Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Dian Popescu, candidat D Gorj alegeri 2016
Dian Popescu
 > Sumar
Candidat alegeri 2016
Candidat:
  • Gorj pentru Cam. Deputaților
  • poziția 1 pe lista de partid
  • din partea PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR (ALDE).
  • Integritate
    * În 2013, Dian Popescu a fost reținut 24 de ore de procurori, fiind acuzat de dare de mită și complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. ([Sursă](http://www.gandul.info/stiri/de-ce-se-grabesc-parlamentarii-sa-si-blindeze-imunitatea-cei-23-de-alesi-care-sunt-cercetati-au-dosare-penale-pe-rol-sau-asteapta-o-sentinta-definitiva-10478766)). În cele din urmă, in 2016 senatorul Dian Popescu a fost condamnat definitiv la cinci luni de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.
    Atac la adresa statului de drept
    * Dian Popescu a votat impotriva ridicării imunității lui Gabriel Oprea, acuzat de Direcția Națională Anticorupție de ucidere din culpă in cazul polițistului Bogdan Gigină.
    Istoric Politic
    * **Alianța Liberalilor și Democraților **(ALDE) * **Partidul Național Liberal **(PNL)

    Listele România Curată 2012
    "
    Condamnari si arestari
    In luna iulie 2012, Dian Popescu a fost retinut impreuna cu fratele sau de procurori sub acuzatia de dare de mita si uz de fals. Dian Popescu este acuzat ca i-a dat mita primarului liberal al comunei Pestisani, Florin Pavel, în anul 2008, suma de 7.000 de lei drept sponsorizare pentru campania din anul 2008. Judecatorii au decis insa ca Dian Popescu sa fie cercetat in stare de libertate.
    Afaceri si contractele cu statul
    In anul 2011, presa locala a relatat ca firma sa SC MAserati SRL a casigat un contract de asfaltare a drumurilor comunale din orasul Tismana, pentru 247.305 lei.
    Un alt contract privea inlocuirea retelei de alimentare cu apa in satul Rosia, din comuna Farcasesti, judetul Gorj, pentru suma de 666.314 lei, fara TVA.
    Alti 502.876 de lei au intrat în conturile SC Maserati SRL pentru ca a realizat lucrari de constructii de complexe sportive in comuna Scoarta si alti 500.000 lei pentru construirea unui stadion in comuna Bobu.
    Potrivit datelor de pe SEAP, in anul 2007, SC MAserati SRL a primit de la CNADNR un contract in valoare de 30.000 lei pentru furnizare material antiderapant-nisip.
    Averea candidatilor
    Un apartament si doua case in Targu-Jiu, doua terenuri intravilan de 728 mp si unul forestier de 35.475 mp, 14.500 lei si 12.200 euro in doua conturi bancare. In anul 2011, Dian Popescu a avut un salariu de 40.000 lei de la SC Maserati SRL, iar sotia sa 38.000 lei reprezentand indemnizatie crestere copil.
    Dian Popescu are actiuni la trei firme, SC Maserati Ticleni SRL, SC Baile Ticleni SRL si Erna Parktika SRL.
    "

    Nici un comentariu pentru “Dian Popescu”

    Lasa un comentariu



    Harta politicii
    a apărut în

    hartapoliticii.ro © 2008-2012

    Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.