Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc
Mihail Neamtu
Mihail Neamtu
 > Sumar
Listele România Curată 2012
"
Atitudini discriminatoare
A publicat in revista Puncte Cardinale texte elogioase despre liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu.
În 5 noiembrie 2012 Mihail Neamţu a recitat primele doua strofe dintr- o poezie a lui Radu Gyr (Radu Demetrescu), poet si ideolog legionar.
Pasajul recitat:
“Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
Nu pentru pătule, nu pentru pogoane,
Ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
Pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
Pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”
Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) a calalogat acest act ca fiind unul de “incitare la extremism și de ignorare deliberatǎ a antisemitismului promovat de legionari.”
“Domnul Mihail Neamțu a ales să promoveze ideologi legionari care au fost și rămân responsabili pentru crimele comise împotriva cetățenilor români vinovați de a se fi născut evrei.MCA România consideră scandalos, revoltător și împotriva legislației în vigoare discursul domnului Neamțu din data de 5 noiembrie a.c. susținut la evenimentul public de lansare a unei noi alianțe politice. Versurile recitate în fața unei numeroase asistențe fac parte din „opera” unui membru de seamă al Mișcării Legionare, comandant legionar și șef al regiunii Oltenia.
Surse:
RTV.NET: http://www.rtv.net/mihail-neamtu-acuzat-de-incitare-la-extremism-pentru-ca-a-recitat-o-poezie-a-lui-radu-gyr_52508.html#ixzz2Be9aFaOq
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13569717-centrul-pentru-monitorizarea-combaterea-antisemitismului-despre-discursul-lui-mihail-neamtu-scandalos-revoltator-mpotriva-legislatiei-vigoare-face-vinovat-incitare-extremism-ignorare-deliberata-antise.htm
"

Nici un comentariu pentru “Mihail Neamtu”

Lasa un comentariu



Harta politicii
a apărut în

hartapoliticii.ro © 2008-2012

Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații. Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.