Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Sebastian Valentin Bodu
Sebastian Valentin Bodu
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: Mulţumesc, doamna preşedinte de şedinţă. Eu am cerut prin interpelarea adresată ministerului ne spună foarte clar care este numărul de elevi care participă la programul "Şcoală după şcoală" la nivel naţional, dacă după elaborarea metodologiei s-a făcut o evaluare la nivel naţional a acestor şcoli în care funcţionează programul "Şcoală după şcoală". Constat, însă, mai e de lucru mult la minister şi sper ca pentru anul viitor avem evaluările făcute. Salut, totuşi, faptul ministerul şi Guvernul Cioloş a demarat un proiect-pilot pentru asigurarea mesei calde pentru copii. Sper din tot sufletul înţelegem cu toţii în şcolile din România copiii ar trebui înveţe dimineaţa şi ar trebui aibă acces la o masă caldă şi la un program de pregătire şcolară, culturală şi sportivă după masa de prânz. Aşa vom putea avea o naţiune sănătoasă. Deci, sper din tot sufletul ca ministerul, începând de anul viitor, implementeze acest program-pilot la nivelul întregii ţări şi până atunci -şi facă evaluarea corectă a numărului de copii care sunt implicaţi până în acest moment în acest program. Mulţumesc.
17 Oct 2016  Sursa: stenograme parlament
2.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Am propus ca hotărârea de guvern conţină obligatoriu criterii de alocare a posturilor, procedură de control unitară şi modul de raportare a activităţii pentru o mai bună eficienţă a gărzilor forestiere şi pentru a nu lăsa loc de interpretare politică, astfel încât întărim structurile de control în silvicultură şi reducem tăierile ilegale.
17 Oct 2016  Sursa: stenograme parlament
3.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Partidul Naţional Liberal va vota acest proiect de lege, proiect de lege care vizează crearea unui cadru legal necesar aplicării în România a celor două regulamente, nr. 511 din 2014 şi nr. 1.143 din 2014. Regulamentul Uniunii Europene nr. 511 din 2014 contribuie la protecţia, conservarea şi utilizarea durabilă a patrimoniului natural, iar Regulamentul nr. 1.143 din 2014 stabileşte normele privind prevenirea, minimizarea şi atenuarea efectelor dăunătoare asupra biodiversităţii, al introducerii şi răspândirii pe teritoriul Uniunii atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional, a speciilor alogene invazive. Partidul Naţional Liberal, preocupat de protejarea şi conservarea patrimoniului natural şi de protejarea şi conservarea biodiversităţii, va vota acest proiect de lege. Mulţumesc.
27 Sep 2016  Sursa: stenograme parlament
4.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Intenţia acestei iniţiative legislative este de a găsi o soluţie pentru a diminua tăierile ilegale. Nu rezolvă această problemă modul în care este formulată iniţiativa legislativă, dar dovedeşte încă o dată acel Cod silvic iniţiat de PSD nu a produs efectele pe care le doream cu toţii, şi anume reducerea tăierilor ilegale. În continuare tăierile ilegale, din păcate, sunt o problemă şi pun în pericol viaţa cetăţenilor şi comunităţile acestora. În continuare avem situaţii în care lemnul nu este folosit cât mai aproape de locul de recoltare. În continuare această resursă extrem de preţioasă a ţării este dusă la export. 300 de mii de metri cubi de lemn sub formă de buştean pleacă la export şi 700 de mii de metri cubi de lemn de foc, lemn care ar putea fi folosit pentru industria mobilei. Prin urmare, sunt, încă o dată, persoana care atrage atenţia soluţia oferită de Partidul Naţional Liberal prin Codul silvic iniţiat de liberali, prin care lemnul trebuia vândut din rampe şi depozite ca lemn măsurat, şi nu ca lemn estimat ar fi fost soluţia şi este soluţia atât pentru reducerea tăierilor ilegale, atât pentru utilizarea cât mai aproape a lemnului de locul de recoltare, atât pentru reducerea exportului de buştean şi lemn de foc din ţară. Merită - şi eu sunt de părere - o dezbatere privind modul în care folosim această resursă. Merită cu toţii găsim soluţii pentru a stopa aceste tăieri ilegale. nu uităm am aprobat Legea siguranţei naţionale prin care este considerată atentat la siguranţa naţională orice acţiune care pune în pericol fondul forestier naţional. Prin urmare, avem nevoie de un pachet legislativ de mai multe acte normative prin care administrăm foarte bine această resursă, pădurea, prin care întărim controlul şi prin care utilizăm eficient resursa pentru crearea de locuri de muncă şi pentru cetăţeni. Mulţumesc.
06 Sep 2016  Sursa: stenograme parlament
5.
: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Partidul Naţional Liberal va vota împotriva raportului de respingere a cererii de reexaminare a Legii de modificare a Legii privind gospodărirea integrată a zonei costiere. Dacă veţi vota pentru acest raport de admitere, atunci veţi vota de fapt pentru degradarea plajelor de pe litoralul românesc, veţi vota împotriva Constituţiei, până la urmă, care garantează plajele din România sunt un bun, un patrimoniu naţional pe care trebuie -l protejăm. Noi susţinem dezvoltarea durabilă a României. Şi grija Partidului Naţional Liberal este, în primul rând, pentru protejarea patrimoniului natural. Trebuie găsim un echilibru între dezvoltarea economică, între social şi protecţia mediului. Astăzi, eu cer respectăm acest principiu al echilibrului şi votăm pentru protejarea plajelor de pe litoralul românesc. Atrag, de asemenea, atenţia România a beneficiat de un proiect de mărire, de lărgirea plajelor de pe litoralul românesc, iar această modificare legislativă care ar permite chiar şi construcţia unui drum în zona costieră, riscă ducă România în procedură de infringement şi riscăm ca pe exerciţiul bugetar viitor nu mai primim fonduri pentru consolidarea falezelor şi pentru lărgirea plajelor. Deci, dragi colegi, cer responsabilitate şi rog votaţi împotriva raportului de respingere a cererii de reexaminare. Mulţumesc.
28 Jun 2016  Sursa: stenograme parlament
6.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Declaraţia mea politică de astăzi este un apel la responsabilitate, atunci când vorbim despre Legea prevenţiei în sănătate. În urmă cu aproape un an, împreună cu 124 de deputaţi şi senatori liberali, dar şi de la alte formaţiuni politice, am venit în faţa dumneavoastră cu un Proiect de Lege al prevenţiei în sănătate. Am depus acest Proiect de Lege a prevenţiei, în urma unor dezbateri pe care le-am avut în întreaga societate românească. Am avut-o în dezbateri, în comisia de la Cameră, Comisia pentru sănătate, însă ea a trecut tacit de Camera Deputaţilor. Astăzi însă este în Senat, în dezbatere, având un raport de adoptare, cu amendamente. Fac de la acest microfon apel la responsabilitate, fac apel la toţi senatorii, indiferent de culoarea politică, lase orgoliile politice la o parte şi voteze o lege de care România are nevoie. Dacă ne uităm la indicatorii de sănătate, observăm rata de mortalitate este de 1.596,7 la suta de mii de locuitori în România, faţă de 1.168,9 la suta de mii de locuitori, media în Uniunea Europeană. Rata mortalităţii la copii este de 9 la mia de nou-născuţi, faţă de 4 la mia de nou-născuţi, cât este media europeană. Speranţa de viaţă la naştere pentru femei în România este de 78,1 ani, faţă de 82,2 ani, media în Uniunea Europeană, iar la bărbaţi, speranţa de viaţă la naştere este de 71 de ani, faţă de 76 de ani, media în Uniunea Europeană. Specialiştii ne spun multe din bolile societăţii moderne pot fi prevenite, pot fi tratate atunci când sunt depistate din timp. Astăzi în Senat avem o lege care ar da o şansă românilor, care ar da o şansă acestei naţiuni devină o naţiune mai sănătoasă. Această lege ar responsabiliza statul finanţeze activităţile de prevenţie, finanţeze activităţile prin care -i informăm, -i conştientizăm, -i educăm pe cetăţeni pentru a adopta un stil de viaţă sănătos. Această lege a prevenţiei ar face ca programele de prevenţie fie aplicate pe termen mediu şi lung, fie finanţate, astfel încât cetăţenii poată beneficia gratuit de screeninguri pentru depistarea precoce a bolilor şi aceste boli poată fi tratate. Totodată, această lege stabileşte un cadru de colaborare intersectorial, astfel încât consumăm alimente mai sănătoase, respirăm aer mai curat, avem o infrastructură pentru desfăşurarea activităţilor sportive şi a mişcării. Avem nevoie de această lege a prevenţiei, avem nevoie de o lege care reglementeze viitorul, din punctul de vedere al sănătăţii acestei naţiuni. Şi fac apel la toţi colegii, din Senat, dar şi colegii din Cameră, facă tot ce le stă în putinţă pentru a vota astăzi această lege. Eu am avut o şansă, eu am avut o şansă în a depista din timp şi a trata din timp de o boală incurabilă. Prin această lege cred am da o şansă şi altor oameni la viaţă, am da o şansă la o calitate a vieţii mai bună. Mulţumesc. Lucia Varga, deputat PNL.
28 Jun 2016  Sursa: stenograme parlament
7.
: Adresez interpelare doamnei ministru al mediului, Cristiana Paşca Palmer. În data de 26 mai 2016, Comisia Europeană a comunicat a transmis României un aviz motivat, prin care solicită elaborarea planurilor de prevenire a generării de deşeuri şi de gestionare a deşeurilor, în conformitate cu obiectivele legislaţiei Uniunii Europene privind deşeurile, Directiva 2008/98 a Comisiei Europene, şi ale economiei circulare care constituie şi o condiţie pentru utilizarea fondurilor europene. În lipsa acestor măsuri, în următoarele două luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la această încălcare a legislaţiei europene. Având în vedere cele de mai sus, rugăm ne comunicaţi care sunt măsurile pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor intenţionează le întreprindă, astfel încât aceste cauze nu ajungă la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Menţionez solicit răspunsul dumneavoastră în scris şi oral. Obiectul interpelării, aşa după cum reiese, este posibila condamnare a României pentru încălcarea legislaţiei în domeniul managementului deşeurilor. Mulţumesc.
07 Jun 2016  Sursa: stenograme parlament
8.
: Mulţumesc domnului preşedinte pentru răspunsul primit. Merită o analiză serioasă pe care noi, toţi, trebuie o facem şi voi avea o discuţie inclusiv cu domnul ministru al educaţiei, pentru a găsi soluţii de reducere a abandonului şcolar în România, pentru a găsi soluţii de a oferi măcar programul şcoală după şcoală, inclusiv cu masa caldă pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, astfel încât, sub supraveghere, fie îndrumaţi -şi facă temele şi aibă acces la condiţii... Sigur, nu poate suplini dascălul calitatea de părinte, dar poate îmbunătăţi performanţa acestor copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Mulţumesc.
07 Jun 2016  Sursa: stenograme parlament
9.
: Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Declaraţia mea politică de astăzi se referă la necesitatea aplicării de urgenţă a unor măsuri de reducere a poluării aerului în marile oraşe din România. Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertiza în marile oraşe ale lumii calitatea aerului este necorespunzătoare, ameninţând sănătatea cetăţenilor. Comisia Europeană avertizează, printr-o scrisoare de infringement, România nu asigură calitatea aerului corespunzătoare pentru cetăţenii săi. Mai mult decât atât, ministrul mediului, doamna Palmer, recunoaşte într-un răspuns la interpelarea pe care i-am adresat-o în Iaşi, Braşov şi Bucureşti sunt depăşite frecvent limitele maxime admise la indicatori precum pulberi în suspensie şi bioxid de azot. Se mulţumeşte, însă, doamna ministru la a constata sunt aceste depăşiri şi la a enumera o serie de măsuri pe care autoritatea locală ar trebui le ia. Însă ce facem, dragi colegi, cu problema care rămâne, aceea a unui aer irespirabil în marile oraşe, a unui aer poluat, care duce, în final, la îmbolnăviri, la boli cardiorespiratorii ale copiilor, ale bătrânilor, ale femeilor gravide, ale cetăţenilor acestei ţări. Am venit astăzi în faţa dumneavoastră pentru a propune nu stăm pasivi şi doar asistăm la aceste îngrijorări ale autorităţilor de la nivelul cel mai înalt, ci facem paşi concreţi în a elabora o politică publică de reducere a poluării aerului în marile oraşe. Şi, pe această cale, anunţ Partidul Naţional Liberal va depune un proiect de lege prin care extindem suprafaţa de spaţii verzi în România, în marile oraşe, pentru mai multe parcuri în marile oraşe înseamnă un aer mai bun, înseamnă o reducere a poluării. De asemenea, fac apel la dumneavoastră în a avea un dialog pentru a elabora împreună o politică publică de înnoire a parcului auto în marile oraşe în ceea ce priveşte transportul în comun, de trecere de la acest parc auto poluant la parcuri auto nepoluante, aşa cum se întâmplă în multe oraşe din Europa, de luare de măsuri concrete de dirijare a traficului în afara zonelor aglomerate din oraşe spre centurile ocolitoare din oraşe, astfel încât contribuim, prin această politică, la reducerea poluării aerului în România. Numai printr-un dialog între toate forţele politice, printr-un consens vom putea aplica pe termen scurt, mediu şi lung o astfel de politică şi vom contribui cu toţii la respectarea drepturilor cetăţenilor din România, dreptul la un mediu curat şi vom contribui la o asigurare a calităţii vieţii corespunzătoare pentru aceşti cetăţeni. invit, deci, dragi colegi, pe toţi, indiferent de culoarea politică pe care o aveţi, fiţi parteneri cu noi în această dezbatere publică pe care o lansăm pentru politica publică de îmbunătăţire a calităţii aerului în marile oraşe. mulţumesc.
17 May 2016  Sursa: stenograme parlament
10.
: Mulţumesc, domnule secretar de stat, pentru răspunsul complet pe care mi l-aţi oferit. Îngrijorător este faptul peste 1.500 de copii care ar fi trebuit termine clasa a VIII-a sunt cu posibil abandon şcolar. Situaţia cred este cam aceeaşi la fiecare clasă, a V-a, a VI-a, a VII-a. De aceea, voi relua întrebarea pentru a cere date începând cu clasa a V-a, până după terminarea liceului, ce se întâmplă cu persoanele cu abandon şcolar. Cifrele, din păcate, nu sunt publice, pentru am făcut o interpelare şi ministrului muncii şi, iată, acum am doar câteva date de la dumneavoastră. Abandonul şcolar este o problemă în România, iar preocuparea, în primul rând a Ministerului Educaţiei, trebuie fie aceea de a găsi o soluţie pentru a reduce abandonul şcolar. avem peste 1.500 de copii care ar fi trebuit termine clasa a VIII-a şi care ar fi trebuit aibă o şansă pentru un viitor, -i avem acum în situaţia de abandon şcolar este un lucru absolut îngrijorător Şi, de aceea, cred, domnule secretar de stat, trebuie fie o preocupare a politicii dumneavoastră. Mulţumesc. Aşa cum v-am spus, revin cu interpelarea pentru a solicita, la fel, date complete şi pentru ceilalţi ani de învăţământ. Mulţumesc.
16 May 2016  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Bodu Sebastian Valentin”

Lasa un comentariu

Date de contact
Flux RSS   Declarații
08 Nov
2006
- secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice: Mulţumesc, domnule preşedinte. Punctul de vedere al Guvernului este de respingere a acestui proiect, deoarece se creează un paralelism. Exi... 
08 Nov
2006
: - preşedinte la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice Mulţumesc, domnule preşedinte. Prezentul proiect de lege transpune în legisla... 
11 May
2006
: Mulţumesc. Pentru aceleaşi considerente prezentate de domnul vicepreşedinte Ştefan Viorel, Guvernul susţine respingerea acestui proiect de lege.  
11 May
2006
- secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice: Mulţumesc, domnule preşedinte. Prezentul proiect de lege propune aprobarea unui împrumut de 7,2 milioane euro acordat de către BERD cătr... 
08 May
2006
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Punctul de vedere al Guvernului este împotriva retrimiterii la comisie, deoarece este posibil să intre pe aprobare tacită.  
Alte legături


Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.