publice - Acţiuni generale. Stimaţi colegi, informez e vorba de o zonă cu mare potenţial turistic şi ne-ar face mare trebuinţă banii aceştia pentru relansarea economică a judeţului Hunedoara. Mulţumesc.
06 Feb 2017  Sursa: stenograme parlament
4.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Am a propune suplimentarea sumei prevăzute la Anexa nr. 3/15, Programul naţional de construcţii de interes public sau social cu suma de 10 000 de mii de lei, în vederea realizării obiectivului de investiţii "Bazin didactic de înot în oraşul Haţeg, localitatea Nălaţvad, judeţul Hunedoara. Stimaţi colegi, Am început avem medalii la înot într-o zonă lipsită de mijloace de antrenament. rog frumos susţineţi amendamentul. mulţumesc.
06 Feb 2017  Sursa: stenograme parlament
5.
: Dar nu am consumat timpul...
06 Feb 2017  Sursa: stenograme parlament
6.
: Mai avem timp...
06 Feb 2017  Sursa: stenograme parlament
7.
: Mulţumesc frumos, doamnă preşedinte de şedinţă. Stimaţi colegi, Lucrăm în săptămâna aceasta în Comisia de buget, finanţe, ieri şi astăzi în plen, legea care are în vedere conversia francilor elveţieni, creditelor în franci elveţieni la curs istoric. Vreau aduc în faţa dumneavoastră următoarea problemă: grupurile de negociere PNL, PSD, ALDE, minorităţi şi celelalte grupuri parlamentare au convenit pe parcursul dezbaterilor această lege este o măsură reparatorie pentru consumatori şi sancţionatoare pentru bănci, în condiţiile în care până şi Parlamentul European a afirmat cu subiect şi predicat băncile au acordat produse înşelătoare consumatorilor. Totodată, s-a precizat categoria căreia i se adresează legea aceasta, respectiv, aceea a consumatorilor, excluzând dintre beneficiarii legii investitorii, respectiv, agenţi economici sau, rog, persoane fizice autorizate, care au făcut o afacere angajând credite în franci elveţieni. Ne-am trezit, spre surprinderea noastră, cu majoritatea parlamentară susţinută de PSD, ALDE, minorităţi, în şedinţa de la Comisia de buget, finanţe, cu amendamente care restricţionează în cadrul acestei categorii de beneficiari cu criterii de eligibilitate pe cei care beneficiază de această lege. Şi anume, s-a impus o limită de 50% grad de îndatorare, cel puţin 50% grad îndatorare, pentru cei care beneficiază de prevederile legii. S-a impus o limită de 250 de mii de franci credit la acordare, plafon de acordare pentru a beneficia de această lege. Şi atunci eu vin şi întreb, stimaţi colegi: dacă băncile au acordat produse înşelăt6oare unor clienţi, noi, parlamentarii, care avem în vedere legiferarea unei măsuri reparatorii pentru consumatori şi sancţionatoare pentru bănci, putem accepta ideea o anumită categorie de clienţi poate fi înşelată, pot fi beneficiarii unor produse înşelătoare cu acordul nostru? rog, aşadar, depunem împreună diligenţă şi la discuţiile care vor avea astăzi loc în plen pe acest text de lege, corectăm această eroare. Nimeni, niciun cetăţean abuzat prin înşelătorie în ţara asta nu trebuie rămână în suferinţă prin promovarea şi cu acordul legilor propuse de parlamentari. Sunt Carmen Hărău, deputat liberal de Hunedoara. mulţumesc.
11 Oct 2016  Sursa: stenograme parlament
8.
: Mulţumesc frumos. Stimaţi colegi, Domnule preşedinte, Ca hunedoreancă, simt nevoia sp-n august 1977 a reprezentat pentru-judeţul nostru - şi sunt sigură pentru toată ţara - devoalarea chipului hidos al comunismului, în însăşi categoria de susţinere pe care comunismul a identificat-o, respectiv, clasa muncitoare. August 1977, prin acţiunea curajoasă, netă şi categorică a minerilor, aceşti oameni obişnuiţi cu vicisitudinile sorţii, cu greutăţile şi având o soartă lipsită de cer, în marea majoritate a timpului muncii lor, a făcut ca sistemul comunist -şi dea arama pe faţă. A fost pentru întreaga societate românească un semnal clar aşa-numita, clamata, atitudine umanistă a comunismului este, practic, o lozincă, o formă fără fond. A fost, dacă vreţi, începutul sfârşitului acestui sistem. Partidul Naţional Liberal va susţine această iniţiativă legislativă. mulţumesc.
04 Oct 2016  Sursa: stenograme parlament
9.
: mulţumesc mult, doamnă preşedinte. Stimaţi colegi, Am astăzi, în faţa dumneavoastră, o problemă care a adus în cabinetul meu parlamentar zeci de oameni, în ultima săptămână. Acei zeci de oameni în ultima săptămână înscrişi în audienţă se plâng de un lucru absolut halucinant - acela chiar în situaţia în care deţin în proprietate păduri, nu pot -şi procure lemne pentru foc. Vine iarna şi problemele celor care se încălzesc şi prepară alimente cu lemn de foc sunt extraordinar de dramatice. Nu sunt specialist în silvicultură, însă am făcut o mică documentare, atât cât mi-a permis timpul până a ajunge în faţa dumneavoastră, stimaţi colegi, solicit sprijin pentru aceşti oameni şi am constatat un context legislativ care prinde, pe de o parte, legi ale silviculturii, Codul silvic, modificările efectuate, Legea administraţiei, legile achiziţiilor publice, pe de o parte, pe de altă parte, legi fiscale care creează un anumit disconfort financiar al firmelor specializate în tăierea lemnului au condus la această situaţie. Vine iarna pe noi, cel mai prost lucru pe care noi îl putem face este încercăm facem polemică politică, confruntare politică de care oamenii, cetăţenii de rând s-au săturat şi arătăm cu degetul unii către alţii, pasând vinovăţia, pentru asta nu ţine de cald oamenilor peste iarnă. Pe de altă parte, Garda forestieră, organism nou înfiinţat, este în funcţiune, este în acţiune straşnică, această acţiune fiind oarecum justificată de dezastrul care s-a produs în pădurile româneşti. Şi, totuşi, oamenii care au venit, cetăţenii care au venit în cabinetul meu parlamentar, edilii din judeţul Hunedoara nu par a fi hoţi de lemne, în nici un caz. Oamenii aceşti vor aibă un confort minim în timpul iernii. Şi iată ce spune unul dintre primari: am insistat foarte mult se facă o distincţie clară între sancţiunile aplicate, fie o delimitare clară între cei care fură din pădure şi cei care-şi taie strict lemn de foc din propria pădure. Taie din pădurea sa, dar, neavând forme legale, pentru nu are suprafaţă necesară unui amenajament silvic, este în situaţia de a fi contravenient. Omul vrea fie corect, se duce la ocolul silvic ca vină -i marcheze arborii, dar i se spune nu a făcut amenajamentul silvic. Ocoalele silvice, după noile legi ale achiziţiei publice, sunt incluse pe SEAP. Nu vine nimeni -i marcheze arborele ca -l poată tăia. Cetăţeanul nu are încotro, taie copacul cu de la sine putere. Stimaţi colegi, lucrurile astea vor trebui înceteze. rog frumos, cu tot respectul, facem un corp comun în jurul acestei probleme, ne aşezăm la masă, vedem, din punct de vedere al legiuitorului, ce se poate face pentru a uşura situaţia acestor oameni şi a rezolva problema, iar, din punctul de vedere al Guvernului, fac un apel expres la doamna ministru al mediului aibă discuţiile necesare, dezbaterile necesare, astfel încât apărarea justificată a fondului nostru forestier nu se facă cu exces asupra oamenilor care se încălzesc cu lemn de foc. rog, am încredere în buna dumneavoastră credinţă şi rog ne apucăm rezolvăm această problemă foarte repede, -i iarna pe noi. Sunt Carmen Hărău, deputat liberal de Hunedoara.
04 Oct 2016  Sursa: stenograme parlament
10.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Începe un nou an universitar, ocazie cu care suntem obligaţi la anumite reflecţii. În ceea ce priveşte am participat ieri la deschiderea anului universitar la una dintre cele şase facultăţi ale Universităţii Politehnica Timişoara, respectiv, Facultatea de Inginerie Hunedoara, unde sunt conferenţiar universitar de mai bine de 15 ani. Am întreprins, stimaţi colegi, o cercetare sociologică în legătură cu apetenţa sporită, după cum se vede treaba, a elevilor pentru învăţământul tehnic, fapt cu care ne confruntăm de dată recentă şi am aflat următoarele date deloc îmbucurătoare, şi anume: 42% dintre studenţii mei de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara spun fac facultatea respectivă pentru -şi doresc plece din ţară, iar asta le oferă o şansă suplimentară -şi găsească un loc de muncă nu neapărat în inginerie; 15%, atenţie!, spun vin la facultate pentru au nevoie de licenţă ocupe un post bugetar în administraţie; 13% spun au nevoie de această licenţă pentru a ocupa un post de conducere la locul de muncă; 11% abia îşi doresc o carieră de inginer, oriunde ar fi se desfăşoare ea; 3% fac facultatea de inginerie pentru a deveni antreprenor şi 16% - nu ştiu, nu răspund. Stimaţi colegi, Datele despre care spuneam anterior nu-s îmbucurătoare m-au condus în urma detalierii mai aprofundate, deci în urma detalierii răspunsurilor lor, la concluzia aceşti copii au aflat, se vede treaba, mult înaintea unora dintre politicieni, Europa are nevoie de ingineri, Europa are nevoie în această etapă de cadre tehnice cu care construiesc, cu care industrializează, în sensul schimbării tehnologiilor, pentru ei, într-adevăr, nu au o problemă cu industrializarea ţărilor lor. Aşa încât, atrag atenţia Guvernului şi rog se aplece cu deosebită atenţie asupra demersului absolut necesar, nu doar pentru ocuparea acestor copii, ci pentru motive mult, mult, mult mai temeinice chiar, în legătură cu reindustrializarea ţării. Este motivul pentru care în planul de reclădire a României, Partidul Naţional Liberal intenţionează construirea huburilor industriale şi demararea în mare forţă a procesului de reindustrializare, dar nici o zi câştigată prin proiecte guvernamentale care au în vedere acest obiectiv nu este practic de pierdut. Aşa încât, dragi colegi, haideţi -i ascultăm pe copii, haideţi ascultăm, până la urmă, vocea pieţei forţei de muncă, astfel încât înceteze risipa de resursă umană, risipa de vlagă şi de energie românească fie stopată. mulţumesc. Sunt Carmen Hărău, deputat liberal de Hunedoara.
27 Sep 2016  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Florica Chereches”

Lasa un comentariu

Date de contact
Flux RSS   Declarații
06 Dec
2017
: "Dezastrul din educaţie" În această săptămână, Monitorul educaţiei şi formării 2017 al Comisiei Europene a lansat un studiu în care prezintă factorii educaţionali şi provocările ... 
29 Nov
2017
: "Trataţi cauza, nu efectul!" Acum câteva zile, ministrul Liviu Marian Pop, preocupat de plecarea din ţară a absolvenţilor în căutarea unui loc de muncă, ne informa că intenţionează s... 
21 Nov
2017
: Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Declaraţia mea politică de astăzi se intitulează "20 noiembrie - Ziua internaţională a drepturilor copilului". La 20 noiembrie 1989, Adunarea General... 
14 Nov
2017
: Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Declaraţia mea politică de astăzi se intitulează "Minciună şi restauraţie". Programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile acum un an pre... 
07 Nov
2017
: "Viaţa fără ambrozie" Săptămâna trecută, am avut surpriza plăcută de a fi abordată de o jurnalistă, care m-a rugat să mă implic într-o campanie pe care a iniţiat-o pentru a-mi su... 
Alte legături


Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.