Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Nicoleta-alina Bărbînță, candidat S Bucuresti alegeri 2016
Nicoleta-alina Bărbînță
 > Sumar  > Declarații
Declarații
Exemplu: "pensii", "taxe", etc
1.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Si noi solicităm, având în vedere urgenţa şi faptul sunt proiecte importante, ca cele două proiecte fie dezbătute astăzi. Mulţumesc.
10 Nov 2008  Sursa: stenograme parlament
2.
: Mulţumesc, doamna preşedinte. Voiam doar reamintesc colegilor, şi sunt sigur au nenumărate exemple - nu vreau dau nume din judeţele de unde provin - de preşedinţi de consilii judeţene, de primari care, de-a lungul vremii, au gestionat societăţi comerciale cu capital de stat care nu au făcut performanţă. La un moment dat, societăţile comerciale au fost privatizate şi, prin diferite persoane, au pus mâna pe controlul acestor societăţi, după care, acele societăţi, practic, au explodat ca cifră de afaceri, profit şi aşa mai departe. Iniţiativa noastră asta vrea facă, prevină astfel de situaţii şi încă o dată rog, stimaţi colegi, votaţi împotriva raportului de respingere şi pentru susţinerea propunerii legislative. Mulţumesc.
29 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
3.
: Mulţumesc, doamna preşedinte. Sunt unul dintre iniţiatorii acestei iniţiative legislative. Practic, propunem ca primarii, viceprimarii, primarul general al municipiului Bucureşti, viceprimarii municipiului Bucureşti, preşedintele şi vicepreşedinţii consiliului judeţean nu mai facă parte din comisii de privatizare sau consilii de administraţie. Noi credem toate aceste categorii de demnitari sunt în conflict de interese dacă fac parte din aceste comisii de privatizare sau consilii de administraţie. Drept urmare, rugăm votaţi împotriva raportului de respingere şi susţineţi iniţiativa noastră. mulţumesc.
29 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
4.
: Mulţumesc, doamna preşedinte. Si noi considerăm este normal continuăm. Am hotărat, am votat o ordine de zi şi rugămintea este, sigur, în eventualitatea în care Grupul parlamentar al PRM va părăsi sala de şedinţă, verificaţi dacă avem cvorum şi procedăm în consecinţă. Mulţumesc.
28 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
5.
: Grupul parlamentar al PC il propune pe domnul senator Gavrilă Vasilescu.
28 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
6.
: Mulţumesc, doamna preşedinte. Grupul parlamentar al PC nu va propune niciun candidat. Vom susţine candidatul PSD şi chiar credem este corect şi normal ca acest grup, avand în vedere este cel mai mare grup parlamentar din Senat, aibă dreptul facă această nominalizare. Mulţumesc.
28 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
7.
: mulţumesc, domnule preşedinte. Doar o scurtă precizare. Vreau menţionez faptul iniţiativa noastră nu îngrădeste în niciun fel, Doamne fereste, dreptul la a-si desfăsura afacerea rudele şi asa mai departe. Noi spunem este incorect şi imoral ca demnitarii care sunt în anumite funcţii publice faciliteze afacerile rudelor până la gradul IV. Doamne fereste, eu nu am spus ... Pot avea, soţia sau soţul, câte afaceri doresc, dar persoana care este într-o funcţie publică, care este demnitar, nu trebuie intervină şi influenţeze în vreun fel astfel de afaceri. Acesta este scopul şi iniţiativa noastră. Mulţumesc.
21 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
8.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, iniţiativa noastră este o iniţiativă destul de simplă şi cred este de bun-simţ. Ea îsi propune ca niciun demnitar nu emită acte de natură administrativă sau juridică, nu ia decizii, în exercitarea funcţiei pe care o deţine, care aducă un folos material pentru rudele sale, până la gradul IV. As dori menţionez faptul ne-am inspirat din ceea ce se întâmplă în Germania, unde, de ani buni, există prevederea ca demnitarii nu faciliteze afacerile rudelor până la gradul IV. Îmi pare rău s-a luat o decizie şi comisia propune un raport de respingere, însă, având în vedere termenul scurs până la adoptare, dacă Senatul nu va fi în favoarea acestei iniţiative, vom avea grijă la Camera Deputaţilor. Mulţumesc.
21 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
9.
: Au avut alţii... Deci, concluzia acestui raport este aceasta. Eu cred şi colegii mei, membri în comisie, au dovedit bunăvoinţă. Cel puţin prin materialele şi audierile pe care le-am făcut, nu există o altă concluzie asupra banilor domnului Nicolae Ceauşescu. mulţumesc.
14 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
10.
: Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, comisia a fost înfiinţată prin Hotărârea Parlamentului nr.39 din octombrie 2006. În toţi aceşti doi de activitate a comisiei, am invitat diferite persoane care au făcut parte din sistemul de stat de atunci. Oameni din Banca de Comerţ Exterior, jurnalişti care s-au ocupat de acest subiect, de altfel, tot raportul comisiei cuprinde mărturiile acestor persoane. Noi am căutat practic nu ne substituim şi concluziile sunt bazate pe aceste mărturii. Concluzia comună - şi repet, comună a tuturor celor audiaţi a fost Nicolae Ceauşescu nu a avut conturi în afara ţării. Toţi cei audiaţi, fără excepţie, au insistat asupra faptului Nicolae Ceauşescu nu vedea nici un motiv pentru care depoziteze bani în afara ţării, atâta timp cât era convins are controlul total asupra situaţiei. dori doar menţionez mărturia domnului Constantin Anghelache, fost şef al unităţii de raport special valutar: "Ceauşescu nu avea în cap mute banii ţării în altă parte, banii erau ai lui, ţara era a lui, muncitorii erau ai lui." De asemenea, cred este importantă şi o altă declaraţie, a domnului Petre Mihai Băcanu, unul din jurnaliştii care au avut o preocupare consistentă pe tema conturilor lui Ceauşescu şi care au desfăşurat mai multe investigaţii pe parcursul anilor ´90, pentru a elucida existenţa unor astfel de sume, care a declarat foarte clar, contrar părerii generale "Mai toţi dictatorii au avut averi personale foarte mari puse deoparte, cred Ceauşescu nu a avut."
14 Oct 2008  Sursa: stenograme parlament
Prev / Next

Nici un comentariu pentru “Nicoleta-alina Bărbînță”

Lasa un comentariuHarta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.